Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus „Žalgiris“ pasaulio čempione mato Braziliją

Birželio 14 dieną prasidedantis 2018 m. pasaulio futbolo čempionatas į savo verpetus įtraukė ir Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkus bei trenerius. Prieš oficialų pasaulio čempionato startą visi žalgiriečiai išsakė savo nuomonę apie būsimus čempionus.
A lygos futbolo rungtynės : „Kauno Žalgiris“ prieš Vilniaus Žalgirį
A lygos futbolo rungtynės : „Kauno Žalgiris“ prieš Vilniaus Žalgirį / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Didžiausio „Žalgirio“ futbolininkų ir trenerių palaikymo sulaukė Brazilijos rinktinė. Šių odinio kamuolio burtininkų sėkme Rusijoje vyksiančiose planetos pirmenybėse tiki 10 iš 30-ies žalgiriečių. Solidaus palaikymo sulaukė ir Europos vicečempionai prancūzai. Juos pasaulio čempionato viršūnėje mato 7 žalgiriečiai. Ir ne tik su Prancūzija glaudžiai susiję Jeremy Manzorro, Serge‘as Nyuiadzis ar Mamadou Mbodjis, bet ir olandas Donovanas Slijngardas, slovakas Tomašas Malecas bei lietuviai Džiugas Bartkus ir Dominykas Barauskas. Į turnyro favoritų trejetuką pateko ir Argentina. Iš šios šalies rinktinės lyderio Lionelio Messio stebuklų tikisi keturi žalgiriečiai. Du „Žalgirio“ klubo atstovai puoselėja viltį, kad Rusijoje gulbės giesmę atliks 2010 m. pasaulio čempionė Ispanija.

Dar septynios nacionalinės rinktinės sulaukė po vieno „Žalgirio“ atstovo palaikymo. Patriotiniais jausmais blykstelėjo savo šalių komandas į viršūnę užkėlę Slavko Blagojevičius ir Marko Tomičius. Anglų triumfo akimirkos laukia jaunasis žalgirietis Karolis Uzėla, čempionato šeimininkams sėkmės linki Danielis Romanovskis, belgų šuolio į elitą laukia Pijus Petkevičius, Urugvajaus rinktinės potencialą įžvelgia vyriausiasis „Žalgirio“ treneris Aurelijus Skarbalius. Ir tik „Žalgirio“ puolėjas Louisas Ogana prisiminė, kad futbolą žaisti moka visi, tačiau pasaulio čempionai yra vokiečiai. Jo manymu, Vokietija ir šią vasarą kels į viršų pasaulio čempionams skirtą taurę.

Žalgiriečiai neapsiribojo vien tik pasaulio čempionato favoritų įvardijimu. „Žalgirio“ kolektyvas prisijungė prie generalinio klubo rėmėjo lažybų bendrovės „TOPsport“ sukurto virtualaus totalizatoriaus www.varzyboslazybos.lt ir yra pasirengęs mesti iššūkį visiems futbolo mėgėjams. Privati „FK Žalgiris“ lyga bus viešai matoma, o jos dalyviai kartu su kitų lygų žaidėjais dalyvaus kovoje dėl „TOPsport“ įsteigtų prizų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito