Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus „Žalgiris“ iškėlė Supertaurę – įvarčiu mačo pabaigoje sustabdė „Sūduvą“

Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai nutraukė trofėjų sausrą, kai po Manto Kuklio klastingo smūgio rungtynių dėl Supertaurės pabaigoje 1:0 palaužė Marijampolės „Sūduvą“ sostinės „Sportimos“ arenoje.

Vilniaus „Žalgiris“ naują sezoną pradėjo iškovotu trofėjumi.

Nors pernai visus tris titulus Lietuvoje susirinko Marijampolės „Sūduva“, šeštadienį „Sportimos“ 3 tūkst. sirgalių akivaizdoje triumfavo Vilniaus komanda.

Jaunasis Matas Vereika ir Mantas Kuklys tapo rungtynių dėl Supertaurės herojais.

80-ąją minutę Davidą Ngogą pakeitęs M.Vareika iškart ėmė draskyti svečių gynybą ir buvo pargriautas prie baudos aikštelės kampo 87 minutę.

M.Kuklys, žiemą grįžęs į Vilniaus klubą iš Kazachstano, paleido smūgį-perdavimą ir kamuolys įlėkė į vartus.

„Žalgirio“ kapitonas Saulius Mikoliūnas pripažintas geriausiu mačo žaidėju.

Jis ir iškėlė aukštyn aikštės viduryje Supertaurės trofėjų, kurį pastarąjį kartą „Žalgiris“ buvo iškovojęs 2017 metais.

Šventinį šokį dėl kito titulo – LFF taurės – žalgiriečiai pastarąjį sykį šoko 2018 metų rugsėjį, kai turnyro finale įveikė Kauno „Stumbrą“.

Rungtynių pabaigoje apsukas padidinęs „Žalgiris“ sukūrė ir dar progą, kai Liviu Antalis paglostė smūgiu virpsto kraštą.

Įtempta rungtynių pabaiga pagražino mačą, kuris nebuvo gražus.

Didžiąją mačo dalį netrūko žaidimo broko, kas iš dalies suprantama, nes abi komandas treniruoja nauji strategai, abiejuose klubuose žaidžia daug naujokų.

Tačiau baltarusio Aliaksejaus Bagos treniruojami vilniečiai sukūrė daugiau progų antrojoje rungtynių dalyje ir buvo verti pergalės.

„Žalgiris“ rungtynes pradėjo su penkiais Lietuvos futbolininkais, o „Sūduvos“ gretose tik vienas Povilas Leimonas rungtyniavo drauge su dešimt legionierių.

Tokia buvo įžanga į naują A lygos sezoną, kuris prasidės kovo 5 dieną, dėl Lietuvos čempiono vardo kovojant tik šešiems klubams.

Svarbiausius Supertaurės įvykius fiksavo 15min portalas.

„Žalgiris“ – „Sūduva“ 1:0

Antrasis kėlinys

91 min. L.Antalis šovė itin pavojingai iš baudos aikštelės kampo, kamuolys prašvilpė pažeme pro virpstą.

87 min. Įvartis! „Žalgiris“ pelnė įvartį, kai po pražangos prieš M.Vareiką Mantas Kuklys klastingai į baudos aikštelę pasiuntė kamuolį, kuris atšokęs nuo žemės įskriejo į vartų kampą. 1:0!

Po M.Kuklio smūgio atrodė, kad kamuolys lies kažkurį žaidėją, nes tai buvo tarsi smūgis-perdavimas, ir tai turbūt suklaidino Marijampolės komandos vartininką Ivaną Kardumą.

Iš džiaugsmo M.Kuklys įlėkė į tribūnas, o iš ten pasipylė sirgaliai.

84 min. Pavojinga „Žalgirio“ ataka, bet pro vartininko aikštelę lėkusio kamuolio L.Antalis nepasiekė.

81 min. Davidas Ngogas keičiamas. Garsiausias „Žalgirio“ pirkinys nebuvo pastebimas pirmajame kėlinyje, o antrojoje dalyje žaidė aktyviau. Jį pakeitė jaunasis Matas Vereikia, kuris vos pasirodęs aikštėje sukūrė efektingą reidą ir buvo pargriautas prieš pat baudos aikštelės liniją.

80 min. Pavojinga „Sūduvos“ ataka, bet į baudos aikštelę įsiveržęs A.Švrljuga atakavo iš pernelyg aštraus kampo.

76 min. Mantas Kuklys buvo įsiveržęs į baudos aikštelę, bet vienam žalgiriečiui, nepaisant šokio su kamuoliu, nepavyko įveikti dviejų sūduvių.

70 min. Ir antrajame kėlinyje progomis nelyja. Pražangų užtat pakankamai – nors žalgiriečiai dažniau atakuoja, jie renka ir geltonas korteles, kai „Sūduva“ leidžiasi į greitą puolimą.

63 min. Nors praėjo tik valanda, daugumos futbolininkų veiksmuose įmanoma įžvelgti nuovargio ženklų. Iki šiol kontrolinėse rungtynėse treneriai galėdavo kiek nori kartų keisti žaidėjus, o oficialiame mače viskas kiek kitaip.

Pirmasis kėlinys

45 min. Pirmajame kėlinyje pasistumdymų ir šiurkščių momentų matėsi daugiau nei gražių atakų. Kieta kova pirmojoje dalyje ir dėsningas rezultatas: 0:0. Tikėkimės efektyvesnio puolimo antrojoje.

33 min. Susistumdymas aikštėje. „Sūduva“ kėlė kamuolį, kai baudos aikštelėje nuvirto Semiras Kerla. Aplink jį šoko keli žalgiriečiai, nekaltoje situacijoje kilo susistumdymas, bet aistros užgesintos.

30 min. Pirmasis kiek pavojingesnis epizodas – žalgirietis Marko Karamarko šovė, bet jo smūgis buvo blokuotas.

10 min. Rungtynių pradžioje nestinga žaidimo broko. Gynyba kol kas geresnė už puolimą.

2 min. Komandos pasirinko sudėtis didelėmis legionierių gretomis. „Žalgirio“ sudėtyje – penki lietuviai, o štai „Sūduvos“ – tik vienas – Povilas Leimonas.

1 min. Po originalaus komandų pristatymo ir Lietuvos tautinės giesmės vis garsiau girdisi sirgaliai. Iš viso žiūrovų susirinko 3 tūkst. – tiek vietų ir yra Vilniaus „Sportimos“ arenoje.

Starto sudėtys:

Vilniaus „Žalgiris“: Martinas Berkovecas, Modestas Vorobjovas, Donovanas Slijngardas, Liviu Antalis, Saulius Mikoliūnas, Ivanas Tatomarovičius, Nemanja Ljubisavljevičius, Marko Karamarko, Karolis Uzėla, Mantas Kuklys, Davidas Ngogas.

„Sūduva“: Ivanas Kardumas, Povilas Leimonas, Renanas Oliveira, Thomas Salamonas, Mihretas Topčagičius, Semiras Kerla, Aleksandras Živanovičius, Andro Švrljuga, Domagojus Pušičius, Josipas Tadičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito