Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trenerį pakeisti lengviau nei 15 žaidėjų? Ispanijos rinktinė rodo – nebūtinai

Ispanijos moterų rinktinė yra pasiruošusi remtis „jaunesnėmis ir mažiau patyrusiomis žaidėjomis“ po to, kai 15 futbolininkų ėmė grasinti pasitrauksiančios, jei nebus atleistas treneris Jorde Vilda.
Jorge Vilda
Jorge Vilda / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Įprasta sakyti, kad trenerį visada pakeisti lengviau nei pusę komandos. Tačiau Ispanijos futbolo federacijos moterų rinktinių vadovė Ana Alvarez rodo, jog šis posakis galioja ne visada.

„Sveikata“ ir „emocine būkle“ argumentavo žaidėjos, reikalaudamos patraukti trenerį iš pareigų. Vis dėlto konkrečių priežasčių nurodoma nebuvo.

Ispanijos futbolo federacija nusprendė, jog „spaudimui“ nepasiduos.

„Jei mums reikės remtis jaunesnėmis ir mažiau patyrusiomis žaidėjomis, mes tai darysime, nes rinktinė yra svarbiau už bet ką kita, – sakė A.Alvarez. – Tai labai, labai rimtas atvejis, nieko panašaus anksčiau nebuvo nutikę, tai buvo labai netikėta.“

J.Vilda Ispanijos moterų rinktinei vadovauja nuo 2015 metų, o jo kontraktas galios iki 2024-ųjų.

„Aš su juo kalbėjausi. Situacija nėra maloni. Vilda nori dirbti toliau, mes irgi norime, kad jis tęstų darbus. Žaidėjos nusprendė žengti tokį žingsnį. Tai jų sprendimas, mes jį supratome. Jei jos nenori atvykti į rinktinę ir nebus jai atsidavusios, tuomet tebūnie“, – teigė A.Alvarez.

Taip pat federacijos viena vadovių pridūrė, kad „Ballon d'Or“ prizo laimėtoja Alexia Putellas nėra viena iš 15 žaidėjų, pasirašiusių laišką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas