Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vilniaus futbolo savaitė: įsibėgėję „Prelegentai“ nenusileido ir lyderiams

​15min.lt, kaip ir kiekvieną savaitę, pristato visus įdomiausius Vilniaus mėgėjų futbolo lygų įvykius.
„Prelegentai“
„Prelegentai“ / L.Stankevičiaus nuotr.

II lyga. Vilniaus regiono futbolo sąjungos (VRFS) rengiamame Lietuvos II lygos Rytų zonos čempionate „Rotalis“ 2:0 įveikė „Terą-Griunvaldą“ ir taškais pavijo pirmaujantį TAIP, kuris 3:1 išvykoje įveikė „Visaginą“. Dabar abi komandos turi po 24 taškus, tačiau TAIP yra sužaidę vieneriomis rungtynėmis mažiau.

Tuo metu „Bekentas“ tą patį „Terą-Griunvaldą“ nugalėjo 3:1 ir pavijo trečiąją poziciją užimančią „Viltį“. Abi ekipos per 10 rungtynių pelnė po 16 taškų. Vos tašku nuo jų atsilieka „Utenis-2“, 2 taškais – „Gariūnai“ ir „Visaginas“.

III lyga. Šioje lygoje savaitė buvo itin karšta, nes tarpusavyje kovojo pirmojo ketverto komandos. Iš pradžių ketvirtąją vietą užimantis „Ozas“ 1:0 palaužė ant antrojo laiptelio esančius „Fakyrus-Ad Men“, o po to trečiojoje pozicijoje esantys „Prelegentai“ sužaidė lygiosiomis 2:2 su pirmaujančiu „Granitu“.

Pastarojo mačo pirmajame kėlinyje abi komandos nepasinaudojo keletu tobulų progų pasižymėti, o vos prasidėjus antrajam „Granito“ žaidėjas Erikas Sinkevičius pelnė 2 įvarčius ir 50 min. rezultatas jau buvo 2:0. Vis dėlto „Prelegentams“ užteko 20 min. rezulatui išlyginti. Per likusį laiką „Granitas“ uždirbo 11 metrų baudinį, bet jo neįmušė ir rungtynės baigėsi lygiosiomis.

Sezono pradžioje strigę „Prelegentai“ vienu metu buvo patyrę net 3 pralaimėjimus iš eilės. Tačiau dabar iš žinomų žmonių sudaryta ekipa nepralaimi jau 7 turus, per juos laimėjo 5 kartus ir dukart sužaidė lygiosiomis.

VIDEO: FK Granitas - FK Prelegentai 2:2

Po šių dvikovų „Granitas“ turi 26 taškus, „Fakyrai-Ad Men“ ir „Prelegentai“ – po 23, o „Ozas“ – 20.

Simbolinė rinktinė. VRFS šią savaitę paskelbė ir simbolinę III lygos rinktinę po 10-ojo turo. Į ją pateko 8 komandų atstovai, o specialiu „Sportcup“ prizu bus apdovanotas rinktinės kapitonu išrinktas „Fakyrai-Ad Men“ saugas E.Tučinskis.

Simbolinė III lygos rinktinė
Simbolinė III lygos rinktinė

Į simbolinę rinktinę taip pat buvo išrinkti V.Jakimavičius („Fakyrai-Ad Men“), M.Ponomoriovas („Prelegentai“), G.Kalvaitis („Prelegentai“), E.Pavlovskis („Granitas“), J.Dūdėnas („Aktas“), E.Sinkevičius („Granitas“), A.Monkus („Olimpija“), D.Paulauskas („Ozas“), V.Šaveiko („Ave.Ko“) ir L.Liausas („Spartakas“).

Antrą kartą į simbolinę rinktinę pateko 3 žaidėjai. Į po 5 turo sudarytą ekipą taip pat buvo įtraukti M.Ponomoriovas, E.Pavlovskis ir E.Tučinskis.

IV lyga. Sekmadienio futbolo lygos rengiamame turnyre „Naujieji Verkiai“ paleido į priekį pirmaujančią „Navigatoriai-LT Aqua“ komandą. Lyderiai turi 27 taškus, o juos persekioję Naujųjų Verkių futbolininkai šią savaitę išvykoje pralaimėjo 1:2 „Nemenčinei“ ir liko su 22 taškais savo sąskaitoje.

Į trečiąją vietą pakilo Kaišiadorių „GB United-Divenda“ (19 taškų), net 4:0 įveikusi „Advoco-Griunvaldą“.

V lyga. Šiame turnyre netikėtai abu lyderiai nuo pralaimėjimų turėjo gelbėtis paskutinėmis rungtynių akimirkomis ir draugiškai sužaidė lygiosiomis.

Antrąją vietą užimantys „Medžiai“ (26 taškai) savo mačą su „Ozo tapyrais“ baigė 1:1. Pastaroji komanda šį sezoną lygiosiomis sužaidė net 8-ąjį kartą, tad toks rezultatas mažai ką nustebino.

Daug labiau netikėtos buvo lygiosios 2:2 tarp savo aikštėje žaidusių lyderių „Mostiškių“ (28) ir paskutinę vietą užimančio „Trivarčio“ (5). Svečiai per šias rungtynes du kartus pirmavo, o Mostiškių komanda, kaip visada gausiai palaikoma miestelio gyventojų, lygiąsias išplėšė paskutinėje savo atakoje per teisėjo pridėtą laiką.

VI lyga. Abi pirmaujančios komandos – „Imperialas“ (28) ir „Baltoji Vokė“ (24) – iškovojo tvirtas pergales ir dar labiau sustiprino savo pozicijas, nes abi jas persekiojančios komandos patyrė pralaimėjimus.

Trečiojoje vietoje žengianti Elektrėnų „Versmė“ savo aikštėje turėjo pripažinti „Futboliuko“ pranašumą 0:1, o viena pozicija žemiau esantys AFK (19) futbolininkai net 1:5 nusileido „Olandams“.

VII lyga. Šiame čempionate abu lyderiai savo varžovams įmušė po 5 įvarčius. „Trakai“ senojoje sostinėje 5:0 sutriuškino „Euforiją“ ir lieka vienintelė komanda, pirmajame rate visuose Vilniaus turnyruose nepatyrusi nė vieno pralaimėjimo.

Antrąją vietą užimantys „Futbolo broliai-Railana“ 5:1 įveikė Rūdiškių „Vėtrą“, tačiau vasaros pertrauką pradeda atsilikdami nuo Trakų ekipos 6 taškais.

VIDEO: Futbolo broliai RAILANA - FK Vėtra 5-1

„Carlsberg“ taurė. Sostinės komandų taurės turnyre per savaitę sužaistas vienas mačas. Šioje apžvalgoje jau minėtas „Futboliukas“ iš VI lygos namie rimtai pasipriešino IV lygos atstovams iš Širvintų „Širvintos“. Vilniečiai laimėjo pirmąjį kėlinį 1:0, tačiau po pertraukos liko žaisti mažumoje ir turėjo pripažinti varžovų pranašumą rezultatu 1:2.

Moterų lyga. Dailiosios lyties čempionate į lyderių poziciją įsiveržė „Kreonto-Vilniaus FM“ (6 taškai po 2 rungtynių) merginos, sostinėje 4:1 nugalėjusios buvusias lyderes iš „Nemenčinės“ (4 taškai po 3 rungtynių). Pastarąją ekipą aplenkė ir „Vilniaus migracija“ (4 taškai po 2 rungtynių), įrodžiusi savo pranašumą prieš „Žalgirį“ – 3:1.

Daugiau apie Vilniaus regiono futbolo čempionatus galite sužinoti tinklalapyje www.vilniausfutbolas.lt.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas