Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

V.Čeburinas džiaugėsi pergale ypatinga proga, V.Basadre ginklų nesudeda

A lygos čempionų titulas vėl svyra į sostinės pusę. Drėgną trečiadienio vakarą čempionų titulą ginantys Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai savo aikštėje dramatiškai 3:2 nukovė Marijampolės „Sūduvą“ ir žengė tvirtą žingsnį link istorinio devintojo trofėjaus.
Vladimiras Čeburinas ir Victoras Basadre
Vladimiras Čeburinas ir Victoras Basadre / 15min koliažas

Ši pergalė Vladimiro Čeburino auklėtinius vėl užkėlė į pirmąją A lygos turnyro lentelės vietą. Dabar žalgiriečiai suvalkiečius lenkia dviem taškais ir dar turi rungtynes atsargoje.

„Sūduvos“ viltis – paskutinė tarpusavio akistata, kuri vyks lapkričio 3-ąją Marijampolėje.

Trečiadienio vakarą marijampoliečiai buvo netoli lygiųjų, tačiau penktą pridėto laiko minutę po keitimo aikštėje pasirodęs Jakubas Sylvestras Hugo Videmonto perdavimą pavertė pergalingu šūviu.

Teisėjui Robertui Šmitui paskelbus finalinį mačo akordą, „Žalgirio“ futbolininkai triumfuodami pasileido po aikštę ir netrukus surengę šventinį vakarėlį su gimtadienį šventusia aktyviausių gerbėjų tribūna „Pietų IV“.

„Labai džiaugiuosi, kad nesugadinome šventės. Šiandien komanda degė noru laimėti ir labai malonu, kad savo sirgaliams įteikėme tokią gražią dovaną. Noriu pagirti, kad vyrai labai gerai laikėsi žaidimo plano. Visi aikštėje pasirodę žaidėjai dirbo gerai – tiek tie, kurie pradėjo rungtynes, tiek tie, kurie kilo nuo suolo. Startavome labai gerai ir aktyviai, du kartus pirmavome, bet varžovai sugebėjo atsitiesti. Manau, kad tokios rungtynės tikrai turėjo patikti žiūrovams. Futbolas susideda iš smulkių klaidų, tokia viena buvo pabaigoje ir mes nugalėjome. Šiandien reikia pasidžiaugti laimėjimu, bet neužmirškime, kad jau po dviejų dienų mūsų laukia dar vienos rungtynės, po penkių – kitos“, – po mačo kalbėjo V.Čeburinas.

Specialisto iš Kazachstano nuomone, paskutinėmis akimirkomis įmuštas auklėtinių įvartis – atpildas už norą ir kovingumą.

„Mes iki galo tikėjome. Tikėjome savimi prieš mačą, rungtynių metu, pertraukoje, net ir pasibaigus dvikovai. Vyrų nusiteikimas buvo labai geras ir tai mane džiugina“, – dar sykį pasidžiaugė buvusią savo ekipą įveikęs treneris.

Tuo tarpu „Sūduvą“ nuo šio sezono pradžios treniruojantis Victoras Basadre po paskutinėmis sekundėmis išsprūdusių lygiųjų stengėsi neprarasti optimizmo.

„Taip pralaimėt, žinoma, kad skaudu, bet toks yra futbolas. Bendrai savo komandos žaidimu esu patenkintas, kovėmės iki pabaigos, niekuo nenusileidome ir viską lėmė mažos smulkmenos. Šį kartą kiek pritrūko ir sėkmės, tačiau niekas dar tikrai nebaigta. Tiesiog reikia nesižvalgyti į lentelę ir koncentruotis į artimiausias rungtynes. Tik galvodami apie ateinantį mačą ir eidami po žingsnį galime kažko tikėtis. Abiem komandoms dar lieka sužaisti nemažai sunkių rungtynių“, – filosofiškai į dviejų taškų deficitą žvelgė ispanas.

Paklaustas, ko reiktų, kad lapkričio 3-ąją Marijampolėje jo auklėtiniai pasiektų revanšą, V.Basadre išliko ištikimas sau.

„Manau, kad turime žaisti lygiai taip pat gerai, tik šiek tiek geriau realizuoti progas. Šiandien irgi viskas galėjo būti kur kas kitaip, jei savo šansus būtume išnaudoję sėkmingiau“, – kalbėjo treneris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas