Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

UEFA vadovas pripažino: toks „Euro 2020“ organizavimas buvo netinkamas

UEFA prezidentas Aleksandras Čeferinas pripažino, kad „Euro 2020“ turnyro formatas nebuvo sąžiningas visų rinktinių atžvilgiu ir žada, kad daugiau tokių klaidų jo organizacija nekartos.

Pirmą kartą per 61 metus rengiamo turnyro istoriją buvo nuspręsta rengti Senojo žemyno pirmenybes net 11-oje šalių.

Londone, Sankt Peterburge, Baku, Miunchene, Romoje, Amsterdame, Bukarešte, Kopenhagoje, Glazge ir Sevilijoje vykęs čempionatas sukūrė nevienodas keliavimo sąlygas tiek komandoms, tiek ir sirgaliams.

Kai kurios rinktinės turėjo įveikti tūkstančius kilometrų keliaudamos iš vieno stadiono į kitą, kitoms keliauti beveik nereikėjo.

O štai sirgaliams dėl COVID-19 įvesti apribojimai ne visada leido vykti paskui savo šalies komandą.

„Daugiau tokio sprendimo nepalaikyčiau, – sakė A.Čeferinas. – Manau, kad tai per sudėtinga. Kai kurių komandų atžvilgių nėra sąžininga, kad jos turi keliauti daugiau nei 10 tūkst. kilometrų, kai kitoms tereikia įveikti 1000.

Nesąžininga tai ir sirgalių atžvilgiu. Kai kurie turėjo vieną dieną būti Romoje, o po kelių dienų jau Baku. Tai juk keturių su puse valandų skrydis.

Tad taip rengti turnyrą sudėtinga. Idėja buvo įdomi, tačiau per sunku ją įgyvendinti tinkamai. Nemanau, kad tai darysime ateityje.“

Nepaisant to, A.Čeferinas sako, kad „Euro 2020“ ilgam įsimins.

„Tai ypatingas Europos čempionatas, nėra abejonių. Atmintyje jis išliks kaip vienas įdomiausių. Tikiuosi, kad tai simbolizuos pasaulio grįžimą į normalų ritmą“, – pabrėžė UEFA vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas