Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

UEFA bosas nemato problemos leisti žaisti Baltarusijai

Aliaksandro Lukašenkos valdoma Baltarusija talkina Rusijai vykdant kruviną karą Ukrainoje, tačiau UEFA prezidentas Aleksandras Čeferinas pareiškė, kad nemato problemų Baltarusijos futbolininkams dalyvauti Europos futbolo čempionato atrankos varžybose.

Dėl karo Ukrainoje UEFA užtrenkė duris Rusijos futbolo rinktinei į 2024 metų Europos čempionatą, bet nesiėmė tokių pat žingsnių prieš Baltarusiją, kurios diktatorius palaiko agresiją Ukrainoje.

„Šiek tiek populistiška reikalauti palikti visus užribyje. Mes nematome priežasties šiuo atžvilgiu. Jei tai pasikeis, mes būtinai reaguosime“, – per interviu „Kurier“ pareiškė A.Čeferinas.

Europos futbolui vadovaujantis slovėnas pridūrė: „Politikai turi gerbti mūsų galimybes padaryti savo sprendimus, nes mes nesakome politikams ir vyriausybėms, ką jie turėtų daryti.“

Primename, jog nuo pat karo Ukrainoje pradžios Baltarusija padeda Vladimirui Putinui, įsileidusi Rusijos karinius dalinius.

Šios savaitės pradžioje Baltarusijos diktatorius Aliaksandras Lukašenka pareiškė, kad Rusija ir Baltarusija susitarė dislokuoti bendrą regioninę karių grupę. Jis paaiškino, kad toks sprendimas buvo priimtas dėl blogėjančios padėties prie vakarinių valstybės sienų.

Prieš porą metų A.Lukašenka vykdė masinius susidorojimus savo šalyje, kai sąžiningų rinkimų reikalavę žmonės daug savaitgalių iš eilės ėjo į tūkstantinius protestus Minsko gatvėmis ir dėl to buvo areštuojami bei sodinami į kalėjimą. Režimui nepaklusę sportininkai taip pat buvo sodinami už grotų ir šalinami iš savo darbų.

„Scanpix“/AP nuotr./Vladimiras Putinas ir Aliaksandras Lukašenka stebi raketų pratybas
„Scanpix“/AP nuotr./Vladimiras Putinas ir Aliaksandras Lukašenka stebi raketų pratybas

UEFA palikus Baltarusiją futbolo varžybose, ši finišavo paskutinė Tautų lygos C diviziono grupėje ir 2024 metų kovo mėnesį turėtų žaisti su Lietuvos futbolininkais. Pralaimėjusi komanda iškris į D divizioną, bet šiuo metu neaišku, ar tokios rungtynės įvyks, nes Lietuva yra nusprendusi neturėti sportinių reikalų su karinę agresiją vykdančia Rusija ir jai padedančia Baltarusija.

Praėjusią savaitę ištraukti Europos čempionato burtai Baltarusijos rinktinę nuvedė į I grupę drauge su Šveicarija, Izraeliu, Rumunija, Kosovu ir Andora.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas