Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vilniaus futbolas: lyderiai santykius aiškinosi tarpusavio dvikovose

15min pristato dar vienos Vilniaus regiono futbolo pasaulio savaitės apžvalgą.
Įmonių lygos taurės laimėtojai
Įmonių lygos taurės laimėtojai / Sauliaus Čirbos nuotr.

II lyga. Vilniaus regiono futbolo sąjungos rengiamame Lietuvos II lygos Rytų zonos čempionate vieni iš lyderių – „Fakyrai-MRU“ – per savaitę patyrė net du smūgius.

Iš pradžių pirmaujančių komandų dvikovoje juos 2:1 nukovė vienintelė lygoje visas rungtynes kol kas laimėjusi ekipa „Gariūnai“. Ši komanda po Jevgenijaus Dovkšos ir Tomo Dapkaus įvarčių laimėjo pirmąjį kėlinį 2:0, o rezultatą 68 min. sušvelnino Erikas Grigaitis.

Didesnis smūgis nei pralaimėjimas potencialiai stipriausiai lygos komandai „Fakyrus-MRU“ ištiko per rungtynes Vilniuje su „Visaginu“. Šis mačas netikėtai baigėsi lygiosiomis 3:3. Po dviejų rezultatyviausio lygos žaidėjo Aivydo Ruškio įvarčių sostinės ekipa jau 30 min. pirmavo 2:0, tačiau svečiai antrajame kėlinyje atsakė 3 taikliais smūgiais ir 78 min. jau jie buvo priekyje. Nuo pralaimėjimo „Fakyrus-MRU“ išgelbėjo tas pats A.Ruškys, 82 min. pasižymėjęs trečią kartą.

„Gariūnai“, laimėję visas 5 rungtynes, yra tvirti II lygos lyderiai, o į antrąją vietą pakilo „Viltis“ (10 taškų po 5 rungtynių), šią savaitę principiniame mūšyje 2:1 palaužusi „Rotalį“. „Fakyrai-MRU“ po 6 rungtynių taip pat turi 10 taškų, bet juos gali pavyti ir Utenos „Utenis-2“ (7 taškai po 4 rungtynių), ir „Rotalis“ (7 taškai po 5 rungtynių).

III lyga. Šiame čempionate lyderiai – „Navigatoriai-LT Aqua“ – per savaitę sužaidė dvejas rungtynes ir paliko komandų, dar nepraradusių taškų, gretas. Pirmieji vilniečius sustabdė vos 7-ąją vietą užimantys „Naujieji Verkiai“, rungtynes su lyderiais Vilniuje baigę 1:1. „Navigatoriai-LT Aqua“ šiame mače balansavo ant pralaimėjimo ribos, bet 90 min. komandai tašką išplėšė Ričardas Kulis.

Antroji savaitės dvikova lyderiams žadėjo didesnį išbandymą, nes teko priimti antrąją vietą čempionate užimantį Ukmergės „Spartaką“. Šios dvikovos pradžia „Navigatoriams-LT Aqua“ nežadėjo nieko gero, nes jau 21 min. svečiai pirmavo 2:0. Vis dėlto vilniečiai susikaupė ir į ukmergiškių išsišokimą atsakė net 5 taikliais smūgiais. Prie pergalės rezultatu 5:2 trimis įvarčiais prisidėjo buvęs Lietuvos rinktinės žaidėjas Raimondas Vilėniškis.

Po 6 turų „Navigatoriai-LT Aqua“ turi 16 taškų, o „Spartakas“ – 13. Trečiąją vietą užimančią, bet lygiosiomis 0:0 su „Aktu“ sužaidusią, „Olimpiją“ (11 taškų) pasivijo „Ozas“, 2:1 nugalėjęs „Krušą-Basicą“.

IV lyga. Šiame čempionate taip pat įvyko dviejų pirmaujančių komandų tarpusavio dvikova. Joje „Medžiai“ turėjo pripažinti Pabradės „Intersurgical SŽK-Teros“ pranašumą rezultatu 2:4.

VIDEO: FK Medžiai 2:4 Intersurgical SŽK-Tera

Pabradės komanda po šios pergalės tapo lygos lydere (15 taškų), o „žaliųjų“ pralaimėjimu pasinaudojo dar ir Širvintų „Širvinta“ (14), 4:3 palaužusi Šalčininkėlių „Visinčią“ bei pakilusi į antrąją vietą. „Medžiai“ su 13 taškų dabar žengia treti.

Itin įdomiai šioje lygoje vyko mačas tarp „Advoco-A komandos“ ir „Mostiškių“. Antrojo kėlinio pradžioje Mostiškių ekipa pirmavo 3:1, bet neįmušė dviejų 11 metrų baudinių, per paskutiniąsias 15 min. praleido 4 įvarčius ir pralaimėjo 3:5.

V lyga. Šiame čempionate dvi pirmaujančios ekipos nesusitiko, bet jėgas tarpusavio dvikovoje išbandė 2 ir 3 vietas užimančios komandos. Svarbiausiose turo rungtynėse Elektrėnų „Versmė“ (15) 4:1 nugalėjo AFK (13) ir įsitvirtino antrojoje vietoje. Tuo metu lyderiai „Valčiūnai“ (16) net 5:0 sutriuškino „Orioną“.

AFK kluptelėjimu taip pat pasinaudojo viena komanda – praėjusiame ture AFK pralaimėjęs „Imperialas“. Pastaroji ekipa 2:1 palaužė „Geležinį vilką“ ir dabar taip pat turi 13 taškų.

VI lyga. VJFK „Trakai“ puikiai išlaikė vieną rimčiausių sezono jėgų patikrinimų. Principinėje dvikovoje trakiškiai namie net 4:0 nušlavė „Futbolo brolius-Railaną“ ir išlieka viena iš jau vos dviejų Vilniaus regiono komandų, šį sezoną laimėjusių visas rungtynes.

„Trakai“ turi 18 taškų, nuo jų tik trimis atsilieka „Olandai“, šį kartą 6:1 nušlavę „Pietų IV“ ekipą. Trečiąją vietą dalinasi „Amstaff“ ir „Pagiriai“ (po 13).

VII lyga. Dvivaldystė baigėsi – iki šiol kartu pirmavusių „Skaidiškių“ ir Rūdiškių „Vėtros“ keliai išsiskyrė nesulaukus tarpusavio dvikovos.

Šeštajame ture „Skaidiškės“ 3:1 nugalėjo „Medžius-2“ ir dabar turi 16 taškų. Tuo metu „Vėtra“ namie turėjo pripažinti „Viesulo-2“ pranašumą rezultatu 2:3 ir su 13 taškų liko antrojoje vietoje.

Pastaroji pozicija taip pat nepriklauso išskirtinai Rūdiškių komandai, nes ją pasivijo Kalvelių „Ave. Ko.-2“, rungtynes su „Pressu“ baigusi lygiosiomis 1:1.

Senjorai (35+). 35 metų ir vyresnių futbolininkų Vilniaus čempionate kiek netikėtai taškus prarado pirmaujantys „Trakai“, sužaidę lygiosiomis 1:1 su 7-ąją vietą užimančia „InfraABC“. Tačiau ir toks rezultatas leido Trakų komandai užsitikrinti čempionų titulą, nes antrąją vietą užimanti „Delintra“ 0:2 pralaimėjo „Fazei“. Likus 1 turui iki čempionato pabaigos „Trakai“ turi 36 taškus, „Delintra“ – 29, o „Fazė“ – 27.

Beveik toks pat scenarijus susiklostė ir B divizione. Lyderės „Mostiškės“ (40) sužaidė lygiosiomis 1:1 su „Susirinkom“, tačiau jas persekiojantis „Nerealas“ 1:2 nusileido PILK ir prarado galimybę per paskutiniąsias rungtynes su „Mostiškėmis“ išplėšti čempiono titulą. Dar daugiau, „Nerealas“ gali likti ir be medalių, nes į jo poziciją kėsinasi tiek „Viesulas“ (33), tiek „Susirinkom“ (32).

Įmonių lyga. Verslininkai savo sezoną užbaigė itin karštomis kovomis taurės turnyre. Pirmajame pusfinalyje „Tele2“ 2:1 palaužė „Swedbank“, o antrajame IKEA du kartus atsiliko, tačiau vis dėlto išplėšė pergalę 3:2 prieš „Omnitel“.

Finale „Tele2“ pirmavo 2:0, likus žaisti 2 min. IKEA išlygino rezultatą, o aistros įkaito tiek, kad teisėjui net teko pašalinti po vieną abiejų komandų žaidėją. Taurės laimėtojai paaiškėjo baudinių serijoje, kurią 6:5 laimėjo šaltesnius nervus išlaikę IKEA žaidėjai.

Daugiau apie Vilniaus futbolą galima sužinoti tinklalapyje vilniausfutbolas.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas