Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tektoniniu lūžiu šalies futbole tikintis Saulius Mikoliūnas: „Tai – užburia“

Lietuvos futbole bręsta tektoninis lūžis. Devyniolika sykių iš eilės šalies moterų čempionę Šiaulių „Gintrą“ nuversti nuo sosto taikosi sostinės MFA „Žalgiris-MRU“, kurio vadovu šiemet tapo legendinis šalies futbolininkas Saulius Mikoliūnas.

2004-ieji buvo paskutiniai metai, kai Lietuvos moterų futbolo pirmenybės baigėsi ne Šiaulių „Gintros“ triumfu.

Pasaulis tuo metu dar nežinojo, kas yra „iPhone“ telefonas, lietuviai socialinius ryšius kūrė one.lt, o žiūrovai braukė ašarą stebėdami paskutinį kultinio serialo „Friends“ epizodą.

fkgintra.lt nuotr./„Gintros“ futbolininkės šalies čempionėmis iš viso yra tapusios net 22 sykius, 2022 m.
fkgintra.lt nuotr./„Gintros“ futbolininkės šalies čempionėmis iš viso yra tapusios net 22 sykius, 2022 m.

Vėliau sekė net 19 sezonų iš eilės su identiška pabaiga – geltonai juodoms šiaulietėms puošiantis aukso spalvos medaliais.

Buvo ir tokių metų, kai pirmą ir antrą vietas skyrė net 22 taškų praraja.

MFA „Žalgiris-MRU“ nuotr./Saulius Mikoliūnas su MFA „Žalgiris-MRU“ futbolininkėmis
MFA „Žalgiris-MRU“ nuotr./Saulius Mikoliūnas su MFA „Žalgiris-MRU“ futbolininkėmis

Tačiau šiemet intriga pasiekė maksimumą. Iki čempionato pabaigos likus 4 turams, lyderes skiria vos 2 taškai, o artimiausias mūšis šį sekmadienį vyks sostinėje – MFA „Žalgiris-MRU“ namie priims „Gintrą“.

„Topo centras Euronics“ moterų A lyga
Vieta Klubas Taškai Rung. Perg. Lyg. Pral. Įmušta Praleista Įv. +/-
1 Šiaulių „Gintra“ 39 16 12 3 1 55 9 +46
2 MFA „Žalgiris-MRU“ 37 16 12 1 3 62 12 +50
3 FK „TransInvest“ 32 16 10 2 4 48 16 +32
4 FC „Hegelmann“ 20 16 6 2 8 25 20 +5
5 Gargždų „Banga“ 12 16 4 0 12 13 60 -47
6 Joniškio „Saned“ 0 16 0 0 16 7 93 -86

„Pirmiausia reikia pasidžiaugti, kad turime tokią konkurenciją. Kad turime ir trečią komandą – „TransInvest“, kuri iš „Gintros“ šiemet atėmė jau 5 taškus. Jų paskutinis rezultatas (lygiosios 0:0, – past.) ir suteikė mums šį šansą, nes jei būtų likęs 4 taškų skirtumas, tuomet padėties šeimininkėmis būtų šiaulietės, – 15min teigė S.Mikoliūnas.

– O dabar turime istorinį šansą nutraukti „Gintros“ vienvaldystę.“

MFA „Žalgiris-MRU“ nuotr./Saulius Mikoliūnas (dešinėje)
MFA „Žalgiris-MRU“ nuotr./Saulius Mikoliūnas (dešinėje)

Moterų futbolo akademijos „Žalgiris-MRU“ direktoriumi jis tapo tik šį pavasarį, pernai baigęs šlovingą karjerą vyrų futbole, būdamas 39-erių.

„Tokių emocijų, kokias jaučiu dabar, vyrų futbole nepatirdavau. Nežinau, kodėl. Gal dėl to, kad dabar esu vadovas? Gal labiau išgyvenu, patiriu daugiau jaudulio, emocijų... Bet ir pats futbolas – gražus. Merginos žaidžia, kombinuoja, kovoja. Daug aistros, emocijų. Tai – užburia.

Net ir mano žmona sako, kad tiek nesijaudindavo, kai stebėdavo mane žaidžiantį“, – juokėsi Lietuvos futbolo legenda.

„Didelių pinigų čia kol kas nėra, tad merginos žaidžia iš meilės, aistros pačiam futbolui. Atiduoda ne 100, o 1000 procentų. Nevaidina, neslepia ir yra neįtikėtinai užsispyrusios. Į kiekvieną dvikovą eina lyg į paskutinę, nesitaupo. Būna, kad vyrai kiek pagudrauja, pasisaugo, bet čia viskas yra gerokai nuoširdžiau“, – epitetus žarstė S.Mikoliūnas.

MFA „Žalgirio-MRU“ ir „Gintros“ mačai šiemet

  • „Gintra“ laimėjo 2:1 Šiauliuose ir 3:2 Vilniuje (pirmu atveju, pergalingas įvartis krito 87 minutę, antru – 90+1 min.).
  • Paskutinis tarpusavio mačas Šiauliuose baigėsi lygiosiomis 2:2. Žalgirietės pirmą kėlinį laimėjo 2:0, bet šiaulietės atsitiesė antrajame, o išlyginamąjį įvartį vėl mušė dvikovos pabaigoje – 85 minutę.

„Nėra lengva žengti tą paskutinį žingsnį. Analizuojame, matome tai. Sužaidėme fantastišką kėlinį Šiauliuose, kaip iš natų. Per pertrauką pakalbėjome, kad niekas nebaigta, negalime sustoti. Bet antrajame kėlinyje sustojome, pasimatė, kad merginas slegia. Pradėjome galvoti, kaip tik apsiginti. „Gintra“ – gera komanda. Turi ir legionierių, ir patyrusių lietuvių, turinčių tą čempionišką charakterį. Jos tai pajautė.

MFA „Žalgiris-MRU“ nuotr./„Žalgirio-MRU“ ir „Gintros“ rungtynių akimirka
MFA „Žalgiris-MRU“ nuotr./„Žalgirio-MRU“ ir „Gintros“ rungtynių akimirka

Aišku, įtampą jaučiame ir dabar, bet jaučiame ir tikėjimą. Tikime, kad šiemet – įmanoma, o tas tikėjimas kyla ir iš tų tarpusavio susitikimų. Jeigu netikėsi, gali iš karto sudėti ginklus. Mes tikrai tikime, bet reikia neperdegti, padaryti viską, ką galime, o futbolas tuo ir žavus, kad nežinai, kaip viskas gali pakrypti“, – pabrėžė daugiausiai rungtynių vyrų rinktinėje sužaidęs S.Mikoliūnas, šalies čempionu pats tapęs 5 sykius.

Didžiulę intrigą keliantis MFA „Žalgirio-MRU“ ir „Gintros“ susirėmimas vyks jau šį sekmadienį Vilniuje, Lietuvos sporto centro stadione (J.I.Kraševskio g. 2) nuo 12 valandos. Įėjimas – nemokamas.

MFA „Žalgiris-MRU“ nuotr./Saulius Mikoliūnas (dešinėje)
MFA „Žalgiris-MRU“ nuotr./Saulius Mikoliūnas (dešinėje)

„Ar nesibaiminame, kad netilps visi norintys? Nežinau, toks reginys, galima gal ir pastovėti, kaip koncerte (juokiasi). Tie, kurie atvyks pirmesni, sėdimų vietų tikrai ras. Labai kviečiu visus pamatyti, susipažinti, kas yra tas moterų futbolas.

Merginoms, kurios taip triūsia, su tokia aistra ir atsidavimu kovoja aikštėje – joms labai reikia to palaikymo. Tad labai kviečiu atvykti ir palaikyti abi komandas. Ne tik mus, bet ir varžoves. Palaikyti moterų futbolą“, – pažymėjo šalies vyrų futbolo legenda S.Mikoliūnas.

Likęs tvarkaraštis po tarpusavio mūšio

  • MFA „Žalgiris-MRU“: namie su „Saned“, išvykoje su „Hegelmann“ ir svečiuose su „Banga“.
  • „Gintra“: namie su „TransInvest“, išvykoje su „Banga“ ir namie su „Saned“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas