Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tautų lygos pusfinalyje – įspūdingas „Euro 2020“ pusfinalio pakartojimas

Panašu, kad Ispanijos futbolo rinktinės gudrus planas, kaip šį kartą įveikti Italiją, turi trūkumų. Trečiadienį šios dvi šalys susitiks UEFA Tautų lygos pusfinalyje.

Dvikova Milano „San Siro“ stadione vyks praėjus trims mėnesiams po to, kai abi komandos susitiko Europos čempionato pusfinalyje.

Tą susitikimą po baudinių serijos laimėjo Italija, o galiausiai finale įveikė ir Angliją.

Ispanijos treneris Luisas Enrique neseniai teigė, kad mače prieš Italiją laikysis puolimo filosofijos, tačiau prieš komandą, kuri turi vieną geriausių gynybų šiuolaikiniame futbole, tai padaryti gali būti sudėtinga.

Šiandieninės Italijos pasaulio rekordas – 37 nepralaimėtos rungtynės iš eilės – yra paremtas tvirta gynyba. Šiais metais Roberto Mancini vyrai pasiekė dar vieną rekordą – 1168 minutes nepraleido įvarčio.

Visgi antradienį R.Mancini ir kapitonas Giorgio Chiellini pripažino, kad pats rimčiausias išbandymas per šią nepralaimėtų rungtynių seriją ir buvo būtent pusfinalis su Ispanija.

Italija didžiąją rungtynių dalį buvo priversta kentėti, nes ispanai meistriškai valdė aikštės vidurį.

„To pusfinalio prisiminimai vis dar gyvi, o emocijos vis dar įsirėžusios mūsų galvose ir širdyse, – pripažino M.Chiellini. – Tai buvo sunkios rungtynės, visi jas prisimename.

„Scanpix“ nuotr./„Euro 2020“ pusfinalis: Italija – Ispanija
„Scanpix“ nuotr./„Euro 2020“ pusfinalis: Italija – Ispanija

Šįkart turėsime būti budrūs visose rungtynių fazėse, kai turime kamuolį ir kai jo neturime. Ispanijai jaučiame didelę pagarbą, nes puikiai žinome jų kokybę ir klasę.“

Skirtingai nei „Euro 2020“ pusfinalyje Londono „Wembley“ stadione, trečiadienį „Azzurri“ galės mėgautis aistringu 37 000 žiūrovų palaikymu pusiau užpildytame „San Siro“ stadione.

Šios poros nugalėtojas Tautų lygos finale, kuris taip pat vyks Milane spalio 10 d., susitiks su pasaulio čempione Prancūzija arba Belgija. Ketvirtadienį šios komandos žais Turine.

Italijos rinktinė lemiamas turnyro akistatas pasitinka stipriai kęsdama dėl traumų. Praėjusią savaitę, kai R.Mancini paskelbė rinktinės sudėtį, ji dėl traumų jau buvo be keturių „Euro 2020“ nugalėtojų: Leonardo Spinazzolos, Alessandro Florenzi, Gaetano Castrovilli ir Andrea Belotti.

Savaitgalį R.Mancini neteko dar trijų: Ciro Immobile, Rafaelio Tolói ir Matteo Pessinos. Juos pakeitė Moise Keanas, Davide Calabria ir rinktinėje dar nežaidęs Federico Dimarco.

„Akivaizdu, kad turime problemų, nes mums trūksta abiejų "Euro 2020" žaidusių puolėjų. Tačiau turime M.Keaną ir Giacomo Raspadorį, o šalia jų daug atakuojančių žaidėjų. Turime keletą variantų, pažiūrėsime, kuris bus geriausias“, – situacijos nedramatizavo Europos čempionų strategas.

„Scanpix“ nuotr./Roberto Mancini
„Scanpix“ nuotr./Roberto Mancini

Ispanijos rinktinėje taip pat nebus kelių svarbių žaidėjų, įskaitant Turino „Juventus“ puolėją Alvaro Moratą, kuris įmušė įvartį, bet taip pat nerealizavo baudinio lemtingame „Euro 2020“ pusfinalyje.

L.Enrique šį kartą kiek netikėtai pakvietė 17-metį „Barcelona“ saugą Gavi Páezą. Jei Gavi žais, jis taps jauniausiu Ispanijos rinktinės debiutantu ir pagerins 1936 m. pasiektą 17 metų ir 284 dienų rekordą, priklausantį Ángelui Zubietai.

„Kalbant apie Gavi, mums reikia to paties, kaip ir su kitais jaunais žaidėjams: kantrybės ir pasitikėjimo. Ir svarbu ne tai, kada jis debiutuos, o tai, ką apie jį kalbėsime po kelerių metų, kai jis su rinktine sužais 50 ar 100 rungtynių“, – apie savo naujoką kalbėjo L.Enrique.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant