Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Telšių „Džiugas“ atleido trenerį

„Optibet A lygos“ pertrauka baigsis jau šią savaitę, tačiau artimiausiose rungtynėse komandos trenerių štabas bus kitoks. Telšių „Džiugo“ klubas atsisveikina su vyr. treneriu Mariumi Šluta bei asistentu Rolandu Leščiumi.
Marius Šluta
Marius Šluta / Kulis Photography nuotr.

Kone mėnesį trukusi pertrauka nacionaliniame šalies čempionate suteikė laiko daugiau išanalizuoti situaciją ir peržiūrėti įmanomus scenarijus, kad „Džiugas“ bandytų pasivyti sėkmę šiame sezone.

„Jautėme, jog komandai reikia naujo vėjo ir impulso, todėl teko priimti ne maloniausią sprendimą, atsirado signalų, kad sąjunga su buvusiais treneriais kiek išsikvėpė. Tiek Marius, tiek ir Rolandas „Džiuge“ yra daug metų, todėl galutinai nuspręsti atsisveikinti buvo nelengva. Analizuoti pasiūlymus rinkoje tekdavo ir anksčiau, bet visada tikėjome geresniu rytojumi ir neskubėjome, bet, matyt, dabar buvo pats tinkamiausias laikas pažiūrėti, kaip gali būti kitaip, o vertinsime sezono pabaigoje. Žinoma, kad gaila, bet klubo interesai turi būt aukščiau visko, emocijoms vietos irgi nėra, jeigu mes profesionalai, beje, treneriai, kiek jie įrodė didžiuliu noru, ir užaugo su gautomis galimybėmis – jau yra aptarta ir siūloma atrasti klube pozicijas, kur galėtų suteikti efektyvios naudos jaunimui“, – pranešime spaudai cituojamas „Džiugo“ direktorius Martynas Armalis.

Marius Šluta prie Telšių „Džiugo“ prisijungė nuo pat klubo atkūrimo pradžios dar 2014-aisiais, kaip žaidėjas ir jaunimo treneris, o 2019-aisiais tapo vyriausiuoju „Džiugo“ treneriu. Atsižvelgiant į trenerio pastangas, daugelio metų patirtį, klubas išsakė galimybes tarpusavio bendradarbiavimui ateityje ir tikisi, kad klube viena kryptimi bus dirbama toliau, visi galimi variantai svarstomi ir bus derinami tarpusavyje.

Rolandas Leščius Telšių „Džiuge“ rungtyniavo nuo 2016-ųjų metų. Po dviejų metų Telšiuose kaip žaidėjas jis baigė karjerą ir prisijungė prie trenerių štabo. Rolandas yra perspektyvus treneris, dirbantis su jaunąja futbolininkų karta, kas yra ne mažiau svarbu nei pagrindinė komanda, todėl matome trenerį „Džiuge“ užimant labai svarbų vaidmenį – dirbant su vaikų grupėmis ir galbūt suteikiant naujų funkcijų, kuriomis R.Leščius galėtų dar labiau prisidėti prie klubo veiklos.

Naujasis „Džiugo“ komandos vyriausiasis treneris bus paskelbtas artimiausiu metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas