Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vilniaus futbolo savaitė: Trakų ekipa pirmuosius taškus prarado 19 ture

15min tradicinėje apžvalgoje kviečiame susipažinti su svarbiausiais Vilniaus mėgėjų futbolo pasaulio savaitės įvykiais.

II lyga. Lietuvos II lygos Rytų zonos čempionate per savaitę sužaistos trejos rungtynės, po kurių turnyro lentelėje niekas nepasikeitė.

Pirmaujantys „Gariūnai“ 2:1 palaužė „Rotalį“ ir išsaugojo lyderio poziciją, o antrąją vietą užimantis Utenos „Utenis-2“ 3:0 nepaliko vilčių laipteliu žemiau esančiai „Vilčiai“ ir išsaugojo intrigą iki paskutinio turo. Po 20 turų „Gariūnai“ turi 52 taškus, o „Utenis-2“ – 50. Tai reiškia, kad turnyro čempionai paaiškės per lyderių tarpusavio rungtynes spalio 20 dieną (pradžia 20 val.) Fabijoniškių VFM stadione.

III lyga. Šiame čempionate tapo žinomi visi prizininkai, nes ketvirtąją vietą užimantis „Ozas“ (30 taškų) 19-ajame ture 1:2 pralaimėjo „Naujiesiems Verkiams“ ir prarado net teorines galimybes pakilti į trečiąją vietą.

Likus žaisti 3 turus šioje pozicijoje tvirtai jaučiasi Ukmergės „Spartakas“, šį kartą 2:1 palaužęs „Aktą.

Tuo metu abi pirmaujančios komandos iškovojo tvirtas pergales: Naujosios Vilnios „Granitas“ (46) net 10:1 nušlavė Kaišiadorių „Divendą“, o „Navigatoriai-LT Aqua“ (45) 4:1 įveikė TEC ekipą.

VIDEO: Olimpija 1-1 Kruša Basica

IV lyga. Pirmąsias 5 vietas užimančios komandos iškovojo pergales, tad permainų turnyro lentelės viršuje neįvyko.

Tiesa, tarp pirmaujančių ekipų lengviau laimėti pavyko tik dviems. Pirmaujanti Pabradės „Intersurgical SŽK-Tera“ (44) namie 6:1 nugalėjo „Nemenčinę“, o ketvirti žengiantys „Medžiai“ (36) išvykoje net 7:2 nugalėjo Šalčininkėlių „Visinčią“.

Tuo metu antrąją vietą užimantis „Nerealas“ (42) tik 2:1 palaužė „Viesulą“, o trečia žengianti Širvintų „Širvinta“ (38) tikroje įvarčių fiestoje varžovų aikštėje 5:4 palaužė „Salininkus“. Salininkų komanda, sužaidus 65 min. pirmavo 4:2, bet širvintiškiai sugebėjo per 15 min. pelnyti 3 įvarčius ir 81 min. jau buvo priekyje.

Kaip ir II lygoje, IV lygos netiesioginis finalas įvyks šią savaitę, kai spalio 16-ąją 14 val. „Nerealas“ sostinės Fanų stadione priims svečius iš Pabradės.

V lyga. Šio čempionato neakivaizdus finalas įvyko prieš 2 savaites, o pirmaujanti „Elektrėnų Versmė“ (52) šį kartą dar labiau sutvirtino savo pozicijas. Dėl nesiliaujančio lietaus pelke virtusiame ir daugybę komiškų epizodų padovanojusiame stadione elektrėniškiai net 11:0 sutriuškino „Trivartį“ ir padidino pranašumą prieš AFK (47) iki 5 taškų, nes ši ekipa Vilniuje panašiomis oro sąlygomis vykusią dvikovą su „Ozo tapyrais“ baigė lygiosiomis 1:1.

Pretenzijų į antrąją vietą vis neatsisako „Imperialas“ (44), nušlavęs „Orioną“ 8:0 ir dabar atsiliekantis nuo AFK tik 3 taškais.

VIDEO: FK Imperialas 8:0 FK Orionas

Savo ruožtu įsibėgėję „Valčiūnai“ (40), rungtynių paskutinę minutę pelnyto įvarčio dėka 2:1 palaužę „Stickers“, dar nelaidoja vilčių pasivyti „Imperialą“.

VIDEO: Stickers 1 - 2 Valčiūnai
VIDEO: FK Futboliukas 2:4 FK Geležinis Vilkas

VI lyga. Neoficialus ir turnyro lentelėje nieko iš esmės negalėjęs pakeisti šio čempionato finalas įvyko šią savaitę. VJFK „Trakai“, laimėję visas 18 pirmųjų rungtynių, šį kartą vyko į Naująją Vilnią kovoti su „Granitu-2“ ir pirmą kartą aikštę paliko be 3 taškų kišenėje – mačas baigėsi lygiosiomis 1:1.

Arčiau pergalės ir vėl buvo trakiškiai. Jie pirmavo beveik visas rungtynes ir tik 83 min. įmušto 11 m baudinio dėka „Granitas-2“ išplėšė lygiąsias.

Tiesa, net ir Naujosios Vilnios komandos pergalė turnyro lentelei didesnės įtakos nebūtų turėjusi. „Trakai“ vis tiek būtų išlikę vienvaldžiais lyderiais, kuriuos „Granitas-2“ galėtų pavyti tik atsitiktinumo dėka. Šiuo metu trakiškiai turi 55 taškus, o jų artimiausi konkurentai – 47.

Mažojo finalo pavadinimo vertos rungtynės VI lygoje vyks šį sekmadienį, kai 20 val. Fabijoniškių VFM stadione „Olandai“ (40) priims „Futbolo brolius-Railaną“ (37). Šių komandų dvikova I rate baigėsi 1:1. „Oranžinių“ paskutiniame ture dar laukia dvikova su „Granitu-2“, tad komanda negali sau leisti pralaimėti artimiausiems persekiotojams.

VII lyga. Šio čempionato finalo vardo vertos rungtynės taip pat vyks artimiausią savaitę – spalio 21 dieną Rudaminos žolės riedulio stadione „Skaidiškės“ (50) priims Rūdiškių „Vėtrą“ (49).

Tiesa, „Vėtra“ šią savaitę vos neprisižaidė. Rūdiškių komanda nedidelių matmenų Kalvelių stadione antrojo kėlinio pradžioje 2:4 atsiliko nuo vietos „Ave.Ko.-2“, bet kaip ir „Širvinta“ IV lygoje sugebėjo antrajame kėlinyje įmušti triskart ir laimėti 5:4.

Tuo metu „Skaidiškės“ be didesnio vargo 5:0 nugalėjo „Pressą“.

Senjorai (35+). 35 metų ir vyresnių futbolininkų čempionate bent trumpam lyderiais tapo „Susirinkom“ žaidėjai, sužaidę 1:1 su „Relax“. Po 5 rungtynių pirmaujanti ekipa turi 7 taškus, tačiau tiek pat taškų yra surinkę ir dar 3 komandos - „Trakai“ (3 rungtynės), „Delintra“ (4 rungtynės; šią savaitę sužaidė 1:1 su „Aktu“) ir „Infra-ABC“ (5 rungtynės; 2:4 pralaimėjo „Prelegentams“).

Šio turnyro B diviziono viršūnėje toliau koja kojon žengia visas 4 rungtynes laimėję „Nemenčinė“ ir „Granitas“. Pirmoji ekipa šią savaitę 6:0 nugalėjo „Užupį“, o antroji 2:1 palaužė „Pilk“.

Įmonių lyga. A divizione sužaisti paskutinieji I rato mačai. Jie leido pirmojoje vietoje visiškai ramiai pasijusti IKEA (19) komandai, kuri 2:0 palaužė „TonyBet“ ekipą.

Antrąją vietą po I rato dalinasi net 3 komandos, turinčios po 13 taškų. Tai „Tele2“, „TEO-Omnitel“ ir SEB. Telekomunikacijų bendrovių derbis 7-ajame ture baigėsi lygiosiomis 0:0, o SEB net 7:0 įveikė „Barclays“ futbolo gerbėjus.

B divizione įspūdingą pergalę 10:2 iškovojo „Girteka Logistics“, nugalėjusi „OlyBet“ futbolininkus. Prie įspūdingos pergalės įvarčiu prisidėjo ir buvęs Lietuvos rinktinės gynėjas Gediminas Paulauskas.

7 rungtynes sužaidusi „Girteka Logistics“ dabar turi 16 taškų ir pasivijo „Skubą“, kuri šią savaitę nežaidė ir dar turi vienas rungtynes atsargoje.

Trečia žengia „LT Advokatūra“, 5:2 palaužusi „Adform“ ir po 6 mačų surinkusi 15 taškų.

Daugiau apie Vilniaus regiono futbolo galima sužinoti tinklalapyje www.vilniausfutbolas.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas