Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Tegu įvarčiai liejasi laisvai: kuris įmuš daugiausiai „Euro 2024“?

Birželio 14 dieną prasidėsiančio Europos futbolo čempionato svarbiausias prizas laimimas komandos. Bet jai laimėti padeda įvarčiai. O jų turnyre daugiausiai pelnęs žaidėjas apdovanojamas Aukso bateliu.

Daug puikių puolėjų yra tapę rezultatyviausiais Europos futbolo pirmenybių futbolininkais.

Cristiano Ronaldo, Antoine'as Griezmanas, Fernando Torresas, Davidas Villa mušė daugiausiai įvarčių pastaruosiuose keturiuose čempionatuose.

Dar anksčiau rezultatyviausiais žemyno pirmenybių žaidėjais yra tapę tokios legendos, kaip Alanas Sheareris, Marco van Bastenas, Michelis Platini, Gerdas Mulleris.

Prieš šį Europos čempionatą BBC atkreipia dėmesį į trylika šių laikų puolimo žvaigždžių, kurios pretenduoja laimėti Aukso batelį.

Cristiano Ronaldo (Portugalija)

Tai žaidėjas, kurio pristatyti niekam nereikia. Nors Portugalijos futbolo superžvaigždei jau 39-eri, jis nepavargsta štampuoti įvarčius.

Saudo Arabijoje pastarąjį sezoną „Al Nassr“ komandai C.Ronaldo pelnė 35 įvarčius ir pagerino arabų šalies pirmenybių rekordą.

Ir pasaulyje jam priklauso nemažai rekordų. Su 128 įvarčiais Portugalijos rinktinėje C.Ronaldo yra visų laikų tarptautinio futbolo rekordininkas. Tiek įvarčių jis pelnė per 206 mačus nacionalinėje komandoje.

„Scanpix“ nuotr./Cristiano Ronaldo
„Scanpix“ nuotr./Cristiano Ronaldo

Šis Europos čempionatas jam bus jau 12-asis tarptautinis turnyras su rinktine. Vokietijoje jis turės galimybę laimėti antrą iš eilės Aukso batelį, nes 2020 metais būtent C.Ronaldo buvo rezultatyviausias turnyre su penkiais įvarčiais.

Harry Kane'as (Anglija)

Anglijos rinktinės visų laikų rezultatyviausias žaidėjas vėl bus vedlys komandoje, kuri tikisi pabaigti 58 metus trunkančią titulų sausrą.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Harry Kane'as
AFP/„Scanpix“ nuotr./Harry Kane'as

H.Kane'as turnyrą pasitinka po pirmojo sezono užsienyje. Miuncheno „Bayern“ puolėjas pelnė 45 įvarčius per 45 mačus Vokietijos klube.

Nepaisant asmeninės sėkmės, 30-mečio įvarčiai neatnešė šlovės „Bayern“, kuris liko be titulų šį sezoną.

Kylianas Mbappe

Bukmekeriai mano, kad būtent Kylianas Mbappe yra favoritas tapti rezultatyviausiu „Euro 2024“ žaidėju.

25 metų puolėjas yra įmušęs 46 įvarčius per 77 rungtynes Prancūzijos rinktinėje, kuri tikisi iškelti aukštyn Europos čempionų titulą trečią kartą – „Les Bleus“ yra laimėję auksą 1984 ir 2000 metais.

„Scanpix“/AP nuotr./Kylianas Mbappe
„Scanpix“/AP nuotr./Kylianas Mbappe

K.Mbappe laimėjo Aukso batelį per 2022 metų pasaulio čempionatą, kai pelnė net 8 įvarčius, tarp jų ir „hat-trick'ą“ per epinį finalą su Argentina.

Robertas Lewandowski (Lenkija)

35 metų lenkas yra vienas rezultatyviausių pastarojo dešimtmečio puolėjų, iš viso per 19 metų trunkančią karjerą pelnęs per 600 įvarčių įvairiose rungtynėse.

2020 metais geriausiu FIFA futbolininku pasaulyje pripažintas puolėjas yra rezultatyviausias visų laikų Lenkijos rinktinės žaidėjas, įmušęs 82 įvarčius per 148 rungtynes.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lenkas Robertas Lewandowski su žmona Anna
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lenkas Robertas Lewandowski su žmona Anna

2020 metų Europos čempionate R.Lewandowski pasižymėjo trimis įvarčiais, o šis žemyno finalinis turnyras jam jau šeštasis.

Romelu Lukaku (Belgija)

Belgijos rinktinės atakų milžinas yra vienas favoritų. Jis įmušė net 14 įvarčių atrankoje į Europos čempionatą ir pagerino vieno atrankinio ciklo rekordą.

31 metų puolėjas iš „Roma“ klubo yra visų laikų rezultatyviausias Belgijos rinktinės futbolininkas, pelnęs 83 įvarčius per 114 rungtynių. Šis Europos čempionatas jam bus šeštasis su „raudonaisiais velniais“.

ZUMAPRESS.com nuotr./Romelu Lukaku
ZUMAPRESS.com nuotr./Romelu Lukaku

2018 metais R.Lukaku pelnė Bronzos batelį pasaulio čempionate, pasiuntęs kamuolį į vartus keturis kartus per septynis mačus.

Rasmusas Hojlundas (Danija)

Kylanti Danijos futbolo žvaigždė tikisi prabilti įvarčiais ir tarptautinėje scenoje.

21 metų danas pelnė „hat-trick'ą“ per debiutą rinktinėje, kai Europos čempionato atrankos rungtynėse pernai kovo mėnesį užatakavo Suomiją, o visą atrankos etapą baigė su 7 įvarčiais per 8 rungtynes.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rasmusas Hojlundas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rasmusas Hojlundas

„Manchester United“ praėjusią vasarą suplojo 72 mln. svarų iš Bergamo „Atalanta“ atviliotam puolėjui. Nors sezonas buvo banguotas, R.Hojlundas pelnė 16 įvarčių per 43 rungtynes visose varžybose ir prisidėjo prie Mančesterio komandos laimėtos FA taurės.

Aleksandras Mitrovičius (Serbija)

Šio serbo jėgą yra pajutę ir Lietuvos futbolininkai, bet tikrai ne tik jie.

29 metų puolėjas yra visų laikų Serbijos rinktinės rezultatyviausias žaidėjas, pelnęs 57 įvarčius per 89 rungtynes, o atrankoje irgi buvo lyderis komandoje su 5 įvarčiais.

„Scanpix“ nuotr./Justas Lasickas ir Aleksandras Mitrovičius
„Scanpix“ nuotr./Justas Lasickas ir Aleksandras Mitrovičius

Klubinėje karjeroje palikęs Anglijos klubą „Fulham“ dėl didesnių Saudo Arabijos pinigų pluošto, A.Mitrovičius sukalė 39 įvarčius per 42 rungtynes visose varžybose atstovaudamas „Al Hilal“ komandai, kuri ir laimėjo Saudo Arabijos pirmenybes.

Dabar A.Mitrovičius bus labai svarbus ir Serbijai, kuri ruošiasi savo pirmajam Europos čempionatui.

Alvaro Morata (Ispanija)

Ispanijos rinktinės kapitonas sieks padėti Ispanijos rinktinei laimėti ketvirtą Europos čempionų titulą per šalies istoriją.

Patyręs 31 metų puolėjas, pastarąjį sezoną pelnęs 20 įvarčių per savo 44 rungtynes Madrido „Atletico“ gretose, yra vienintelis Ispanijos rinktinės žaidėjas, nacionalinių komandų varžybose pasižymėjęs dviženkliu įvarčių skaičiumi.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Alvaro Morata
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Alvaro Morata

Iš viso per 74 mačus Ispanijos rinktinėje A.Morata pelnė 34 įvarčius.

Nicklas Fullkrugas (Vokietija)

Šiam puolėjui reikėjo sulaukti 29-erių metų, kad debiutuotų Vokietijos rinktinėje, bet jis spaudžia viską iš savo galimybių.

Dabar 31-erių metų Dortmundo „Borussia“ puolėjas yra pelnęs 11 įvarčių per 15 mačų nacionalinėje komandoje ir turėtų būti pavojingiausias čempionato šeimininkų žaidėjas atakų smaigalyje.

Scanpix/IMAGO/PanoramiC nuotr./Niclasas Fullkrugas švenčia įvartį
Scanpix/IMAGO/PanoramiC nuotr./Niclasas Fullkrugas švenčia įvartį

Dortmundo ekipai praėjusį sezoną N.Fullkrugas pelnė 15 įvarčių ir padėjo nužygiuoti iki Čempionų lygos finalo, kur praėjusį šeštadienį „Borussia“ nusileido Madrido „Real“ 0:2.

Cody Gakpo (Nyderlandai)

Manoma, kad šis puolėjas turėtų pelnyti daugiausiai įvarčių Nyderlandų rinktinei.

„Liverpool“ puolėjas savo nacionalinėje komandoje su trimis įvarčiais buvo rezultatyviausias 2022 metų pasaulio čempionate, visus tris smūgius atlikęs per grupės varžybas.

„Scanpix“ nuotr./ Cody Gakpo
„Scanpix“ nuotr./ Cody Gakpo

25 metų C.Gakpo yra pelnęs 9 įvarčius per 23 pasirodymus „oranžinių“ rinktinėje.

Gianluca Scamacca (Italija)

25 metų italas pastarąjį sezoną demonstravo puikią sportinę formą Bergamo „Atalanta“ klube – pelnė 19 įvarčių visose varžybose ir padėjo Italijos komandai triumfuoti Europos lygoje.

Vida Press nuotr./Gianluca Scamacca su „Atalanta“ laimėjo Europos lygą.
Vida Press nuotr./Gianluca Scamacca su „Atalanta“ laimėjo Europos lygą.

Sezoną prieš tai jis prisidėjo prie „West Ham United“ titulo Konferencijų lygoje, nors Anglijos klube jo sezoną sutrumpino trauma.

Spalį G.Scamacca atidarė įvarčių sąskaitą Italijos rinktinėje, kai ši atrankos varžybose 1:3 nusileido Anglijai.

Scottas McTominay (Škotija)

Scottas McTominay buvo Škotijos rinktinės vedlys per atrankos varžybas, kai škotai antrą kartą iš eilės iškopė į Europos čempionato finalinį turnyrą.

27 metų puolėjas su septyniais įvarčiais buvo rezultatyviausias atrankos etape Škotijos rinktinėje, o tarp visų žaidėjų jį aplenkė tik Romelu Lukaku, Harry Kane'as ir Cristiano Ronaldo.

ZUMAPRESS.com nuotr./Scottas McTominay
ZUMAPRESS.com nuotr./Scottas McTominay

Kaip ir bendraklubis Rasmusas Hojlundas, S.McTominay į Vokietiją atkeliaus geros nuotaikos, nes padėjo „Manchester United“ nugalėti „Manchester City“ kovoje dėl FA trofėjaus.

Zeki Amdouni (Šveicarija)

Zeki Amdouni tapo atradimu Europos čempionato atrankos varžybose, pelnęs 6 įvarčius vos per 5 mačus Šveicarijos rinktinėje, kuri pateko į šeštą finalinį etapą svarbiausiose pirmenybėse iš eilės.

Vida Press nuotr./Zeki Amdouni
Vida Press nuotr./Zeki Amdouni

Iki šiol šveicarai didelių laurų neužsitarnavo – tik kartą nukeliavo toliau nei aštuntfinalis – 2020 metais Europos čempionate pasiekė ketvirtfinalį.

Iš Anglijos aukščiausios lygos iškritusiame „Burnley“ klube 23 metų šveicaras spindėjo nelabai ryškiai – 6 įvarčiai per 36 rungtynes.

Jei šiame Europos čempionate šveicarai nori žengti toli, jiems reikės Z.Amdouni įvarčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius