Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Užbaigti metų gera nata nepavyko – futbolo rinktinė pralaimėjo Kipre

Lietuvos futbolo rinktinei nepavyko užbaigti 2023 metų gera nata. Per kontrolines rungtynes Kipre nusileista šios šalies nacionalinei komandai 0:1 (0:1).

Vienintelį rungtynių įvartį šeimininkai pelnė 22 min., kai kamuolį po gynėjo klaidos į vartus pasiuntė Ioannis Pittas.

Gali būti, kad kamuolys dar 12 min. buvo patekęs į Kipro rinktinės vartus, kai vartininkas nesėkmingai priėmė komandos draugo perdavimą. Vartų sargas čiuoždamas nuspyrė už vartų linijos beriedantį žaidimo įrankį, tačiau teisėjai nusprendė, kad kamuolys pilnai vartų linijos nekirto ir įvarčio neįskaitė. VAR technologija kontrolinėse rungtynėse nėra naudojama.

Antrajame kėlinyje abi komandos per trumpą laiko atkarpą tolimais smūgiais sudrebino vartų konstrukcijas. 49 min. Kipro rinktinės futbolininkas pataikė į virpstą, o 52 min. Arvydas Novikovas šovė į skersinį.

RUNGTYNIŲ EIGA

90+4 min. Paskutinėmis rungtynių akimirkomis komandoms progų įmušti sukurti nepavyko. Teisėjo švilpukas užfiksavo minimalią Kipro rinktinės pergalę rezultatu 1:0.

90 min. Prie pagrindinio rungtynių laiko pridedamos mažiausiai 4 minutės.

87 min. Linas Klimavičius keičia Gvidą Gineitį ir iš karto keliauja į puolimą, kad galėtų ten kovoti dėl aukštų perdavimų.

85 min. Po įžaisto baudos smūgio Fedoras Černychas smūgiuoja tiesiai į vartininką.

80 min. Laimę tolimu baudos smūgiu pabando Gvidas Gineitis, tačiau mažeikiškis kamuolį šauna aukštai virš vartų.

73 min. Pats Markas Beneta sulaukia kamuolio laisvas prie varžovų baudos aikštelės, tačiau siunčia kamuolį virš vartų.

71 min. Markas Beneta klysta perduodamas kamuolį, kuris atitenka prieš mūsų vartus vienišam esančiam puolėjui. Vis dėlto teisėjas fiksuoja pražangą prieš gynėją ir epizodas baigiasi.

67 min. Žaidimas aikštėje vyksta be pavojingesnių epizodų, o Lietuvos rinktinė padėtį bandys gyvinti keitimais. Į aikštę žengia jaunieji Matijus Remeikis ir Faustas Steponavičius, užimantys Arvydo Novikovo ir Roko Lekiato vietas.

60 min. Fedoras Černychas keičia Artūrą Dolžnikovą.

52 min. Lietuviai taip pat patikrino vartų konstrukcijos tvirtumą – Arvydas Novikovas stipriu smūgiu sudrebino skersinį. Po keleto akimirkų į vartus smūgiavo Justas Lasickas, tačiau kamuolys skriejo tiesiai į vartininką.

49 min. Po kampinio išmuštą kamuolį Kipro futbolininkas tolimu smūgiu siunčia lietuvių vartų link ir pataiko į virpstą.

48 min. Įspėjimą užsidirba ir Rokas Lekiatas, lenktynėse su varžovu alkūne pataikęs varžovui į veidą.

Prasidėjo antrasis kėlinys

Po pertraukos į aikštę žengia Markas Beneta ir Modestas Vorobjovas, keičiantys Pijų Širvį ir Vykintą Slivką.

45+2 min. Pirmojo kėlinio pabaiga

45 min. Jau po švilpuko stabdydamas kamuolį, Gvidas Gineitis kliudo varžovą ir taip pat prieš save pamato geltonąją kortelę.

42 min. Kipro komandos kapitonas Grigoris Kastanas patikrina Emilijaus Zubo budrumą smūgiu iš 20 metrų atstumo. Kamuolys skrieja tiesiai į vartininką ir sunkumų jam nesukelia.

41 min. Bandydamas kovoti dėl kamuolio su gynėju Gytis Paulauskas užsidirba įspėjimą.

40 min. Po labai ilgos atakos lietuviai kelia 3 kampinius iš eilės ir trečiąjį užbaigia pavojingu Edvino Girdvainio smūgiu galva. Deja, kamuolys skrieja greta virpsto.

32 min. Po aktyvesnio etapo ir įvarčio padėtis aikštėje aprimo. Komandos keičiasi atakomis, tačiau tiek vieniems, tiek kitiems trūksta tikslumo atliekant paskutinius perdavimus.

22 min. ĮVARTIS. Po tolimo perdavimo kairiajame Kipro komandos atakos krašte Justas Lasickas nepataiko į kamuolį, o po perdavimo į baudos aikštelę Ioannis Pittas iš Solnos AIK vienu lietimu siunčia kamuolį į lietuvių vartus.

14 min. Po kampinio Kipras Kažukolovas pavojingai smūgiuoja galva, bet kamuolys skrieja virš skersinio.

12 min. Kipro rinktinė vos pati neprisivirė košės. Vartininkas nesustabdė gynėjo jam paridento kamuolio ir vėliau čiuoždamas numušė žaidimo įrankį į aikštę. TV transliacijos epizodo kartojime atrodo, kad kamuolys jau buvo kirtęs vartų liniją. Vis dėlto kontrolinėse rungtynėse VAR nėra, o teisėjai įvarčio nepastebėjo.

6 min. Abi komandos rungtynes pradėjo drąsiai, tačiau pavojaus varžovų vartams kol kas nesukėlė. Stabdydamas varžovų išpuolį ankstyvą geltonąją kortelę aikštės viduryje užsidirbo Edvinas Girdvainis.

Rungtynės prasidėjo

Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Edgaras Jankauskas rungtynėms pasirinko tokį starto vienuoliktuką: vartininkas – Emilijus Zubas, gynėjai – Edvinas Girdvainis, Kipras Kažukolovas, Rokas Lekiatas, Justas Lasickas ir Pijus Širvys, saugai – Gvidas Gineitis, Vykintas Slivka, Arvydas Novikovas ir Artūras Dolžnikovas, puolėjas – Gytis Paulauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas