Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Valdas Dambrauskas po sunkios pergalės: „O kas gyvenime lengva?“

Su ambicingu tikslu – nepatirti pralaimėjimų visą sezoną – startavęs Vilniaus „Žalgiris“ trečiadienį buvo rimtai išgąsdintas Marijampolės „Sūduvos“. Tik po atkaklios kovos žalgiriečiai šventė pergalę 3:2.
Elivelto smūgis
Lietuvos futbolo A lyga: Vilniaus „Žalgiris“ – Marijampolės „Sūduva“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Visą laiką jaučiau, kad galime laimėti. Galbūt buvo nerimo, kai rezultatas buvo 2:1. Bet pavyko išlyginti ir tada jau tikėjome, kad galime laimėti“, – laimingas po pergalės kalbėjo „Žalgirio“ treneris Valdas Dambrauskas.

Treneris džiaugėsi, kad itin sėkmingai po keitimo įsiliejo Saulius Mikoliūnas, kurio fantastiškas įvartis iš toli išlygino rezultatą. 

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Valdas Dambrauskas
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Valdas Dambrauskas

– Treneri, kodėl šiandien taip sunkiai sekėsi?

– O kas būna gyvenime lengva? „Sūduva“ tikrai neatvažiavo mums taškų tiesiog atiduoti. Jie visą vasarą rimtai rengėsi ir komplektavo sudėtį, kad kovotų dėl medalių. Galų gale reikia gerbti ir tą vietinį čempionatą. Niekas nieko mums lengvai nedalins. 

Manau, kad pirmajame kėlinyje mes visiškai dominavome, tik po kvailos klaidos praleidome įvartį. Galėjome įmušti tris ar keturis įvarčius, bet nepavyko. Antrajame kėlinyje greitai išlyginome, bet atsipalaidavome. Galėjome būti nubausti, bet labiausiai džiugina komandos charakteris. Mums trūko tokių rungtynių, kuriose galėjome tikėti, kad pakeisime jų eigą. Komanda nusipelnė pačių geriausių žodžių.

– Antras varžovų įvartis buvo po kontraatakos. Kodėl nepavyko apsiginti?

– Visada, kai stengiesi dominuoti, taip atsitinka. Abu jų įvarčiai buvo po kontraatakų. Mums tai dar tik trečios rungtynės, dar darome daug klaidų. Džiugina, kad mušame įvarčius ir laimime. Kol kas tai svarbiausia. Su tiesioginiais varžovais tai kova ne dėl trijų, bet dėl šešių taškų.

– Kodėl Saulius Mikoliūnas tik po keitimo pasirodė?

– Nes toks trenerio sprendimas. Turime 18 žaidėjų, negali visi vienu metu žaisti. Toks buvo mūsų taktinis sprendimas, kuris akivaizdžiai pasiteisino.

– Kada pajutote, kad galite perlaužti rungtynes?

– Visą laiką jaučiau. Galbūt buvo nerimo, kai rezultatas buvo 2:1. Bet pavyko išlyginti ir tada jau tikėjome, kad galime laimėti. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas