Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus šaltyje sustirę armėnai: „Žalgiris“ nenustebino, bet sutrukdėme patys sau“

Prieš savaitę lepinant daugiau nei 20 laipsnių šilumai Jerevano „Pyunik“ mokė futbolo paslapčių Vilniaus „Žalgirio“ vyrus ir laimėjo UEFA Konferencijų lygos rungtynes namuose, bet žvarbų ketvirtadienio vakarą Vilniaus LFF stadione sąlygas jau diktavo Lietuvos čempionai. Karčią piliulę nuriję armėnai aiškindami pralaimėjimo priežastis minėjo ir šalčio bei dirbtinės stadiono dangos faktorius, bet stengėsi žvelgti į priekį.
Mathias Oyewusi ir Renanas Oliveira
UEFA Europos Konferencijų lyga: „Žalgiris“ – „Pyunik“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Fabieno Ouregos (23 min.) ir Renano Oliveiros (42 min.) įvarčiai suteikė „Žalgiriui“ pranašumą dar pirmajame kėlinyje, o daugybę progų padidinti savo įvarčių kraitį vilniečiai turėjo ir po pertraukos.

Vis dėlto vienintelis įvartis krito į „Žalgirio“ vartus, kai už Nemanjos Ljubisavljevičiaus pražangą paskirtą baudinį realizavo po keitimo pasirodęs Aras Ozbilizas (78 min.).

Nepaisant to, „Žalgiris“ išsaugojo pranašumą 2:1 ir įsirašė pirmąją pergalę Europos turnyrų grupių etape per visą klubo istoriją.

Armėnų žiniasklaidoje ne futbolas, o karas su Azerbaidžanu okupuoja pirmuosius puslapius, skelbiant apie eilinį apšaudymą iš priešiškos teritorijos, bet savo vietą rado ir tekstai apie šalies čempionų kluptelėjimą Vilniuje.

„Pyunik“ patyrė skaudžią nesėkmę Lietuvoje, nepasinaudodamas šansu tapti grupės lyderiu“, – liūdnai po rungtynių Vilniuje konstatavo armėnų futbolo tinklalapis football365.am.

Prie sienos priremtas ir į puolimą orientuotą sudėtį išstatęs „Žalgiris“ ypač gerai varžovų įtvirtinimus griovė pirmajame kėlinyje. Kamuolį vilniečiai kontroliavo 59 proc. laiko, atliko 8 smūgius link vartų ir 5 į vartų plotą, tad du pasiekti įvarčiai iki pertraukos tikrai nebuvo atsitiktinumas.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./UEFA Europos Konferencijų lyga: „Žalgiris“ – „Pyunik“
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./UEFA Europos Konferencijų lyga: „Žalgiris“ – „Pyunik“

Apie tai užsiminė ir armėnų žiniasklaida.

„Pirmajame kėlinyje namų komanda turėjo rimtą pranašumą, kurį pavertė dviejų įvarčių persvara“, – teigė interfootball.am.

Tiesa, savų progų, ypač pačioje pradžioje, turėjo ir svečiai iš Jerevano.

„Pyunik“ pradėjo rungtynes labai aktyviai ir rungtynių pradžioje Yusufas Otubanjo galėjo pasižymėti, bet jo smūgį iš artimos distancijos blokavo oponentas. O vėliau jau įvarčius mušė „Žalgirio“ žaidėjai“, – įvykius nupasakojo armsport.am.

Antrajame kėlinyje vaizdas aikštėje jau buvo kitoks. Nors „Žalgiris“ vis dar kūrėsi progas, dažniausiai tai darė kontratakuodamas, nes kamuolį 57 proc. laiko turėjo armėnai.

„Antrame kėlinyje vyko apylygė kova, bet Jegišės Melikjano vyrai sugebėjo tik sušvelninti skirtumą“, – rašė interfootball.am.

„Antro kėlinio pradžioje Artakas Dašianas atliko stiprų smūgį, bet varžovų vartininkas jį atrėmė. 78-ą minutę teisėjas skyrė baudinį, kurį ramiai ir užtikrintai realizavo Aras Ozbilizas, sumažinęs skirtumą. Bet per likusį laiką „Pyunik“ nesugebėjo nieko padaryti ir nusileido Lietuvos čempionui, kurį prieš kelias dienas Jerevane nugalėjo 2:0“, – teigė armsport.am.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./UEFA Europos Konferencijų lyga: „Žalgiris“ – „Pyunik“
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./UEFA Europos Konferencijų lyga: „Žalgiris“ – „Pyunik“

Vienintelio įvarčio autorius A.Ozbilizas po mačo apgailestavo dėl prastos savo komandos realizacijos bei užsiminė apie du svarbius pašalinius faktorius – žvarbų orą (ketvirtadienio vakarą Vilniuje buvo vos 4–5 laipsniai šilumos) ir dirbtinę bei nusidėvėjusią LFF stadiono veją.

„Sutrukdėme patys sau, nes turėjome šansų, bet nesugebėjome jų realizuoti. Gaila, kad neįmušėme, o jie pasinaudojo momentais ir pelnė du įvarčius, – football365.am teigė Armėnijos rinktinės puolėjas. – Negalime slėptis už oro ar dirbtinės dangos faktorių. Žinoma, jie yra pripratę žaisti šioje aikštėje, o ant natūralios dangos jiems sunkiau. Bet pasikartosiu: turėjome momentų, bet kai jų nepaverti įvarčiais, laimėti sudėtinga.“

Sutrukdėme patys sau, nes turėjome šansų, bet nesugebėjome jų realizuoti.

Kitas „Pyunik“ armėnas Hovhannesas Harutiunianas tikino, kad kur kas aktyviau nei Jerevane žaidęs „Žalgiris“ jo nenustebino, bei taip pat kalbėjo apie kitus rungtynių aspektus.

„Žalgiris“ nenustebino, nes studijavome jų žaidimą. Aikštės danga ir oras, žinoma, taip pat buvo svarbūs, bet mes patys nepasinaudojome savo šansais, o kai atsilikome, pabaigoje buvo sunku juos pagauti, – saugą cituoja football365.am. – Esame labai nuliūdę dėl pralaimėjimo, bet dar turime du mačus, kuriuose turėsime padaryti viską, kad laimėtume.“

Komandos nuotaikas po pralaimėjimo Vilniuje apibūdino ir A.Ozbilizas.

„Žinoma, nusiteikę esame kovingai. Taip, dabar liūdime ir gailimės, bet turime tai pamiršti ir prisiminti, kad viskas mūsų rankose“, – sakė įvarčio autorius.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./UEFA Europos Konferencijų lyga: „Žalgiris“ – „Pyunik“
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./UEFA Europos Konferencijų lyga: „Žalgiris“ – „Pyunik“

Labiausiai armėnams buvo apmaudu dėl neišnaudotos galimybės įšokti į H grupės viršūnę. „Basel“ ir Bratislavos „Slovan“ sužaidus lygiosiomis 3:3, pergalė Vilniuje „Pyunik“ klubui būtų leidusi su 9 taškais karaliauti grupėje ir beveik užsitikrinti bilietą į kitą etapą.

Dabar armėnai su 6 taškais nusileidžia 7 turinčiam „Basel“, o „Žalgiris“ su 4 taškais lieka paskutinis, bet jau tik tašku atsilieka nuo „Slovan“.

Standings provided by Sofascore

„Nepasinaudota šansu užkopti į grupės viršūnę, bet nepaisant pralaimėjimo, „Pyunik“ su 6 taškais išlieka antras. „Žalgiris“ iškovojo pirmą pergalę, bet išlieka paskutinis ketvirtas“, – situaciją grupėje apibrėžė armsport.am.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./UEFA Europos Konferencijų lyga: „Žalgiris“ – „Pyunik“
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./UEFA Europos Konferencijų lyga: „Žalgiris“ – „Pyunik“

Tiek „Žalgiris“, tiek „Pyunik“ į Konferencijų lygos kovas sugrįš po dviejų savaičių. Armėnai namuose priims „Slovan“, o vilniečiai keliaus į Bazelį ir kausis prieš Šveicarijos klubą „Basel“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas