Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Tai ne C.Ronaldo! Mažasis kroatas išrinktas geriausiu UEFA futbolininku

Kiek netikėtai Luka Modričius laimėjo 2017–2018 m. sezono geriausio UEFA futbolininko rinkimus, didžiajame pretendentų trejete įveikęs kitus du pretendentus: buvusį komandos draugą Madrido „Real“ klube portugalą Cristiano Ronaldo ir „Liverpool“ puolėją iš Egipto Mohamedą Salahą.
UEFA vakaras Monake: Čempionų lygos burtai ir geriausių žaidėjų apdovanojimai.
L.Modričius gavo prizą iš UEFA prezidento A.Čeferino rankų. / „Scanpix“ nuotr.

C.Ronaldo buvo laikomas favoritu, laimėjęs tris iš keturių pastarųjų UEFA rinkimų, bet šįkart tai buvo L.Modričiaus vakaras.

„Dėkui mano klubui Madrido „Real“, komandos draugams – šis apdovanojimas yra visų“, – sakė L.Modričius per iškilmingą vakarą Monake, ypatingus nuopelnus skyręs savo tėvui, kuris palaikė ir stūmė jį į priekį vaikystėje, per kurią futbolininkui teko patirti pabėgėlio nuo karo dalią.

32 metų L.Modričius su „Real“ šiemet laimėjo Čempionų lygą, o pasaulio futbolo čempionate tapo geriausiu žaidėju ir iškovojo sidabrą su Kroatijos rinktine.

C.Ronaldo per UEFA šventinį vakarą Monake nepasirodė. Šią vasarą į Turino „Juventus“ persikėlęs C.Ronaldo prieš tai su Madrido „Real“ penktą kartą nugalėjo Čempionų lygoje. C.Ronaldo taip pat buvo rezultatyviausias Čempionų lygos sezono žaidėjas – jau šeštą kartą.

Trečiasis kandidatas – M.Salahas praėjusį sezoną padėjo „Liverpool“ pasiekti Čempionų lygos finalą, o pats visą sezoną pasižymėjo daugybe įvarčių, nors tai jam buvo pirmieji metai Anglijos klube.

Kiti dešimtuko žaidėjai išsirikiavo taip: 4. Antoine'as Griezmannas; 5. Lionelis Messi, 6. Kylianas Mbappe, 7. Kevinas De Bruyne'as, 8. Raphaelis Varane, 9. Edenas Hazardas, 10. Sergio Ramosas.

UEFA geriausią futbolininką rinko 80 trenerių, kurie dalyvavo Čempionų lygos ir Europos lygos grupių varžybose, taip pat 55 žurnalistai.

Prieš geriausio žaidėjo paskelbimą vyko ir daugiau apdovanojimų.

Buvęs Anglijos rinktinės, „Manchester United“ ir Madrido „Real“ klubų saugas Davidas Beckhamas apdovanotas UEFA prezidento apdovanojimu. „Davidas Beckhamas, panaudodamas savo futbolo galią, padėjo skurstantiems vaikams“, – sakė UEFA prezidentas Aleksandras Čeferinas.

„Scanpix“ nuotr./UEFA vakaras Monake: Čempionų lygos burtai ir geriausių žaidėjų apdovanojimai.
„Scanpix“ nuotr./UEFA vakaras Monake: Čempionų lygos burtai ir geriausių žaidėjų apdovanojimai.

Geriausiu vartininku išrinktas Madrido „Real“ vartų sargas iš Kosta Rikos – Keyloras Navasas. Kiti pretendentai buvo brazilas Allisonas ir italas Gianluigi Buffonas.

Geriausiu gynėju tapo ispanas Sergio Ramosas. Jis įveikė savo komandos draugus iš Madrido „Real“: brazilą Marcelo ir prancūzą Raphaelį Varane.

L.Modričius paskelbtas geriausiu saugu. „Nėra lengva tiek pasiekti, bet komandos charakteris buvo stiprus. Nebūdami šeima, mes nebūtume tiek pasiekę“, – sakė L.Modričius, pažadėjęs, kad „Real“ šį sezoną pabandys laimėti ketvirtą Čempionų lygos nugalėtojų titulą iš eilės.

Geriausiu puolėju tapo C.Ronaldo, o geriausia sezono futbolininke išrinkta Pernille Harder, atstovaujanti „Wolfsburg“ klubui ir Danijos rinktinei.

Danė įveikė kitas kandidates: Adą Hegerberg ir jos komandos draugę Prancūzijos „Lyon“ klube Amadine Henry.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas