Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus derbyje – karštas mūšis ant sniego ir dar vienas sprigtas „Žalgiriui“

Penktadienio vakarą sostinėje gausus snygis papuošė Vilniaus derbį A lygoje. Oranžinį kamuolį 90 minučių vaikėsi „Riterių“ ir „Žalgirio“ futbolininkai, tačiau čempionai vėl nelaimėjo – rungtynės baigėsi lygiosiomis 1:1.
Vilniaus „Riteriai“ – Vilniaus „Žalgiris“
Trakų „Riteriai“ – Vilniaus „Žalgiris“ / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Sniegas kristi ėmė likus 15 minučių iki susitikimo pradžios ir padengė visą LFF stadiono veją. Prieš pat rungtynes kastuvais komandų darbuotojai atkasė linijas, buvo paruoštas oranžinis kamuolys ir neįprastas pavasarinis mačas startavo.

Daug kietos kovos vyko aikštėje, o abiejų komandų žaidėjai, kaip ir pridera derbiui, nesaugojo varžovų. Per pirmas 45 minutes teisėjas Robertas Valikonis parodė net 5 geltonas korteles.

Josipas Tadičius sukūrė itin pavojingą išpuolį 48-ąją minutę, tačiau jo smūgį atrėmė Lukas Paukštė, netrukus į virpstą smeigė Ogenyi Onazi.

„Žalgiris“ įvartį mušė 74-ąją minutę, kai Josipas Tadičius galva perdavė kamuolį Tomislavui Kišui, o šis nepaliko „Riterių“ gynybai ir vartininkui jokių šansų.

Vis dėlto pasidžiaugti žalgiriečiai persvara galėjo vos dvi minutes, mat netrukus Rokas Filipavičius nuginklavo Edviną Gertmoną smūgiu iš baudos aikštelės.

Nors dar bandė „Žalgirio“ futbolininkai rengti šturmą ir išplėšti pergalę, jos švęsti nepavyko jau trečiose rungtynėse iš eilės.

„Žalgiris“ su 15 taškų lieka vos ketvirtoje turnyro lentelės vietoje po aštuonerių rungtynių, „Riteriai“ turi 11 taškų ir rikiuojasi pozicija žemiau.

Lyderė – Marijampolės „Sūduva“, sukaupusi 21 tašką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento