Sportas gyvai

Užkliuvo ir Rusijos vėliava: UEFA pradėjo tyrimą dėl serbų provokacijų

Serbijos rinktinė gerokai apsunkino Anglijos futbolininkų startą Europos futbolo čempionate („Euro 2024“), tačiau netrukus pačių serbų gyvenimą gali apsunkinti UEFA, pradėjusi tirti pažeidimus, susijusius su šios šalies pasirodymu futbolo fiestoje Vokietijoje.

UEFA pradėjo drausminę procedūrą prieš Serbiją dėl tokių galimų pažeidimų kaip „daiktų mėtymas“ ir „provokuojančių žinučių skleidimas“, užfiksuotų per pirmąsias komandos rungtynes su Anglija, kurias Serbija pralaimėjo 0:1.

Užfiksuota, kad Serbijos sirgaliai per rungtynes demonstravo Rusijos vėliavą. Nors Rusija tebėra UEFA narė ir Rusijos žiniasklaidos atstovams buvo suteiktos akreditacijos dirbti čempionate, UEFA spręs, ar Rusijos vėliavos demonstravimas tribūnose nelaikytinas draudžiama provokacija.

Rungtynių metu tribūnose taip pat iškilo transparantas su Serbijos žemėlapiu, kuriame, kaip Serbijos dalis, pavaizduotas ir kaimyninis Kosovas, nepriklausomybę nuo Serbijos paskelbęs 2008 metais. Šalia žemėlapio buvo užrašas „nema predaje“, kuris reiškia „niekada nepasiduok“.

UEFA paskelbė, kad spręs dėl galimų nuobaudų Serbijai. Tokiais atvejais paprastai skiriama piniginė bauda, o pasikartojus atvejams gali būti taikomos griežtesnės priemonės.

Kitas „Euro 2024“ rungtynes Serbija žais ketvirtadienį su Slovėnija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius