Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Tikras pavyzdys: garsus Ispanijos futbolininkas padeda pabėgėliams Lenkijoje

Ispanijos aukščiausiame futbolo divizione rungtyniaujančios Pamplonos „Osasuna“ garbę ginantis ispanas Rubenas Garcia ištiesė pagalbos ranką savo tėvynę dėl agresorės Rusijos karinių veiksmų palikti turėjusiems ukrainiečiams.
Rubenas Garcia
Rubenas Garcia / „Scanpix“ nuotr.

Šiuo metu futbolo pasaulyje vyksta vadinamieji rinktinių „langai“, kurių metų klubiniai turnyrai sustoja.

Pertrauka šiuo metu vyksta ir Ispanijos futbolo pirmenybėse „La Liga“, o tuo pasinaudojęs Pamplonos „Osasuna“ klubo saugas Rubenas Garcia nusprendė atvykti į Lenkiją ir suteikti humanitarinę pagalbą nuo karo nukentėjusiems ukrainiečiams.

„Kaimynas man papasakojo apie kelionę į Varšuvą, kur pristatys labiausiai žmonės reikalingų priemonių – vaistų, vystyklų, vaikiško maisto. Atrodo, kad mes, futbolininkai, gyvename “burbule„, tačiau negalime prarasti ryšio su tikru pasauliu. Jaučiau, kad turiu prisidėti. Be būtiniausių priemonių atvežėme ir rūbų, tačiau minėjo, kad jų reikia mažiau. Iš viso pristatėme net penkis sunkvežimius“, – vietos žiniasklaidai pasakojo ispanas.

R.Garcia šiemet „La Liga“ čempionate iš viso sužaidė 28 rungtynes, per kurias pelnė 1 įvartį ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus. Iš viso stipriausiame šalies futbolo divizione saugas per savo karjerą yra sužaidęs jau daugiau nei 200 rungtynių, per kurias spėjo įmušti 20 įvarčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas