Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Varšuvoje – rezultatyvus K.Mbappe debiutas ir pirmas „Real“ sezono trofėjus

Europos klubinio futbolo sezonas oficialiai atidarytas. O pirmąjį trofėjų, kaip įprasta, iškėlė tituluočiausias žemyno klubas Madrido „Real“.

Carlo Ancelotti auklėtiniai sausakimšame Varšuvos nacionaliniame stadione 2:0 nugalėjo Bergamo „Atalanta“ futbolininkus ir iškovojo UEFA Supertaurę.

„Real“ šiame susitikime rungtyniavo kaip praėjusio sezono UEFA Čempionų lygos nugalėtojai, o Italijos komanda pavasarį iškovojo UEFA Eurolygos lygos trofėjų.

Daugiau nei 56 tūkst. sirgalių akivaizdoje Lenkijos sostinėje su „Real“ apranga oficialiose rungtynėse debiutavo Kylianas Mbappe.

Po kelerius metus besitęsusių spekuliacijų pagaliau į Madridą persikėlęs prancūzas žengė į aikštę su 9-uoju numeriu paženklintais marškinėliais ir pelnė antrąjį rungtynių įvartį 68-ąją minutę, kai technišku smūgiu dešine koja pasižymėjo po Jude'o Bellinghamo perdavimo.

Pirmas įvartis krito 59-ąją minutę – Vinicius Junioras atliko juvelyrinį perdavimą, kurį likęs vienas prieš vartus „uždarė“ Federico Valverde.

Iki tol aikštėje vyravo apylygė kova – madridiečiai nė sykio nebuvo smūgiavę į varžovų vartų plotą, o „Real“ vartus po labai pavojingo oponentų išpuolio sykį gelbėjo vartininkas Thibaut Courtois.

Šeštą kartą UEFA Supertaurę laimėjęs Madrido klubas tapo rekordininku ir aplenkė po penkis sykius šį titulą iškovojusias „Barcelona“ ir „AC Milan“ komandas.

„Real“ Supertaurę prieš tai buvo laimėjęs 2002, 2014, 2016, 2017 ir 2022 metais.

„Atalanta“ dėl šio trofėjaus kovėsi pirmą kartą klubo istorijoje.

Tai buvo jau šeštas kartas iš eilės, kai Supertaurę laimi Čempionų lygos nugalėtojai. Pastaroji šį titulą laimėjusi Europos lygos nugalėtoja – Madrido „Atletico“, nugalėjusi „Real“ ir tą padariusi 2018 metais Estijos sostinėje Taline.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas