Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vilniaus futbolo savaitė: lyderių dvikovų belaukiant

15min apžvelgia dar vienos Vilniaus regiono mėgėjų futbolo pasaulio savaitės svarbiausius įvykius.
Vilniaus futbolo savaitė
Vilniaus futbolo savaitė / Sauliaus Čirbos nuotr.

II lygos Rytų zona. Vilniaus regiono futbolo sąjungos rengiamame turnyre per savaitę sužaistos dvejos rungtynės. Per jas lyderiai „Gariūnai“ (12 taškų iš tiek pat galimų) 2:0 palaužė „Terą-SŽK“, o Utenos „Utenis-2“ namie net 14:1 sutriuškino jaunuosius FM „Ateitis“ auklėtinius.

Su didžiuliu nekantrumu Vilniaus apskrities futbolo gerbėjai laukia ketvirtadienio vakaro, kuomet 20 val. Vilniaus futbolo mokyklos stadione Fabijoniškėse į kovą stos „Gariūnai“ ir antrąją vietą užimantys „Fakyrai-MRU“.

Trečiąją vietą lygoje šiuo metu dalinasi net 3 komandos turinčios po 7 taškus: „Utenis-2“, „Rotalis“ ir „Viltis“. Pastarosios dvi santykius aiškinsis tarpusavyje penktadienį nuo 20.15 val. sostinės Senvagės stadione.

III lyga. Šiame turnyre pergalingai žengiantys „Navigatoriai-LT Aqua“ sulaukė dar vieno egzamino – dvikovos su taip pat be pralaimėjimų žengusia „Olimpija“. Egzaminą lyderiai išlaikė rezultatu 2:0 ir toliau lieka viena iš vos 3 komandų, šešiuose Vilniaus regiono čempionatuose nepraradusių taškų.

Tiesa, 15-ąjį tašką iškovoti tik šį sezoną iš IV lygos persikėlusiems „Navigatoriams-LT Aqua“ nebuvo lengva. Savo pranašumą komanda įrodė pelnydama įvarčius pačioje rungtynių pabaigoje – 85 ir 89 min.

Antrąją vietą lygoje išsaugojo Ukmergės „Spartakas“ (13), įspūdingu stiliumi savo stadione 3:0 sutriuškinęs Naujosios Vilnios „Granitą“.

IV lyga. Šiame Sekmadienio futbolo lygos rengiamame turnyre lyderiai iškovojo pergales ir išsaugojo savo pozicijas. „Medžiai“ (13) 4:1 įveikė „Nemenčinę“, o Pabradės „Intersurgical SŽK-Tera“ (12) 4:2 nukovė „Advoco“.

Tuo metu „Nerealas“ (10) sužaidė lygiosiomis 2:2 su „Lentvariu“ ir užleido trečiąją vietą Širvintų „Širvintai“, kuri 1:0 palaužė „Mostiškes“.

Pirmojo rato centrinė dvikova IV lygoje taip pat įvyks šią savaitę – sekmadienį 16.30 val. Senvagės stadione „Medžiai“ priims Pabradės ekipą.

V lyga. Visos lygos akys šį kartą krypo į vieną pirmojo ketverto komandų tarpusavio dvikovą. Jos metu AFK (10) 3:1 palaužė „Imperialą“ (10) ir nustūmė šią komandą į ketvirtąją vietą.

Kitos dvi pirmaujančios komandos taip pat laimėjo, bet tai padarė skirtingu stiliumi. Lyderiai „Valčiūnai“ (13) tik dviejų vėlyvų įvarčių dėka 2:0 palaužė penktąją vietą užimantį „Trivartį“ (7), o Elektrėnų „Versmė“ (12) net 9:1 nugalėjo „Tėvynės Sąjungą“.

Pastarosios rungtynės vyko antradienį, nes šeštadienį elektrėniškiai žaidė LFF taurės turnyro rungtynes su II lygos atstovais iš „Visagino“ ir po pratęsimo nugalėjo juos 5:3 (pagrindinis laikas – 3:3).

VI lyga. Trečioji Vilniaus regiono turnyruose taškų dar nepraradusi komanda – VJFK „Trakai“ – pratęsė pergalių seriją per rungtynes Baltojoje Vokėje. Svečiai išsivežė pergalę rezultatu 4:1 ir džiaugiasi surinktais 15 taškų iš tiek pat galimų.

Rimčiausias iššūkis trakiškių laukia šeštadienį, kai 18 val. namie priims „Futbolo brolius-Railaną“. Šios komandos dar pernai buvo principinės varžovės VII lygoje, todėl jų dvikova jau verta tikro derbio statuso.

Tiesa, šiemet „Futbolo broliams-Railanai“ (10) kyla daugiau sunkumų nei prieš metus. Šią savaitę komanda ir vėl prarado taškus – sužaidė lygiosiomis 2:2 su „Pagiriais“. Savaite anksčiau „broliai“ krito dvikovoje su „Granitu-2“ (1:2).

Konkurentų lygiosiomis pasinaudojo „Olandai“ (12), 2:0 nugalėję „Pabradę-2“ ir įsitvirtinę antrojoje vietoje.

Be to, „Futbolo brolius-Railaną“ pavijo „Amstaff“ (10), 3:1 palaužęs „Vovą“.

VII lyga. Žemiausiojo Lietuvos futbolo oficialiosios piramidės diviziono lyderiai šiuo metu yra puikios nuotaikos, nes iškovojo įspūdingas pergales. Rūdiškių „Vėtra“ (13) net 6:0 sumušė „Euforiją“, o „Skaidiškės“ (13) įvarčių fiestoje 9:4 nugalėjo „ADS Auto-Nemenčinę“.

Trečiąją vietą užimanti „Ave.Ko.-2“ (12), taip pat tvirtai 3:0 įveikę „Top Kickers“ vaikinus.

Senjorai (35+). 35 metų ir vyresnių futbolininkų turnyre įvyko rungtynės „dėl 6 taškų“. Per jas lyderiai „Trakai“ (35) nugalėjo „Delintrą“ (29) 4:1 ir įrodė, kad pirmauja visiškai pelnytai.

Pralaimėjusiems vienintelį įvartį pelnė buvęs Lietuvos rinktinės puolėjas Gražvydas Mikulėnas, o tarp nugalėtojų 3 taikliais smūgiais išsiskyrė daug metų stipriausiuose Lietuvos klubuose rungtyniavęs Giedrius Barevičius.

Įmonių lyga. Verslo kompanijų čempionate jau įvyko baigiamosios kovos. Paskutiniąją varžybų dieną viskas vyko pagal numanomą scenarijų, kuris lėmė, kad čempionų taurė šį kartą atiteko „Tele 2“ ekipai. Norint pasiekti šį tikslą komandai reikėjo tik nugalėti priešpaskutinėje – šeštojoje – vietoje buvusią „Skubą“. Užduotį „Tele 2“ atsiliko be priekaištų – laimėjo 3:1.

Čempionai iš viso surinko 13 taškų, o už jų nugaros išsirikiavo net 3 komandos, pelniusios vos tašku mažiau. Jų galutines pozicijas lėmė tarpusavio mačų rezultatai, palankiausi buvę jau prieš savaitę paskutinį savo mačą sužaidusiai „Danske Bank“ ekipai, kuri ir tapo vicečempione.

Trečioji vieta atiteko IKEA futbolininkams, paskutiniajame ture 8:1 sutriuškinusiems „OlyBet“, o ketvirtąja pozicija beliko tenkintis čempionės titulą praradusiai „Swedbank“ ekipai (paskutiniame ture Švedijos bankų derbyje buvo nugalėtas SEB rezultatu 2:0).

Finišavo ir kovos Įmonių lygos B divizione. Jame taip pat lemtingi buvo geriausių komandų tarpusavio rungtynių rezultatai, nes net 3 ekipos surinko po 12 taškų.

Čempionų titulas atiteko „TonyBet“ komandai, paskutiniame turie 8:1 įveikusiai „BetGames.TV“ kompaniją. Antri apmaudžiai liko „Barclays“ futbolininkai, nes paskutinę dieną 2:3 pralaimėjo „Adform“ ekipai. Na o trečiąją vieta turėjo tenkintis „Omnitel“, kuri sezoną užbaigė pergale 9:1 prieš „Raben Lietuva“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas