Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vilniaus futbolo savaitė: uteniškių staigmena ir „Prelegentų“ pralaimėjimų serija

Vilniaus regiono futbolo sąjungos rengiamuose čempionatuose šią savaitę netrūko įnirtingų kovų ir gražių įvarčių.
Edgaras Jankauskas
Edgaras Jankauskas / Sauliaus Čirbos nuotr.

II lyga. Rytų zonos čempionate užfiksuota gana didelė staigmena. Ją pateikė Utenos „Utenis-2“ (2 taškai; 8 vieta) sugebėjęs sužaisti lygiosiomis su iki tol visas trejas rungtynes laimėjusia TAIP ekipa. Sostinėje vykusiose rungtynėse Erikas Vainoras jau 9 min. išvedė uteniškius į priekį, o 77 min. Gražvydo Mikulėno pelnyto įvarčio dėka vilniečiams pavyko rezulatą tik išlyginti.

VIDEO: FK Utenis 2 - FK Taip

TAIP (10 taškų) išsaugojo lygos lyderės poziciją, tačiau jos pervara prieš Vilniaus „Viltį“ sumažėjo iki taško. Viltis“ 4-ajame ture sutriuškino sostinės FM „Ateitis“ auklėtinius 5:0, o net 4 įvarčius plenęs Tomas Chomičius rezultatyviausių žaidėjų sąraše pasivijo G. Mikulėną. Dabar abiejų puolėjų sąskaitose yra po 6 taiklius smūgius.

III lyga. Prieš savaitę pažymėjome, kad galbūt kiek netikėtai šio čempionato lydere tapo TEC komanda, tačiau šiandien padėtis turnyre – visiškai kitokia. 4-ajame ture TEC nusileido „Ozui“ 0:2 ir smuktelėjo net į 5-ąją vietą.

VIDEO: FK Ozas - FK TEC

Po šio mačo naują lygos lyderių grupę sudaro „Ozas“, „Granitas“, „Aktas“ ir „Fakyrai-Ad men“. Visų jų sąskaitoje po 4 rungtynių yra po 9 taškus.

Į duobę pateko viena sostinės mėgėjiško futbolo simbolių laikoma komanda – „Prelegentai“. Ši ekipa, nebūdingai sau, per savaitę patyrė net 3 pralaimėjimus iš eilės. 3-ajame ture buvo nusileista „Fakyrams-Ad men“ 1:2, po to net 0:4 pralaimėtas „Carlsberg“ taurės mačas „Krušai-Basicai“, o viską vainikavo pralaimėjimas „Aktui“ 0:2.

VIDEO: FK Prelegentai - FK Aktas

12 komandų turnyre „Prelegentai“ ir „Olimpija“ šiuo metu turi po 6 taškus ir dalijasi 6-7 vietas.

„Carlsberg“ taurė. Vilniaus regiono čempionatuose dalyvaujančios komandos kasmet kovoja ir taurės turnyre, kuriame turi galimybių tarpusavio mūšiuose jėgas išbandyti skirtingų lygų ekipos. Tai lemia, kad jau pirmajame (1/32 finalo) etape visada užfiksuojama staigmenų. Neapsieita be jų ir šį kartą. VII lygoje rungtyniaujančios Rūdiškių „Vėtra“ ir „Futbolo broliai–Railana“ nugalėjo V lygoje rungtyniaujančias ekipas. „Vėtra“ 3:0 sutriuškino „Tėvynės sąjungą“, „Futbolo broliai–Railana“ 4:0 įveikė „Pionierius“. Dar viena VII lygos komanda - „Vova“ - tik 1:2 nusileido „Fakyrams-Ad men“ iš III lygos.

SFL. Sekmadienio futbolo lygos rengiamuose IV-VII lygų čempionatuose per savaitę įvyko keletas itin svarbių dvikovų. IV lygoje „Naujieji Verkiai“ (6 taškai) savo aikštėje 2:1 nugalėjo iki tol visas trejas rungtynes laimėjusius „Navigatorius-LT Aqua“ (9), o į lyderės poziciją galėjusi pakilti Šalčininkėlių „Visinčia“ (7) namie pralaimėjo „Vingiui“ (5).

V lygos 4-ajame ture Vingio parke akis į akį susitiko lyderiai – visas žaistas rungtynes iki tol laimėję „Medžiai“ ir „Mostiškės“. Pirmieji iškovojo pergalę rezultatu 2:1 ir įsitvirtino pirmojoje vietoje.

VI lygoje ir toliau pirmauja maksimaliai įmanomus 12 taškų surinkę „Imperialas“ ir „Baltoji Vokė“, o VII lygoje iš taškų nepraradusiųjų gretų iškrito jau minėti „Futbolo broliai–Railana“ ir „Vova“. Pirmieji netikėtai net 3:6 pralaimėjo iki tol nė taško neturėjusiam „Viesului-2“, o antrieji sužaidė lygiosiomis 0:0 su taip pat pirmąjį tašką iškovojusia „Pabrade-2“.

Senjorai. 35-metų ir vyresnių futbolininkų čempionate iki čempiono titulo vos žingsnelis liko „Delintrai“. Ši ekipa 2:0 nugalėjo „Akto“ senjorus ir jau kitame ture gali iškovoti pirmąją vietą užtikrinsiantį paskutinį tašką. Tačiau tai reikės padaryti kovojant su antrąją vietą užimančiais „Trakais“. „Delintra“ po 16 rungtynių turi 45 taškus, o trakiškiai po 15 rungtynių – 35.

Įmonių lyga. Verslininkų kovose dar po 3 taškus į savo sąskaitą įsirašė pirmaujančios „Barclays“ ir „Tonybet“ ekipos, tačiau tai pavyko labai sunkiai. Pirmoji komanda (28 taškai po 12 rungtynių) tik 1:0 palaužė IKEA (11/10) ekipą, o „Tonybet“ (26/10) lažybų bendrovių derbyje 2:0 pranoko „Orakulą“ (8/12).

7x7. Mažojo futbolo 4-ajame ture itin didelė buvo vieno įvarčio kaina. „Aktas“ (10 taškų) 4:3 nugalėjo „Rytą“ (6), „Juventus.lt“ (9) 5:4 - „Spartaką“ (4), o „VSG United“ (7) taip pat 5:4 - „Gerusą“ (4).

Vaikų „Veikmės“ lyga. Į kovą stojo ir jauniausiji Vilniaus čempionatų dalyviai. 8-mečių čempionate šiemet kovos 9 komandos, suskirstytos į 2 pogrupius. A pogrupyje per pirmąsias rungtynes „Žalgirietis-2“ 8:0 nugalėjo „Nemenčinę“, o Vilniaus FM 6:1 - „Advantą“. B pogrupyje „Granitas“ palaužė FM „Ateitis“ 5:4, o „Žalgirietis-1“ 2:0 nugalėjo Milano FM.

Daugiau apie Vilniaus regiono futbolo čempionatus galite sužinoti tinklalapyje www.vilniausfutbolas.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas