Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vilniaus futbolo savaitė: iš karto po rungtynių – Tautiška giesmė

Vilniaus regiono futbolo mėgėjų čempionatuose baigėsi I rato kovos, komandos į aikštes sugrįš rugpjūčio pabaigoje. 15min pristato paskutiniųjų vasaros pradžios įvykių apžvalgą.
Vilniaus futbolas
Vilniaus futbolas / FK „Imperialas“ nuotr.

II lyga. Lietuvos II lygos Rytų zonoje šią savaitę sužaistos tik vienerios rungtynės, kurių metu „Viltis“ (13 taškų, 5 vieta) 1:0 įveikė „Terą-SŽK“ (8 taškai; 7 vieta) ir nutraukė 3 pralaimėjimų iš eilės seriją. Vienintelį įvartį 17 min. pelnė pagaliau prabilęs „Vilties“ puolimo lyderis Tomas Chomičius.

III lyga. Šiame čempionate išliko trivaldystė, nors lyderiams pelnyti savo 3 taškus nebuvo lengva. Ukmergės „Spartakas“ 2:1 palaužė „Oimpiją“, Naujosios Vilnios „Granitas“ tokiu pat rezultatu – „Aktą“, o „Navigatoriai-LT Aqua“ 4:2 – „Fakyrus-AD Men“.

Po 11 turų visa pirmaujanti trijulė turi po 25 taškus. Tuo metu ketvirtąją vietą užimantis „Ozas“ 2:4 pralaimėjo „Ave.Ko.“ ekipai ir liko su 20 taškų savo sąskaitoje.

IV lyga. Prie permainų viršūnėje šios lygos dalyviai jau priprato, tad ir pasikeitimai paskutinę čempionato dieną prieš vasaros pertrauką nieko nenustebino.

Buvę lyderiai „Medžiai“ (22) pralaimėjo 1:3 „Viesului“ ir smuko į trečiąją vietą. Juos aplenkė „Nerealas“ (24), 4:1 įveikęs „Mostiškes“, o dėl geresnio tarpusavio rungtynių rezultato ir Pabradės „Intersurgical SŽK-Tera“ (22).

Į antrąją vietą galėjo pakilti Širvintų „Širvinta“ (21), bet mačą su „Advoco“ namie baigė lygiosiomis 0:0.

V lyga. Lyderiai nusprendė varžovams mušti po 6 įvarčius. Tiek šią savaitę konkurentams atseikėjo abi po 28 taškus turinčios komandos: Elektrėnų „Versmė“ namie 6:0 nušlavė „Stickers“, o AFK savo aikštėje 6:1 nepaliko vilčių „Geležiniam vilkui“.

Tvirtai savo varžovus nugalėjo ir „Imperialas“ (26), 4:1 įveikęs „Katastrofą“. Tuo metu „Valčiūnai“ (22) sužaidė lygiosiomis 1:1 su „Futboliuku“ ir liko vieniši ketvirtojoje pozicijoje.

VI lyga. VJFK „Trakai“ šį kartą be didesnių sunkumų 3:0 įveikė „Amstaff“ ir vieninteliai tarp visų lygų dalyvių pirmąją sezono dalį užbaigė iškovoję 11 pergalių iš tiek pat galimų.

Naujosios Vilnios „Granitas-2“ (25) principinėje dvikovoje 5:1 nokautavo „Olandus“ (21) ir taip atsikratė konkurentų kovoje dėl antrosios vietos. Šiuo rezultatu pasinaudojo ir „oranžinius“ turnyro lentelėje aplenkė „Futbolo broliai-Railana“ (21), nors dvikovą su „Vova“ baigė lygiosiomis 1:1.

VII lyga. Dar neseniai antrąja vieta turėjusi tenkintis Rūdiškių „Vėtra“ pirmąją sezono dalį užbaigė vienvaldės lyderės pozicijoje. Per paskutiniąsias pirmojo rato rungtynes „Vėtra“ (28) 6:1 nušlavė „ADS Auto-Nemenčinę“, o principiniai varžovai iš „Skaidiškių“ (26) dvikovą su „Viesulu-2“ (19) užbaigė kovingomis lygiosiomis 3:3.

Trečiojoje vietoje išliko Kalvelių „Ave.Ko.-2“ (20), tik po netikėtai karštos kovos 4:3 palaužusi paskutinėje vietoje žengiančią „Euforiją“ (4).

„Carlsberg“ taurės turnyras. Sostinės regiono taurės turnyre sužaistos trejos aštuntfinalio rungtynės, kuriose ir vėl užfiksuoti netikėti rezultatai. Šiemet tik Lietuvos senjorų čempionate žaidžiantys „Prelegentai“ kovą su III lygoje rungtyniaujančiais „Naujaisiais Verkiais“ baigė lygiosiomis 1:1 ir tik baudinių serijoje pralaimėjo 4:5.

Futbolo loterijos prireikė ir AFK (V lyga) rungtynėse su „Mostiškėmis“ (IV), kurių pagrindinis laikas taip pat baigėsi 1:1. Baudinių serijoje taip pat rezultatu 5:4 pergalę šventė AFK.

Beje, iš karto po rungtynių liepos 6-ąją AFK atstovai tiesiog LFF stadiono aikštėje sugiedojo ir Tautišką giesmę.

Tuo metu „Futbolo broliai-Railana“ iš VI lygos net 6:0 sutriuškino IV lygos vidutiniokus „Advoco“ ir galingai žengė į ketvirtfinalį.

15 įvarčių klubas. Specialioje 15min įskaitoje, kurioje apdovanojami visų sostinės čempionatų žaidėjai, pirmieji pelnę 15 įvarčių, paaiškėjo dar vienas prizo laimėtojas. Prieš pat vasaros pertrauką „Baltosios Vokės“ lyderis Vladyslavas Podberezskis įmušė du įvarčius į „Pabradės-2“ vartus (3:1) ir pirmasis pasiekė reikiamą ribą.

Kitų lygų lyderiams teks laukti rudens: prieš vasaros pertrauką su 14 įvarčių savo sąskaitose liko ir Kirillas Levšinas iš Utenos „Utenio-2“ (II lyga), ir Ričardas Čiepa iš „Medžių“ (IV), ir Jaroslavas Dičkovskis iš „Skaidiškių“ (VII).

Daugiau apie Vilniaus futbolą galima sužinoti tinklalapyje www.vilniausfutbolas.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas