Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
06 29 /06 30 00:18

Trys atšaukti įvarčiai ir žaidimą stabdę žaibai – vokiečiai triumfavo neįtikėtino scenarijaus mače

Neįtikėtinas mačas sužaistas Europos čempionto aštuntfinalyje Dortmunde, kuriame šeimininkė Vokietijos rinktinė palaužė Danijos futbolininkus rezultatu 2:0.

Šiuolaikinės technologijos ir oro išdaigos, ne tik patys žaidėjai, diktavo rungtynių scenarijų, kuris danams šįkart nebuvo palankus.

Trys įvarčiai nebuvo įskaityti, o rungtynės pirmajame kėlinyje dėl smarkaus žaibavimo ir liūties buvo sustabdytos. Britų arbitrui Michaelui Oliveriui, kaip ir daugeliui futbolo aistruolių, šis mačas ilgam įsimins.

140 minučių trukusias rungtynes laimėję vokiečiai keliauja į ketvirtfinalį, kuriame susitiks su Ispanijos ir Sakartvelo poros laimėtoju.

Vokiečiai danus palaužė antrojo kėlinio įvarčiais, kuriuos mušė Kai Havertzas (53 min.) ir Jamalas Musiala (68 min.).

Tiesa, geriausio rungtynių žaidėjo prizą atsiėmė vokiečių gynėjas Antonio Rudigeris.

„Scanpix“ nuotr./Kasperas Schmeichelis, danų vartininkas
„Scanpix“ nuotr./Kasperas Schmeichelis, danų vartininkas

Vokiečiai įspūdingai aktyviai pradėjo rungtynes, jau per pirmąsias 10 minučių sukūrę 4-5 pavojingas progas.

4-ą minutę Nico Schlotterbeckas po kampinio smūgiu galva pasiuntė kamuolį į vartus, tačiau M.Oliveris užfiksavo Joshua Kimmicho pražangą (neleistinas blokavimas) prieš Skovą Olseną, ir įvartį atšaukė.

M.Oliveris sušvilpė prieš smūgį į vartus, tad VAR negalėjo peržiūrėti epizodo. Koks tai apmaudas N.Schlotterbeckui... Jam tai būtų buvęs debiutinis įvartis rinktinėje ir pelnytas jo namų stadione... Šis 24-erių gynėjas atstovauja Dortmundo „Borussia“ klubui.

„Scanpix“ nuotr./Vokietija – Danija
„Scanpix“ nuotr./Vokietija – Danija

Vokiečių entuziazmo tai neatšaldė. Jie toliau aktyviai spaudė varžovus, versdami darbuotis danų vartus sergintį Kasperą Schmeichelį.

Pavojingai smūgiavo J.Kimmichas, Kai Havertzas, tas pats N.Schlotterbeckas. Šeimininkai aiškiai leido suprasti, kad danų „Signal Iduna Park“ stadione Dortmunde laukia sunkus vakaras.

21-ą minutę Christianas Eriksenas meistriškai susistabdė kamuolį ir turėjo progą smūgiui, bet šį blokavo Antonio Rudigeris.

31-ą minutę Ch.Eriksenas stojo atlikti baudos smūgį, bet pataikė į „sienelę“. Šiame turnyre dar nepelnytas įvartis baudos smūgiu.

35-ą minutę M.Oliveris dėl žaibavimo sustabdė rungtynes. Maža to, smarki liūtis ant vejos pažėrė ir ledo gabaliukų. Vandens kliuvo ir kai kuriems žiūrovų sektoriams.

Žemesnėse vietose sėdintys sirgaliai, ieškodami priedangos, ėmė ropštis į tribūnų viršų, nes nuo stogo ėmė tekėti vanduo. Arba slėptis po polietileniniais maišais, vėliavomis ir transparantais.

O kai kurie tiesiog šėlo liūtyje...

„Scanpix“ nuotr./Sirgaliai mėgaujasi liūtimi Dortmunde
„Scanpix“ nuotr./Sirgaliai mėgaujasi liūtimi Dortmunde

„The Guardian“ citavo buvusią teisėją Christiną Unkel, kurios teigimu, „vienas iš svarbiausių dalykų, kurį reikia nustatyti tokiu atveju – kaip toli nuo stadiono žaibuojama. Bendra taisyklė – 10 mylių (16 km) paprastai reiškia 30 minučių rungtynių atidėjimą“.

Buvo pranešta, kad rungtynės sustabdytos „dėl nepalankių oro sąlygų“. Žaidėjai išsiųsti atgal į persirengimo kambarius.

Laimei, po keliolikos minučių lietus aprimo ir žaidėjai grįžo ant vejos prasimankštinti. Rungtynės buvo atnaujintos.

„Scanpix“ nuotr./Vokietija – Danija rungtynės Europos čempionate dėl lietaus ir žaibavimo sustabdytas
„Scanpix“ nuotr./Vokietija – Danija rungtynės Europos čempionate dėl lietaus ir žaibavimo sustabdytas

Vos atnaujinus rungtynes vokiečiai vėl užgulė danų vartus, kaip ir rungtynių pradžioje. K.Havertzas pataikė tiesiai į vartininką smūgiuodamas galva.

42-ą minutę vos neprisižaidė N.Schlotterbeckas... Nutraukęs danų perdavimą savo baudos aikštelėje vokiečių gynėjas pabandė padriblinguoti ir iškart kamuolį prarado...

Šeimininkų laimei, Rasmusas Hojlundas smūgiavo šalia vartų. N.Schlotterbeckas, ko gero, neįvertino pasikeitusios vejos būklės...

Netrukus patys danai sukūrė itin pavojingą ataką. Kontratakos metu, po Jamalo Musialos klaidos, vieną prieš vartininką išvedė tą patį R.Hojlundą, tačiau Manuelis Neueris laimėjo mikrodvikovą.

Galiausiai net 71-ą minutę užtrukęs pirmasis kėlinys baigėsi.

48-ą minutę krito dar vienas įvartis, kuris netrukus buvo atšauktas. Po sumaišties vokiečių baudos aikštelėje Joachimas Andersenas pasiuntė kamuolį į tinklą, bet įsikišo VAR, užfiksavęs nuošalę.

Kaip ir belgo Romelu Lukaku atveju, Thomas Delaney nuošalėje atsidūrė vos keliais centimetrais..

Netrukus VAR vėl ėmėsi darbo. Užfiksuotas J.Anderseno žaidimas ranka baudos aikštelėje ir į danų vartus paskirtas baudinys. K.Havertzas nuo 11 m žymos neklydo ir 53-ią minutę Vokietija išsiveržė į priekį – 1:0.

58-ą minutę K.Havertzas galėjo didinti skirtumą. Meistriškai atitrūkęs nuo gynėjų išbėgo prieš vartininką, tačiau kamuolį pasiuntė šalia virpsto...

Įdomu tai, kad tuo metu į baudos aikštelę kirtęs, bet perdavimo iš K.Havertzo nesulaukęs Leroy'us Sane buvo varžovo pargriautas, tačiau baudinio arbitras neskyrė.

Tai papiktino vokiečių strategą Julianą Nagelsmanną, kuriam už emocijas parodyta geltona kortelė.

Galiausiai 68-ą minutę Vokietija įmušė antrą įvartį.

Ilgai perdavimais kamuolį kontroliavę vokiečiai žaidimo įrankį atžaidė vartininkui, šis į kraštą – N.Schlotterbeckui, o N.Schlotterbeckas išrašė fantastišką ilgą perdavimą kairiuoju kraštu spurtavusiam J.Musialai. ir J.Musiala savo darbą padarė – 2:0.

K.Schmeichelis iš pradžių paliko vartus, pasitikdamas J.Musialą, bet suabejojęs stabtelėjo, ėmė grįžinėti, ir vokiečių vunderkindas sutrikusį vartų sargą nubaudė jau trečiuoju savo įvarčiu šiame Europos čempionate.

Rungtynių tempas nukrito, mačo pabaigoje abi komandos dar turėjo progų pasižymėti, bet rezultatas nepakito. Per teisėjo pridėtą laiką nuo gynėjų pabėgęs Florianas Wirtzas pergudravo K.Schmeichelį, bet vėl įsikišo VAR – nuošalė.

Neįtikėtina, tačiau per visą istoriją danai nė karto nėra laimėję prieš Europos čempionatų šeimininkus – pralaimėti visi šeši mačai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius