Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaikų svajonė išsipildė: Šiaulių šeimos centro vaikai treniravosi su FA „Šiauliai“ žvaigždėmis

Praėjusią savaitę Šiauliuose išsipildė grupelės šeimos centro vaikų svajonė: Futbolo akademijos „Šiauliai“ ir „TopSport A Lygos“ iniciatyva, Šiaulių miesto šeimos centro vaikai turėjo unikalią galimybę treniruotis kartu su savo miesto futbolo žvaigždėmis.

Ši neeilinė akimirka uždegė vaikų širdyse aistrą sportui ir suartino futbolo profesionalus su be tėvų globos likusiais vaikais, rašoma pranešime spaudai.

Sekmadienį šeimos centro vaikai nuotykį futbolo pasaulyje tęsė FA „Šiauliai“ klubo vadovo kvietimu dalyvaudami namų rungtynėse prieš Marijampolės „Sūduvą“. Jie greta Šiaulių miesto ekipos fanų tapo visos FA „Šiauliai“ pergalės dalimi.

„Bongo CO“ nuotr./Treniruotė
„Bongo CO“ nuotr./Treniruotė

Artėjant sezono pabaigai „TopSport A Lyga“ kartu su skirtingų miestų klubais siekia įkvėpti kiekvieną vaiką siekti savo tikslų bei svajonių ir skatinti jų fizinį aktyvumą, nepriklausomai nuo to, kaip susiklostė jų gyvenimas.

Kasmet normalus svoris krenta apie 1,5 proc.

Šiaulių mieste, naujausiais duomenimis, mokosi beveik 14 tūkst. vaikų. Skaičiuojama, kad kiekvienais metais vaikų normalus svoris krenta daugiau nei 1,5 proc., o dėl to progresyviai kyla tiek per mažo svorio, tiek viršsvorio rodikliai. Dėl šios priežasties mažėja vaikų fizinis aktyvumas.

„Ši iniciatyva yra labai naudinga – tiek treniruotės, tiek sekmadienio rungtynės suteikė vaikams daug džiaugsmo. Vaikai džiaugėsi galimybe išbandyti savo jėgas, susipažinti ir pabendrauti su komanda bei treneriais“, – po rungtynių pažymėjo šeimos centro atstovas.

FA „Šiaulių“ iniciatyva „TopSport A lyga“ spalio mėnesį buvo suorganizuota futbolo treniruotė centriniame Šiaulių miesto stadione su šeimos centro globojamais vaikais. Šios treniruotės tikslas – įtraukti jaunimą į aktyvų laisvalaikį, užsiimant skirtingomis sporto šakomis, o ypač – futbolu.

„Bongo CO“ nuotr./Deivis Kančelskis
„Bongo CO“ nuotr./Deivis Kančelskis

„Mes tuos vaikus dažnai matome stadione. Jie ten žaidžia futbolą, šiaip aktyviai leidžia laisvalaikį. Smagu, kad būtent sportas juos suartina, kad jie kartu leidžia savo laisvą laiką, mėgaujasi futbolu. Tas tikrai džiugina“, – teigė klubo direktorius Deivis Kančelskis.

Treniruotės pradžioje klubo vadovas vaikus apdovanojo futbolo akademijos šalikais bei pakvietė į praėjusio sekmadienio rungtynes prieš FK „Sūduvą“.

„Mūsų akademijai yra itin svarbu, kad įvairaus amžiaus vaikai būtų fiziškai aktyvūs. Smagu, kad judrus šeimos centro jaunimas taip gražiai integravosi į treniruotę ir tikrai skyrė laiko jai“, – po treniruotės pabrėžė akademijos vadovas.

„Bongo CO“ nuotr./Mindaugas Čepas
„Bongo CO“ nuotr./Mindaugas Čepas

Treniruotę vedė Šiaulių ekipos vyriausiasis treneris Mindaugas Čepas bei jo asistentai: Marius Gurskis ir Algis Jankauskas. Joje dalyvavo visa pagrindinė Šiaulių komanda, kuri drauge su vaikais atliko savo pasiruošimą prieš rungtynes.

Skatina vaikų fizinį aktyvumą

Vaikai kartu su klubo žaidėjais atliko įvairius pratimus: nuo fizinio lavinimo iki kamuolio valdymo bei smūgio technikos pratimų. Treniruotės pabaigoje vaikai buvo paskirstyti į komandas ir sužaidė draugiškas futbolo rungtynes.

„Tokios iniciatyvos skatina vaikų fizinį aktyvumą, prisideda prie vaikų pasitikėjimo savimi stiprinimo, lavina jų socialinius įgūdžius bei ugdo atsakomybės jausmą. Be to, dalyvavimas komandinėje veikloje moko bendradarbiavimo, empatijos ir sutartų taisyklių laikymosi svarbos, o tai yra svarbūs gebėjimai ne tik sporte, bet ir kasdieniame gyvenime“, – teigė šeimos centro atstovas.

Praėjusį sekmadienį vykusiose rungtynėse dalyvavę šeimos centro vaikai pasidabino FA „Šiauliai“ šalikais ir kartu su klubo fanais mėgavosi pergalingomis savo miesto komandos rungtynėmis.

„Tubukas“ nuotr./Palaikymas tribūnose
„Tubukas“ nuotr./Palaikymas tribūnose

FA „Šiauliai“ iškovojo pergalę namuose 2:1 įveikdami Marijampolės „Sūduvą“. Pergalingus įvarčius pelnė gynėjas Rolandas Baravykas bei saugas Mantas Kuklys. „Sūduvai“ įvartį pelnė Steve‘as Lawsonas.

Pergalė FA „Šiauliai“ ekipai leido dar tvirčiau jaustis 5-oje turnyrinės lentelės vietoje. Tuo tarpu Marijampolės ekipai pralaimėjimas džiaugsmo neatnešė – komanda stovi prie ribos iškristi iš aukščiausios Lietuvos futbolo lygos.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento