Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Tottenham“ laimėjo Londono derbį ir nustūmė „Chelsea“ žemyn

Harry Kane'ui teko keisti suplėšytus marškinėlius, Dele Alli apsistumdyti su Jorginho, tačiau „Tottenham“ laimėjo Londono derbį, „Premier“ lygoje palikdamas du klubus, dar nepatyrusius pralaimėjimo.
„Tottenham“ – „Chelsea“
„Tottenham“ – „Chelsea“ / „Scanpix“ nuotr.

1:3 – tokiu rezultatu „Chelsea“ krito „Wembley“ stadione, ir Maurizio Sarri tai pirmosios rungtynės be taškų „Premier“ lygoje.

„Chelsea“ su 28 taškais nukrito į 4-ąją poziciją, „Tottenham“ įsirašė 30-ąjį tašką ir pakilo į 3-iąją. Aukščiau – tik „Liverpool“ ir „Manchester City“ klubai, šiame sezone dar nepatyrę pralaimėjimo skonio.

Tai jau 22-as Londono derbis, įskaitant visų šio miesto komandų mūšius „Premier“ lygoje, kurį laimėjo Mauricio Pochettino vadovaujamas „Tottenham“. Nuo 2014 metų, kai jis stojo prie „Tottenham“ vairo, jokia kita komanda tiek šio miesto derbių nesugebėjo laimėti.

„Tottenham“ negaišo laiko ir itin aktyviai pradėjo rungtynes, pirmuosius du įvarčius įmušdama per pirmąsias 16-ika minučių.

D.Ali 8-ą minutę smūgiu galva po Cristiano Erikseno perdavimo „atidarė sąskaitą“, o netrukus Harry Kane'as netikėtu smūgiu užklupo primigusią svečių gynybą.

D.Ali pelnė jau šeštą įvartį per pastaruosius penkis derbius su „Chelsea“, įskaitant visus turnyrus.

„Chelsea“ futbolininkai kamuolį kontroliavo 60 proc. laiko ir taip pat turėjo savo šansų, bet jų neišnaudojo, kamuolį dažniausiai siųsdami šalia vartų – 13 smūgių, 2 į vartų plotą.

Trečiąjį įvartį „Tottenham“ pelnė būtent tuomet, kai „Chelsea“ bandė „užgulti“ šeimininkų vartus. Son Heung-mino reidas 54-ą minutę nesulaukė deramo „Chelsea“ gynybos pasipriešinimo.

Tai pirmasis korėjiečio įvartis šį sezoną, bet 50-asis per 154 rungtynes, sužaistas vilkint „Tottenham“ marškinėlius įvairiuose turnyruose.

„Tottenham“ šiame mače iš viso atliko 19 smūgių, 8 iš jų – į vartų plotą.

Olivier Giroud mačo pabaigoje (85 min.) tik sušvelnino rezultatą.

„Chelsea“ prancūzas tapo tik antruoju žaidėju „Premier“ lygos istorijoje, kuris sugebėjo pelnyti 20 įvarčių pakilęs nuo suolo. Jermainas Defoe tai padarė 24 kartus.

Tai tik antras kartas nuo 1987 metų, kai „Tottenham“ klubas „Chelsea“ ekipą įveikė dvejose rungtynėse iš eilės.

Tiesa, „Tottenham“ ir „Chelsea“ tarpusavio susirėmimuose „Premier“ lygoje tvirtai pirmauja pastaroji komanda. „Chelsea“ oponentus palaužė 27 kartus, pralaimėjo tik septynis. 19 dvikovų baigėsi taikiai.

VIDEO: „Vieni vartai“ su A.Liubinsku: emocinga kritika Lietuvos futbolui ir neregėtos palydos į pragarą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas