Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Valdas Urbonas po šeštos iš eilės „Ekrano“ pergalės: „Svarbiausia 3 taškai“

Šeštą pergalę iš eilės Lietuvos futbolo čempionate iškovojusio Panevėžio „Ekrano“ treneris Valdas Urbonas džiaugėsi rezultatu ir tuo, kad daugiau galimybių pasireikšti turėjo mažiau rungtyniaujantys futbolininkai.
Ramūnas Radavičius
Ramūnas Radavičius / T.Stasevičiaus (tst-foto.lt) nuotr.

„Ekranas“ trečiadienį namuose 3:0 įveikė Gargždų „Bangą“. Įvarčius Panevėžio ekipos gretose 55 minutę pelnė Vitalijus Kavaliauskas, po 11 metrų baudinių 75 minutę ir 91 minutę dukart pasižymėjo Ramūnas Radavičius.

„Ekrano“ vyriausiasis treneris Valdas Urbonas džiaugėsi pergale, nes esant įtemptam rungtynių tvarkaraščiui, trys taškai – tai, ko reikia esamai situacijai.

Šalies čempiono titulą ginantis „Ekranas“ (18 tšk.) kartu su Marijampolės „Sūduva“ (18 tšk.) pirmauja A lygos pirmenybėse.

„Šiame mače žaidė keletas žaidėjų, kurie rungtyniauja mažiau. Tai Dainius Gleveckas, Vitalijus Kavaliauskas, Egidijus Varnas. Pirmame kėlinyje turėjome momentų, jų neišnaudojome. Gargždų komanda, kaip ten bebūtų, nors ir nedaug taškų surinkusi, kovėsi ir su „Žalgiriu“, ir su „Sūduva“. Tai tikrai pavojingas varžovas, ypač kada ji yra tokioje pozicijoje. Vyrus perspėjau, jog mes turime būti atsargūs ir gerbti varžovą. Galutinis rezultatas tenkina, antrame kėlinyje tie momentai privedė prie tų situacijų kada įmušėme įvarčius“, - dėstė V.Urbonas.

„Aišku, kuomet daug rungtynių, pagrindinis dalykas yra rezultatas. Be to, turime ir traumuotų žaidėjų, tą balansą išlaikant turime žiūrėti į priekį, neturime kada labai ir džiaugtis pergale, nes šeštadienį laukia rungtynės. Žaidėjų rotaciją įtakojo traumuoti žaidėjai, žinojome, jog „Banga“ stengsis ir priešinsis. Praėjusį sezoną buvome nudegę nuo jos, sužaidėme 1:1. Svarbiausia galutinis rezultatas ir pergalė, džiaugiuosi ja“, – pridūrė „Ekrano“ vyriausiasis treneris.

„Noriu „Ekraną“ pasveikinti su pelnyta pergale. Panevėžio ekipos meistriškumas išryškėjo antrame kėlinyje, jie mus užspaudė, pirmą kėlinį buvome šviežesni, bandėme kandžiotis, neišnaudojome tokių pusprogių, ne taip įžaidėme kamuolį. „Ekranas“ šiandien buvo pajėgesnis ir nugalėjo pelnytai. Kai pralaimi ar 0:1, ar 0:2, ar 0:3 – nėra didelio skirtumo. Dėl teisėjų sprendimo skirti 11 metrų baudinius neturiu jokių priekaištų. Manau, jog nuoseklus darbas kažkada turi atnešti sėkmę. Eilę rungtynių nesugebame pelnyti šimtaprocentinių įvarčių, manau, tas užkeikimas kažkada turi pasibaigti“, – vylėsi „Bangos“ vyriausiasis treneris Vaidas Žutautas.

Dviem įvarčiais pasižymėjęs „Ekrano“ saugas Ramūnas Radavičius po pergalingai 3:0 pasibaigusių rungtynių prieš „Bangą“ teigė, jog po eilės mačų ant dirbtinės dangos jaučiasi nuovargis, dėl to kenčia žaidimo kokybė.

„Buvo tikrai labai sunkios varžybos. Žaidžiame daug rungtynių iš eilės ant dirbtinės dangos, jaučiasi nuovargis, dėl to ir nėra to žaidimo, bet svarbu trys taškai. Laukia dar ilgas maratonas. Pradžioje pritrūko sėkmės, turėjome kelis gerus momentus, neįmušėme, o pirmo kėlinio pabaigoje nelabai ką buvome sukūrę. Svarbu laimėjome, nesvarbu kas įmuša. Su „Banga“ visada mums sunku, ypač per pirmas varžybas Panevėžyje, tai labai neparankus mums varžovas“, – teigė R.Radavičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas