Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Tottenham“ saugas diskvalifikuotas dėl įrašo apie koronavirusą

Vienam Londono „Tottenham Hotspur“ lyderių Dele Alli atsirūgo įrašas apie koronavirusą, kurį futbolininkas į socialinį tinklą įkėlė dar vasarį.
Dele Alli
Dele Alli / „Scanpix“ nuotr.

Anglijos rinktinės saugas nubaustas vienerių rungtynių diskvalifikacija, 50 tūkst. svarų bauda ir privalės dalyvauti švietimo kursuose dėl vaizdo įrašo, kurį jis patalpino „Snapchat“ programėlėje.

Įrašą D.Alli padarė būdamas oro uoste. Anglas buvo užsidėjęs veido kaukę, o filmuodamas save pasuko kamerą į azijietiškos išvaizdos asmenį bei netrukus kamerą pritraukė prie dezinfekcinio skysčio butelio.

Nors futbolininkas įrašą ištrynė dar prieš lipdamas į lėktuvą bei tikino „labai greitai supratęs, kad toks įrašas gali nuvilti kai kuriuos žmones“, kompromituojantį vaizdą išplatino vienas jo draugų, pardavęs įrašą vienam iš žiniasklaidos kanalų.

„Norėčiau atsiprašyti visų, kuriuos įžeidė mano elgesys. Tai buvo labai prastas pokštas apie virusą, kuris palietė mus labiau, nei aš galėjau įsivaizduoti. Džiaugiuosi, kad FA (Anglijos futbolo asociacija – red.past.) patvirtino, jog mano įrašas nebuvo rasistinis, kadangi aš visais būdais neapkenčiu rasizmo. Visi mes turime galvoti, ką kalbame ir ką darome, kad neįžeistume kitų“, – teigė D.Alli.

Saugas bus priverstas praleisti pirmąsias „Tottenham“ rungtynes atnaujinus „Premier“ lygos sezoną. Jas birželio 19-ąją Šiaurės Londono klubas žais prieš „Manchester United“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas