Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

UEFA galiausiai pripažino: M.Cucurella ranka sužaidė neleistinai

Praėjus daugiau nei dviem mėnesiams UEFA galiausiai pateikė savo verdiktą daug ginčų sukėlusioje Europos futbolo čempionato situacijoje.

Dar liepos 5-ąją vykusiame „Euro 2024“ ketvirtfinalyje tarp šeimininkų vokiečių ir būsimų čempionų ispanų, švieslentėje jau pratęsimo metu degant lygybei 1:1, Jamalas Musiala smūgiavo į varžovų vartus.

Vida Press nuotr./Jamalas Mussiala smūgiuoja, o kamuolys pataikė į Marco Cucurella ranką
Vida Press nuotr./Jamalas Mussiala smūgiuoja, o kamuolys pataikė į Marco Cucurella ranką

Kamuolys atsitrenkė į ispanų gynėjo Marco Cucurella ranką, blokavusią į vartų plotą skriejusį sviedinį.

Vokiečiai protestavo, reikalaudami baudinio, bet teisėjo iš Anglijos Anthony Tayloro švilpukas tylėjo. Peržiūrėti šio epizodo tautiečio nepakvietė ir VAR kambaryje dirbęs Stuartas Atwellas.

Vida Press nuotr./Anthony Tayloras
Vida Press nuotr./Anthony Tayloras

UEFA oficialaus situacijos paaiškinimo nepateikė, tad viešojoje erdvėje užvirė didžiulės diskusijos – turėjo būti užfiksuota ranka, ar ne? Tai 11 metrų baudinys, ar leistinas žaidimo momentas?

Prasidėjus įvairiausioms interpretacijos, nebūtinai teisingoms, UEFA Teisėjų komitetas, vadovaujamas italo Roberto Rosetti, galiausiai išnagrinėjo minėtą situaciją ir pateikė rekomendacijas arbitrams.

Taip daroma tam, kad visi UEFA pavaldūs teisėjai laikytųsi vienos krypties ir priimtų vienodus sprendimus vienodose situacijose.

UEFA nuotr./Roberto Rosetti
UEFA nuotr./Roberto Rosetti

„Šiuo atveju, gynėjo ranka blokuoja į vartus skriejantį kamuolį. Jo ranka nėra arti kūno, tad išplečia žaidėjo plotą. Viską įvertinus, turėtų būti skirtas 11 metrų baudinys“, – rašoma futbolo arbitrams siųstame UEFA rašte, kurį cituoja ispanų dienraščio „Relevo“ redaktorė Natalia Torrente.

UEFA aprašuose priduriama, kad „geltona kortelė šioje situacijoje – nereikalinga“.

Taigi - oficialiai pripažįstama, kad minėtose rungtynėse dirbusi teisėjų iš Anglijos brigada suklydo. Suklydo ir VAR kambarys, neparaginęs peržiūrėti šio epizodo dar sykį.

Daug aistrų sukėlusias rungtynes galiausiai 2:1 laimėjo ispanai, kuomet pačioje pratęsimo pabaigoje Mikelis Merino pasižymėjo smūgiu galva.

Įveikusi Vokietiją „La Ruria Roja“ nužygiavo iki pat galo ir ketvirtį sykį šalies istorijoje kėlė Europos čempionų taurę virš galvų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas