Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VAR korpuse nepritapęs ekscentriškasis M.Deanas baigia arbitro karjerą

Legendinis teisėjas Mike'as Deanas nebedirbs profesionaliame Anglijos futbole. Dėl skandalų iš aktyvaus teisėjavimo pasitraukęs arbitras bandė tęsti karjerą kaip VAR teisėjas, tačiau čia nepritapo ir baigia arbitro karjerą.
Mike'as Deanas
Mike'as Deanas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Premier lyga

Ekscentriško charakterio M.Deanas paskutiniais karjeros metais nuolat atsidurdavo skandalingose situacijose. Dėl sprendimų per rungtynes arbitras ir jo artimieji netgi buvo sulaukę grasinimų.

Dėl to 2022 m. M.Deanas pasitraukė iš aikštės teisėjo pareigų ir perėjo dirbti į VAR korpusą. Tačiau sezonas ir čia M.Deanui buvo sudėtingas.

Pasak „Telegraph“, Anglijos futbolo teisėjų asociacija (PGMOL) M.Deano įgūdžius dirbti su VAR sistemomis įvtertino kaip netinkamus, todėl abi pusės susitarė dėl bendradarbiavimo pabaigos.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Mike'as Deanas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Mike'as Deanas

Taip baigiasi 28 metus trukusi M.Deano teisėjo karjera.

Pagal susitarimą M.Deanas praėjusį sezoną turėjo būti nuolatinis VAR arbitras „Premier“ lygoje, bet paskutinį kartą darbovosi vasario mėnesį.

PGMOL pranešime, nepaisant visko, pripažino „M.Deano pasiekimus ir milžinišką indėlį į teisėjų darbą bei futbolą apskritai“.

M.Deanas pradėjo teisėjauti 1985 metais, o 2000-aisiais tapo „Premier“ lygos teisėju. Elitiniame šalie divizione M.Deanas teisėjavo 569 rungtynėms, per kurias parodė 114 raudonų kortelių. Tarptautinėse varžybose M.Deanas švilpė nuo 2004 iki 2013 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas