Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tėvo akivaizdoje spindėjęs danų vartininkas: „Sunku sutramdyti emocijas“

„Keistas jausmas“, – po rungtynių kalbėjo 31-erių metų Danijos rinktinės vartininkas Kasperas Schmeichelis, kuris tapo savotišku komandos gelbėtoju, bet galiausiai vis tiek pralaimėjo varžovams iš Kroatijos.
Kasperas Schmeichelis
Kasperas Schmeichelis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Leicester City“ klubo vartus ginantis K.Schmeichelis rinktinę rungtynėse su Kroatija pirmą kartą išgelbėjo per pratęsimą – iki jo pabaigos likus žaisti vos keturioms minutėms, kroatai galėjo išplėšti pergalę be baudinių serijos, tačiau vartininkas atrėmė Luka Modričiaus smūgį.

Net ir sensacingai atremtas 11 m baudinys Danijos rinktinės į ketvirtfinalį neišvedė – baudinių serijoje sublizgėjo jo kolega iš Kroatijos, nors ir pats K.Schmeichelis atrėmė dar du varžovų smūgius.

„Jaučiu didžiulį nusivylimą, bet ir tuo pačiu didžiuojuosi šia komanda. Manau, kad šiose rungtynėse turėjome realias galimybes laimėti“, – kalbėjo vartininkas.

K.Schmeichelį už aikštės ribų bandė įkvėpti jo tėvas Peteris Schmeichelis, daug metų gynęs „Manchester United“ klubo vartus. Kameros kaskart nukrypdavo į legendinį vartininką, kai šis emocingai reaguodavo į savo sūnaus žaidimą.

„Dabar yra daug emocijų, – sakė „Premier“ lygos nugalėtoju 2016-aisiais metais tapęs vartininkas. – Spaudimas visada keičia žaidėjus ir paprastus žmones. Per savo karjerą esu sužaidęs daug rungtynių ir šiandien pasitikėjau savo intuicija. Deja, jos nebuvo gana, kad pasiektume kitą etapą.“

Kroatijos rinktinės herojumi 11 metrų baudinių serijoje tapo 33-ejų metų Danijelis Subasičius, kuris iš penkių varžovų bandymų atrėmė tris smūgius.

„Scanpix“ nuotr./Subasičius tapo Kroatijos rinktinės herojumi
„Scanpix“ nuotr./Subasičius tapo Kroatijos rinktinės herojumi

„Jis buvo mūsų rungtynių herojus, – savo vartininko pasirodymu džiaugėsi kroatų vairininkas Zlatko Daličius. – Jis atrėmė tris baudinius, ko kasdien tikrai nepamatysi.“

„Monaco“ klube rungtyniaujantis D.Subasičius po savo fantastiško žaidimo pakartojo pasaulio čempionato rekordą – jis tapo antru vartininku, kuriam pavyko baudinių serijoje atremti tris smūgius. Tai iki šiol buvo padaręs tik legendinis portugalas Ricardo, kuris tiek pat smūgių atrėmė 2006 metais rungtynėse su Anglija.

Kroatijos rinktinės kovoje dėl patekimo į pusfinalį lauks turnyro šeimininkė Rusija, sensacingai taip pat po 11 metrų baudinių serijos išmetusi Ispaniją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento