Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Tradicinį grafiką pakoregavęs V.Čeburinas: „Reikia apie labai daug ką pakalbėti“

Vladimiras Čeburinas su Vilniaus „Žalgirio“ komanda pasitinka paskutinį šansą. Sostinės komandos futbolininkai, sugėrę skaudų niuksą Švedijoje, paskutiniajame UEFA Konferencijų lygos atrankos etape surems ginklus su 34 kartus Vengrijos čempionais Budapešto „Ferencvaroš“. Strategas iš Kazachstano pakoregavo įprastą pasirengimo grafiką ir neslepia – su žaidėjais reikia rimtai pasikalbėti.

„Žalgiris“ prieš paskutines atrankos rungtynes namuose pasirinko anksčiau neišmėgintą taktiką – spaudos konferenciją ir treniruotę surengė trečiadienį ryte.

Įprastai oficialios komandų pratybos dieną prieš UEFA turnyrų atrankas vyksta kone rungtynių laiku, o šįkart V.Čeburino auklėtiniai ant LFF dirbtinės vejos susirinko 11 val.

„Ferencvaroš“ tradicijų nelaužė – jų treniruotė suplanuota 19 val.

„Viena iš priežasčių ta, kad žaidėjai turėtų daugiau laiko pailsėti, bet yra ir labai apie daug ką pakalbėti su žaidėjais, pokalbiams irgi bus reikalingas laikas“, – sakė V.Čeburinas.

„Šiandien fizinė ir psichologinė būsena yra subalansuota, – teigė treneris. – Psichologija turi labai didelę reikšmę ir šiose rungtynėse, ir sporte. Po praėjusią savaitę patirtos nesėkmės mes daug kalbėjome, diskutavome, kaip įveikti psichologinį barjerą. Manau, šiandien žaidėjai supranta, kokia atsakomybė yra prieš šias rungtynes. Tam ir reikia laiko, kad galėtume pakalbėti ir dar daugiau laiko skirti susigyvenimui bei apmąstymui.“

Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Vladimiras Čeburinas
Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Vladimiras Čeburinas

Prieš savaitę žalgiriečiai sugėrė itin skaudų smūgį. Jie buvo pralaimėję pirmąsias rungtynes namuose prieš „Hacken“ 1:3, bet išvykoje buvo suvarpyti net 0:5.

V.Čeburino teigimu, komanda pasirengusi „Ferencvaroš“ iššūkiui ir supranta, kad tai – paskutinis šiaudas šiemet, norint prasibrauti į grupių turnyrus.

„Suprantame, kad, jei nori patekti tolyn, reikia laimėti. Jei nelaimėsi dabar, kitose rungtynėse, tuomet užsivers durys. Turime patirties su „Ferencvaroš“. Taip, pasikeitė žaidėjai, stilius, bet patirties turime. Viską darysime, kad iškovotume pergalę, matytume komandą aikštėje.“

Elvio Žaldario / fkzalgiris.lt nuotr./Paulius Golubickas ir Edvinas Gertmonas
Elvio Žaldario / fkzalgiris.lt nuotr./Paulius Golubickas ir Edvinas Gertmonas

Prieš sezoną „Žalgirio“ tikslas buvo pačiupti bilietą į Europos lygos grupių etapą, dabar liko šansas nebent pakartoti praėjusių metų pasiekimą ir varžytis Konferencijų lygoje.

Bet ir tokia užduotis atrodo sudėtinga, mat „Ferencvaroš“ klubas – itin galingas. Pernai Budapešto komanda žaidė Europos lygoje, kur grupėje aplenkė Belgrado „Crvena Zvezda“, „Monaco“ ir „Trabzonspor“ klubus bei užėmė pirmąją vietą. Atkrintamosiose vengrai sutiko Lėverkuzeno „Bayer“ ir savo pasirodymą baigė.

Šiemet „Ferencvaroš“ patyrė visišką fiasko jau pirmajame Čempionų lygos atrankos etape, kuriame 0:3 krito prieš „Klaksvik“ iš Farerų salų. Iškart po atsakomųjų rungtynių buvo atleistas rusas treneris Stanislavas Čerčesovas, kuriam talkino lietuvis vartininkų treneris Gintaras Staučė.

„Scanpix“ nuotr./Gintaras Staučė ir Stanislavas Čerčesovas dirba Rusijos futbolo rinktinėje.
„Scanpix“ nuotr./Gintaras Staučė ir Stanislavas Čerčesovas dirba Rusijos futbolo rinktinėje.

„Abi komandos supranta, kad šios rungtynės – tai kova dėl tiesioginio patekimo į grupes. Informacijos abiem komandom pakanka, pakankamai smulkiai viena kitą komandos išanalizavo. Abi ekipos ėjo čempionų keliu, turi savo užduotis, todėl vyksta labai rimtas pasiruošimas. Abi komandos turės išspręsti savo užduotis, o svarbiausia yra matyti savo komandą aikštėje. Tą suprantame ir tam ruošiamės“, – dėstė V.Čeburinas.

Kazachas teigė, kad nei į anksčiau sutiktą Stambulo „Galatasaray“, nei į Geteborgo „Hacken“ būsimas varžovas nėra panašus.

„Visiškai, visiškai skirtingos komandos. „Ferencvaroš“ gal labiau mėgsta atakuoti, mažiau gintis, bet stiliai visiškai skirtingi“, – teigė strategas.

Saulius Mikoliūnas prisiminė, kad „Žalgiris“ jau yra žaidęs su „Ferencvaroš“ komanda 2021-22 metų sezone, kai nusileido varžovams bendru rezultatu 1:5.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Saulius Mikoliūnas
Lukas Balandis / BNS nuotr./Saulius Mikoliūnas

V.Čeburinas vengrus egzaminavo ir dirbdamas Marijampolės „Sūduvoje“. Tuomet kazacho vadovaujami marijampoliečiai buvo per žingsnį nuo Europos lygos, bet paskutiniajame etape krito prieš „Ferencvaroš“ 2:4.

„Buvome susidūrę akis į akį su šiuo tituluotu klubu, turinčiu gilią istoriją. Turime antrą šansą, treneris turi trečią šansą. Apskritai, tai mūsų paskutinis šansas, jei norime įgyvendinti tikslus. Norisi dar kartą padėkoti sirgaliams, kurie, nesvarbu kokiu momentu, bet mus palaiko, duoda impulsą. Tą vertiname. Darysime viską. Norėtųsi tą ne žodžiais, o darbais įrodyti“, – teigė S.Mikoliūnas.

Pastaruoju metu netyla kalbos apie Mathiaso Oyewusi galimą išvykimą į kitą klubą. Nigeriečio sutartis su „Žalgiriu“ baigsis po sezono, tad dabar yra paskutinė galimybė išleisti futbolininką ne už dyką.

Elvio Žaldario nuotr./Mathias Oyewusi
Elvio Žaldario nuotr./Mathias Oyewusi

15min žiniomis, susidomėjimas 15 įvarčių A lygoje pelniusiu puolėju yra didžiulis, o siūlomos išpirkos sumos viršija ir 200 tūkst. eurų.

Dėl Geteborge gautos raudonos kortelės M.Oyewusi praleis pirmąsias rungtynes su „Ferencvaroš“.

„Tai tik kalbos, – nukirto V.Čeburinas. – Jis yra „Žalgirio“ žaidėjas, jis turi kontraktą. Taip, jis praleis pirmąsias rungtynes, antrosiose jis rungtyniaus.“

LFF stadione rungtynės su „Ferencvaroš“ ketvirtadienį startuos 19 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas