Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Urbonas pranešė apie karjerą rinktinėje baigusį gynėją

Lietuvos futbolo rinktinės treneris Valdas Urbonas, pristatydamas žaidėjų sudėtį trims mačams birželio pradžioje, pranešė, kad karjerą rinktinėje baigė Mindaugas Palionis.
Mindaugas Palionis
Mindaugas Palionis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

34 metų futbolininkas, didžiąją gyvenimo dalį praleidęs Vokietijoje, deda tašką savo karjeroje Lietuvos rinktinėje.,

Vokietijos antrojoje lygoje žaidžiančios „SSV Jahn Regensburg“ komandos gynėjas apie tai informavo Lietuvos rinktinės trenerį Valdą Urboną, kai šis norėjo pasitelkti futbolininką Baltijos taurės turnyrui ir kontroliniam mačui su Ispanijos rinktine.

„Jis paprašė jo nebekviesti ir kaip ir atsisveikino su rinktine, – pirmadienį sakė V.Urbonas. – Noriu padėkoti jam už atsidavimą.

Tai buvo mums ypač svarbus žaidėjas, noriu palinkėti jam sėkmės karjeroje.“

Kaune gimęs, bet vaikystėje su tėvais gyventi į Vokietiją persikėlęs M.Palionis tobulėjo kelerius metus ir Miuncheno „Bayern“ akademijoje.

Vokietijoje jis gavo šios šalies pilietybę ir buvo vadinamas Markusu Palioniu, bet paskui atgavo lietuvišką pasą ir padėjo Lietuvos futbolo jaunimo ir vyrų rinktinėms.

Atstovaudamas jai pertraukomis, tai kviečiamas, tai ne – 194 cm ūgio vidurio gynėjas sužaidė 14 mačų, o ypač dažnai rungtyniavo V.Urbono treniruojamoje komandoje 2019-2020 metais.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Mindaugas Palionis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Mindaugas Palionis

Pirmadienį V.Urbonas pranešė, kad artimiausiosiose rinktinės rungtynėse – birželio 1 dieną Baltijos taurės mače su Estija, birželio 4 dieną Baltijos taurės rungtynėse su Latvija, o taip pat birželio 8 dieną kontroliniame mače su Ispanija į rinktinę negalės atvykti dar du žaidėjai.

Vykintas Slivka dėl kelio traumos, o kitas vidurio saugas Modestas Vorobjovas dėl lūžusio kojos piršto praleis birželio repeticijas.

Nepaisant kelių nuostolių, V.Urbonas tikisi laimėti Baltijos taurės turnyrą, kuris pernai nevyko dėl pandemijos: „Tai prestižinis turnyras, turintis gilias tradicijas, savotiškas Baltijos derbis. Norime laimėti Baltijos taurę, o paskui lauks draugiškos rungtynės su Ispanija – tokių mačų nebūna daug, džiaugiamės, kad turėsime galimybę.“

Lietuvos rinktinės sudėtis:

Vartininkai: Tomas Švedkauskas („Lommel“, Belgija), Titas Krapikas („Spezia“, Italija), Edvinas Gertmonas (Vilniaus „Žalgiris“), Lukas Paukštė (Vilniaus „Riteriai“);

Gynėjai: Edvinas Girtvainis („Uerdingen 05“ Vokietija), Vytas Gašpuitis („Dunfermline Athletic“, Škotija), Saulius Mikoliūnas (Vilniaus „Žalgiris“), Egidijus Vaitkūnas („Kauno Žalgiris“), Markas Beneta (Marijampolės „Sūduva“), Rolandas Baravykas („Kukesi“, Albanija), Sigitas Olberkis („Legion“, Estija), Linas Mėgelaitis („Gubbio“, Italija);

Saugai: Domantas Šimkus („Hapoel Kfar Saba“, Izraelis), Karolis Šilkaitis („Kauno Žalgiris“), Martynas Dapkus („Kauno Žalgiris“), Justas Lasickas („Voždovac“, Serbija), Gratas Sirgėdas („Kauno Žalgiris“), Tautvydas Eliošius („Panevėžys“), Paulius Golubickas (Alytaus „Dainava“), Arvydas Novikovas („Erzurumspor“), Donatas Kazlauskas („Lviv“, Ukraina), Deimantas Petravičius („Aguilas“, Ispanija);

Puolėjai: Karolis Laukžemis („Kaysar“, Kazachstanas), Fiodoras Černychas (Balstogės „Jagiellonia“), Edgaras Dubickas („Livorno“, Italija).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento