Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vėl klupęs Xavi: „Su manimi ar be manęs – „Barcelona“ laukia didi ateitis“

„Barcelona“ futbolo klubas trečiadienį krito iš Ispanijos Karaliaus taurės varžybų, o tamsūs debesys virš Xavi galvos dar sutirštėjo.

Prieš 10 dienų „Barca“ triuškinamu rezultatu 1:4 pralaimėjo ir Ispanijos Supertaurės finale principiniam varžovui Madrido „Real“ klubui, tad šiame sezone titulus gali laimėti jau tik UEFA Čempionų lygoje ir nacionalinėse pirmenybėse, kuriose šiuo metu žengia 3 vietoje.

„Visų trenerių (ateitis) didžiuosiuose klubuose priklauso nuo trofėjų“, – po 2:4 pralaimėto pratęsimo prieš Bilbao „Athletic“ kalbėjo Xavi.

VIDEO: RESUMEN | Athletic Club 4-2 FC Barcelona | Copa 2023-24 1/4 Final

„Jaučiu pagarbą dėl to, kaip mes kovėmės prieš puikią komandą, ypač dėl jaunųjų mūsų žaidėjų“, – tęsė „Barcelona“ vairininkas.

„Mes žaidžiame su vaikais. Turime mažą sudėtį. Mes statome šią komandą. Aš manau, kad tai yra kažko didelio pradžia. Būsiu aš čia ar nebūsiu, bet „Barca“ komandos laukia didi ateitis.

Turime tikrai gerą projektą. Ne dėl manęs, kaip trenerio, o dėl tikrai nuostabios kartos, kuri auga. (Pau) Cubarsi, (Hectoras) Fortas, Lamine (Yamalis), (Marcas) Guiu ir daugybė kitų... Ferminas Lopezas.

Tai – didžios ateities pradžia, bet mes turime dirbti ir laimėti. „Barcelona“ klube svarbiausia yra laimėti“, – pabrėžė Xavi.

„Scanpix“/AP nuotr./Xavi
„Scanpix“/AP nuotr./Xavi

Iš išvardintų futbolininkų vienintelis L.Yamalis į aikštę žengė nuo pirmųjų minučių. 16-metis įmušė ir vieną įvartį, po kurio „Barcelona“ išvykoje buvo išsiveržusi į priekį 2:1.

17-metis Hectoras Fortas kilo nuo suolo pirmojo kėlinio viduryje, kai pakeitė traumą patyrusį 20-metį Alejandro Balde.

Dar vienas 17-metis P.Cubarsi žaidė nuo 70 minutės, o 18-metis M.Guiu – nuo 106-osios.

Xavi pažymėjo ir momentą pratęsimo metu, kai L.Yamalis turėjo net dvi puikias progas įmušti įvartį bei persverti rezultatą.

„Esu nusivylęs, kad jomis nepasinaudojome, tačiau negalime dėl to kaltinti vaiko. Jam yra tik 16 metų, o jis žaidžia nuostabiai. Jis pats tuos šansus ir susikuria“, – papildė Xavi.

Lemiamą įvartį jau per pridėtą pirmojo pratęsimo kėlinio laiką mušė „Athletic“ puolėjas Inaki Williamsas, kuris į Ispaniją iš Afrikos čempionato grįžo tik rungtynių dieną ir kovoje su „Barca" kilo nuo suolo.

Trofėjų medžioklę Xavi ir „Barcelona“ dabar tęs UEFA Čempionų lygoje – pirmajame atkrintamųjų etape susitiks su Italijos čempionu „Napoli“.

Bei Ispanijos čempionate, kuriame atsilieka 8 taškais nuo pirmaujančios „Girona“ vienuolikės (sužaidusios rungtynėmis daugiau), ir 7 taškais nuo amžino varžovo Madrido „Real“ klubo.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas