Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

UEFA Europos lyga: šiauliečiai pabandys įveikti Estijoje per 18 rungtynių nė karto nepralaimėjusią „Levadia“

UEFA Europos lygos pirmajame ture „Šiaulių“ futbolininkai susikaus su vienu Estijos čempionato lyderių Talino „Levadia“ klubu. Pirmasis mačas – liepos 5 dieną, 18.45 val., Taline. Atsakomosios rungtynės Šiauliuose vyks liepos 12 dieną 19.00 val.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Luko Balandžio nuotr.
Temos: 2 UEFA Talino Levadia

BE PRALAIMĖJIMŲ. Pastaruoju metu abi komandos savo šalių čempionatuose demonstruoja gerus rezultatus. FC „Šiauliai“ per paskutines devynerias rungtynes patyrė vos vieną pralaimėjimą, savo ruožtu FC „Levadia“ per 18 mačų dar nė karto nepatyrė pralaimėjimo kartėlio (12 pergalių, 6 lygiosios). Šiuo metu „Levadia“ su 42 taškais užima trečiąją vietą Estijos „Mesitrlygoje“ į priekį užleisdama Talino „Flora“ ir Talino „Kalju“. Verta pažymėti, kad „Levadia“ klube rungtyniauja tik vienas legionierius iš Ukrainos. Varininko pozicijoje rungtyniauja R.Smisko.

PASIEKIMAI. Talino klubas per savo sąlyginai neilgą istoriją jau spėjo įsirašyti į Estijos futbolo elitą ir nuo 1999 metų jau net šešis kartus kėlė Estijos čempionų taurę bei penkis kartus tapo Estijos futbolo federacijos taurės turnyro nugalėtojais. Tiesa, paskutinius porą sezonų „Levadia“ tik kelių taškų persvara čempiono titulą užleisdavo kitam Estijos sostinės klubui Talino „Flora“ 2010 ir 2011 metais.

KLUBŲ REITINGAS. Pagal UEFA sudarytą visų Europos klubų reitingų rikiuotę Talino „Levadia“ su 3,5 įskaitinio taško užima 278 vietą ir tai yra geriausias rezultatas Estijoje bei trečias pabaltijyje. Pirmi pabaltijo regione yra FK „Venstpils“ (203 vieta, 5,6 tšk), antri Panevėžio „Ekranas“ (231 vieta, 4,9 tšk). Savo ruožtu FC „Šiauliai“ su 1,8 taško rikiuojasi 356 vietoje. Palyginimui visų klubų rikiuotėje pirmauja „Barcelona“ su 157 taškais, Manchester United su 141 antri, treti su 135 taškais seka Londono „Chelsea“ komanda.

Tikslas Estijoje – įmušti įvartį ir pasistengti nepralaiesti

ANKSTESNĖ AKISTATA. Abi komandos jau yra žaidusios tarpusavyje. 2011 metų balandžio mėnesį „Baltijos lygos“ mače Estijoje pranašesni buvo „Šiaulių“ futbolininkai. Pačioje rungtynių pradžioje, jau 13 sekundę tiksliu smūgiu vartininką nuginklavo Edvinas Jasaitis. To vienintelio įvarčio pakako, kad „Šiauliai“ švęstų pergalę. Atsakomąjame mače Lietuvoje abi komandos sužaidė taikiai 0:0 ir į kitą etapą už išvykoje iškovotą pergalę žengė „Šiauliai“. 

G.Jarmalavičius: estai daro itin susižaidusios komandos įspūdį

„Labai mobili komanda, jauna ir labai gerai pasiruošusi fiziškai. Visada suspėja ten kur kamuolys ir bent trise spaudžia varžovą turintį kamuolį. Pagal matytus įrašus estai palieka tikrai gerą, rimtos komandos įspūdį. „Levadia“ dažniausiai rungtyniauja sistema 4-4-2, turi du gana galingus puolėjus. Laba aukšti ir galingi visi gynėjai, kurie labai gelbėja komandai per standartines padėtis. Daug ką pasako, kad vienas iš rezultatyviausių komandos žaidėjų su 6 įvarčiais yra gynėjas I.Morozovas. Žaidžia labai taktišką, dinamišką futbolą, labai geras judėjimas tiek išilgai tiek skersai aikštelės. Galbūt vienintelis toks pastebėjimas, kad kartais palieka kiek didokus tarpus tarp saugų ir gynėjų, ir tuo mėginsime pasinaudoti. Komanda jauna, motyvuota, daug bėga ir labai stengiasi. Praktiškai visas komandos branduolys rungtyniauja jau treti metai kartu ir tai daro itin susižaidusios komandos įspūdį. Tikslas Estijoje įmušti įvartį ir pasistengti nepralaiesti“. – išanalizavęs keletą Estijos klubo rungtynių prieš mačą kalbėjo „Šiaulių“ vyr. treneris Gediminas Jarmalavičius.

fcsiauliai.lt nuotr./Santiago Cesanelli ir Artūras Rimkevičius
fcsiauliai.lt nuotr./Santiago Cesanelli ir Artūras Rimkevičius

Gyrė estų stadioną

 Tik atvykus į Taliną, „Šiaulių“ komanda buvo nuvežta į viešbutį, kur po trumpos kavos pertraukėlės išvyko į pirmąją treniruotę „Levadia“ stadione. Komanda treniruotę pradėjo lengvu apšilimu. Estijoje pirmą kartą su komanda treniravosi ir naujokas iš Moldavijos Piotr Hvorostian. Sėkmės atvėju naujokas turėtų pakeisti komandoje neįsitvirtinusį Marių Bezykornovą.

Po pirmosios treniruotės G.Jarmalavičius kalbėjo: „Estų stadionas tikrai geras, džiaugiuosi, kad komanda net ir po ilgos kelionės judėjo tikrai gerai ir degė noru žaisti. Ir tai uždavė keletą klausimų, nes važiuojant i Taliną dėl sudėties buvau jau praktiškai tikras, tačiau po šios treniruotės dar reikia gerai viską permastyti. Tikiuosi, kad tas noras ir užsidegimas per naktį nedings ir komanda parodys savo charakterį ir per varžybas. Aikšu sunku kažką vertinti, nes nematome varžovo, treniruotė vyko tarp savęs, bet tas sveikas nusiteikimas ir vyriškos dvikovos nuteikia pozityviai“.

Dėl geros aikštės kokybės treneriui pritarė ir komandos saugas Andrius Bartkus: „Aikštė tikrai gera. Aikšku po kelionės jaučiasi šioks toks nuovargis, tačiau manau rytoj būsime gerai pailsėję ir pilnai pasirengę varžyboms ir kovosime tik dėl pergalės. Šiandien gavosi tikrai gera treniruotė. Manau, mūsų estai negailės, žais kietai, tad ir mes savo ruožtu jiem nenuolaidžiausime, nes kitaip rezultato tikrai nepasieksime“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas