Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vilniaus futbolo savaitė: III lygos klubą privertė pasiduoti VII lygos atstovai

15min.lt, tradiciškai, pristato visus svarbiausius Vilniaus regiono mėgėjiško futbolo įvykius.
Rolandas Skaisgirys
Rolandas Skaisgirys / Sauliaus Čirbos nuotr.

II lyga. Vilniaus regiono futbolo sąjungos rengiamame Lietuvos II lygos Rytų zonos čempionate šuolį aukštyn atliko „Rotalis“. Ši ekipa per savaitę iškovojo 2 sunkias pergales ir surinkusi 17 taškų pakilo į antrąją vietą. Iš pradžių „Rotalis“ 1:0 palaužė „Visaginą“, o birželio 9-ąją 4:3 – jaunuosius FM „Ateitis“ futbolininkus.

Dvejas rungtynes sužaidė ir lygoje pirmaujanti ekipa TAIP. Per pirmąsias favoritai kiek netikėtai sužaidė lygiosiomis 0:0 su „Gariūnais“, tačiau po to išliejo visą pyktį ant kitos patyrusios komandos „Bekento“ – nugalėjo ją net 5:1. TAIP sąskaitoje dabar yra 20 taškų.

VIDEO: Reportažas
VIDEO: Reportažas

Turnyro lentelės trečiąją vietą dalinasi „Viltis“ ir „Bekentas“, turintys po 12 taškų.

III lyga. Šiame čempionate dar 2 taškus prarado pirmaujantis „Granitas“ (19 taškų). Šį kartą lyderius sustabdė „Ozas“. Pastaroji ekipa 50 min. pirmavo 2:0, tačiau pranašumo išsaugoti nesugebėjo ir rungtynės baigėsi lygiosiomis 2:2.

Atsigavo ir taškus vėl pradėjo rinkti „Prelegentai“. Vienu metu ketverių rungtynių iš eilės nesugebėję laimėti žinomi vilniečiai šį kartą 3:1 nugalėjo „Krušą-Basicą“ ir iškovojo jau 3 pergalę paeiliui. Ji leido „Prelegentams“ (16) pakilti į trečiąją vietą. Antrąją vis dar užima „Fakyrai-Ad men“ (17), 8-ajame turę sužaidę lygiosiomis 1:1 su Ukmergės „Spartaku“.

SFL. IV lygoje visas pirmaujantis penketukas iškovojo pergales, todės turnyro lentelėje didelių permainų neįvyko. Labiausiai ture išsiskyrė lyderių „Navigatorių-LT Aqua“ laimėjimas prieš paskutiniąją vietą užimančią „Audrą“ 9:0. Nugalėtojų puolimo lyderis Modestas Bajoriūnas prie pergalės prisidėjo 4 taikliais smūgiais ir rezultatyviausių lygos žaidėjų sąraše (16 įvarčių) artimiausius persekiotojus lenkia jau daugiau nei trigubai.

V lygoje trečiąją vietą užėmęs „Orionas“ priėmė pirmaujančias „Mostiškes“, tačiau turėjo pripažinti lyderių pranašumą rezultatu 1:4. Toks rezultatas leido pasivyti „Orioną“ pergales iškovojusiems „Geležiniam vilkui“ ir „Žaibams“. Dabar visos trys komandos turi po 14 taškų. „Mostiškės“ turi 21 tašką, o antrąją vietą užimantys „Medžiai“ – 19.

VIDEO: Reportažas

Vis dėlto didžiausiu V lygos įvykiu tapo „Ozo tapyrų“ pergalė 2:1 prieš „Tėvynės sąjungą“. „Oranžiniai“ tokiu būdu nutraukė savo 6 iš eilės lygiųjų seriją.

VIDEO: Reportažas

VI lygoje – taip pat be staigmenų. Pirmaujantis „Imperialas“ (22) 3:1 nugalėjo „Renne“, o antrąją vietą užimanti „Baltoji Vokė“ 2:0 palaužė „Olandus“. Didesnę intrigą žada 9-asis turas, kurio rungtynes Baltosios Vokės futbolininkams teks žaisti Elektrėnuose su trečiąją vietą užimančia vietos „Versme“.

VII lygoje arti pirmosios netekties buvo vienintelė šį sezoną Vilniaus regione visas žaistas rungtynes laimėjusi komanda – VJFK „Trakai“. Lygos lyderiai namie priėmė „Pagirius“ ir jau 11 min. liko mažumoje, kai iš aikštės buvo pašalintas rezultatyviausias komandos žaidėjas Justinas Zagurskas. Vis dėlto ir be jo šeimininkai sugebėjo išplėšti pergalę 1:0. Ją nulėmė taiklus Vitalijaus Savicko smūgis 86 min.

Dar vienas – rimčiausias – egzaminas Trakų komandos laukia birželio 15-ąją, kai reikės Vilniuje žaisti su antrąją vietą lygoje užimačiais „Futbolo broliais-Railana“.

VIDEO: Reportažas

„Carlsberg“ taurė. Vilniaus regiono taurės turnyre per savaitę sužaistose rungtynėse dvi žemesnių lygų komandos metė rimtą iššūkį favoritėmis laikytoms ekipoms. „Baltoji Vokė“ (VI lyga) savo aikštėje tik 1:2 pralaimėjo IV lygos lyderiams „Navigatoriams-LT Aqua“, o  „Futbolo broliai-Railana“ (VII) sugebėjo 1:0 palaužti Kalvelių „Ave.Ko.“, rungtyniaujančią III lygoje!

Įmonių lyga. Verslininkų čempionate įvyko ilgai lauktas lyderių pasikeitimas. „Swedbank“ (31 taškas po 14 rungtynių) net 8:1 nugalėjo „TonyBet“ (26) ir išstūmė iš pirmosios pozicijos „Barclays“ futbolininkus. Pastarieji turi 29 taškus, bet yra sužaidę 15 mačų.

Į trečiąją vietą pakilo „Omnitel“ (27) ekipa, tokiu pat rezultatu 8:1 nugalėjusi „BetGamesTV“ komandą.

Moterų lyga. Dailiosios lyties turnyre šią savaitę pergales iškovojusios ekipos iš karto pakilo į pirmaujančias pozicijas. „Nemenčinė“ 2:1 palaužė „Žalgirį“ ir po 2 turų turi 4 taškus. Tuo metu „Kreontas-Vilniaus FM“ tokiu pat rezultatu 2:1 įveikė „JL Stars“ komandą ir į savo sąskaitą įsirašė pirmąją pergalę.

Konkursas. VRFS pradėjo rengti prognozių konkursą (http://toto.vilniausfutbolas.lt), kuriame gali dalyvauti ne tik sostinės čempionatuose dalyvaujantys futbolo gerbėjai, bet ir kitų miestų gyventojai. Šią savaitę geriausiai rezultatus spėlioję konkurso dalyviai laimėjo 3 bilietus į Lietuvos ir Šveicarijos rinktinių rungtynes.

„Šio projekto tikslas – skatinti žmones domėtis ne tik savo lygos įvykiais, suteikti papildomą pramogą ir galimybę laimėti gerų prizų, – sakė VRFS direktorius Paulius Malžinskas. – Kviečiu visus aktyviai dalyvauti žaidime. Prisijungti niekada nevėlu, nes prizus ir ateityje bus galima laimėti sėkmingai spėjant vieno turo rezultatus. Skatinsime ir komandas, kurių nariams kartu pavyks surinkti daugiausia taškų.“

Daugiau apie Vilniaus regiono futbolo čempionatus galite sužinoti tinklalapyje www.vilniausfutbolas.lt. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas