Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

UEFA pravers duris Rusijos jaunimui: „nebebaus vaikų už suaugusiųjų veiksmus“

Nors karas Ukrainoje vis dar vyksta, Europos futbolo asociacijų sąjunga (UEFA) jau atlieka veiksmus, leidžiančius Rusijai pamažu sugrįžti į tarptautinę futbolo areną.
Rusijos jaunimo rinktinėms bus leista grįžti į turnyrus
Rusijos jaunimo rinktinėms bus leista grįžti į turnyrus / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 UEFA Rusija

Senojo žemyno futbolo valdymo organizacija antradienį paskelbė, jog bandys sugrąžinti į turnyrus Rusijos jaunimo iki 17 metų rinktines.

UEFA teigimu, „vaikai neturėtų būti baudžiami už veiksmus, kurie yra atliekami suaugusiųjų ir futbolas niekada neturėtų nustoti siųsti taikos ir vilties žinučių“.

Tiesa, lieka neaišku, į kokius turnyrus sugrįžtų Rusijos jaunimo komandos. Situaciją gali apsunkinti ir galiojantys vizų bei kelionių draudimai Rusijos piliečiams.

Be to, priduriama, kad net ir dalyvaudamos turnyruose, Ukrainą niokojančios šalies atstovai negalėtų naudoti šalies vėliavos, himno, simbolių ir įprastos rinktinės aprangos, o rungtynės negalėtų būti vykdomos Rusijoje.

„Tuo pačiu vykdomasis komitetas pabrėžia, kad toliau smerkia Rusijos nelegalų karą ir palieka galioti visų kitų Rusijos komandų (klubų ir rinktinių) suspendavimą tol, kol pasibaigs konfliktas Ukrainoje“, – teigiama pranešime.

UEFA vykdomojo komiteto sprendimas buvo praneštas per moterų Tautų lygos rungtynes Armėnijoje. Jos tapo pirmosiomis po karo pradžios, kuriose teisėjavo arbitrai iš Rusijos.

Nors rusai teisėjai nebuvo suspenduoti, tačiau iki šiol per pusantrų metų joks Rusijos arbitras nebuvo paskirtas į UEFA rungtynes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas