Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus „Žalgiris“ sunkia pergale sugrįžo į A lygos viršūnę

Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai tarp Čempionų lygos rungtynių sugrįžo į A lygos varžybas ir jose iškovojo nelengvą pergalę.
„Malmo“ – Vilniaus „Žalgiris“
„Malmo“ – Vilniaus „Žalgiris“ / nuotr. Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt

„Žalgiris“ vėl užlipo į pirmąją vietą Lietuvos futbolo čempionate, kuriame yra sužaidęs keleriomis rungtynėmis mažiau dėl startų Čempionų lygos atrankoje.

Šeštadienį sugrįžti į viršūnę Vilniaus futbolininkams padėjo pergalė namie 2:1 prieš Gargždų „Bangą“.

Tai nebuvo paprastas mačas, per kurį „Žalgirio“ treneris Vladimiras Čeburinas tausojo kai kuriuos lyderius.

Lyginant su pastarosiomis rungtynėmis Čempionų lygos atrankoje, kur vilniečiai 0:5 pralaimėjo Norvegijoje „Bode/Glimt“ klubui, „Žalgirio“ startinėje vienuolikėje įvyko 8 pasikeitimai. Po praėjusių rungtynių nuo pradžių toliau žaidė tik Fabienas Ourega, Petaras Mamičius ir Joelis Bopesu. Pirmą kartą startinėje sudėtyje čempionate žaidė gynėjai Dimašas Kaškenas ir Kipras Kažukolovas.

Jau 18 min. „Žalgiris“ liko be vieno žaidėjo. D.Kaškenas nespėjo paskui varžovą ir prasižengė. Teisėjas šį veiksmą įvertino kaip paskutinės vilties pražangą ir parodė raudoną kortelę.

Rezultatas buvo 0:0 visą valandą, kol 60 minutę „Bangos“ vartininkas Mantas Bertašius sužaidė neryžtingai per kampinį, o F.Ourega iš arti nukreipė kamuolį į vartus galva. Įvartis pelnytas po Petaro Mamičiaus perdavimo – pagal šį rodiklį kroatas pirmauja A lygoje (9 perdavimai).

Antrą įvartį šeimininkams sukūrė nuo suolo į žaidimą įsitraukę žaidėjai: 82 minutę Po Oliverio Buffo reido kraštu iš 20 metrų į viršutinį vartų kampą kamuolį pasiuntė Marko Miličkovičius.

„Banga“ greitai sušvelnino rezultatą po 83 minutę Karolio Žebrausko smūgio iš aštraus kampo, tačiau svečių bandymai išlyginti rezultatą buvo bevaisiai.

„Žalgiris“ dabar dalinasi 1-2 vietas su Kauno rajono „Hegelmann“. Abu klubai turi po 44 taškus, bet kauniečiai sužaidę 23 rungtynes, kai vilniečiai tik 19.

Standings provided by SofaScore LiveScore

„Žalgiris“ vėl pasirodys LFF stadione antradienį, kai bus žaidžiamos atsakomosios Čempionų lygos atrankos rungtynes su „Bodo/Glimt“. Jei neįvyks stebuklas, paskui „Žalgiris“ persikels į Europos lygos varžybas.

Gargždų „Banga“ A lygoje lieka aštunta.

Už jos – kitame A lygos šeštadienio mače žaidę klubai: Telšių „Džiugas“ ir „Jonava“.

A lygos autsaiderių rungtynės Telšiuose šiandien baigėsi 2:2, o tai buvo tik antrasis Jonavos komandos pelnytas taškas per 22-ąjį mačą.

Čempionato autsaiderių akistatoje sėkmingai startavo „džiugiečiai“. Jau devintą minutę buvo paskirtas 11 m. baudos smūgis į svečių vartus, o Jorge Eduardo smūgiu į kairįjį vartų kampą realizavo gautą galimybę.

„Džiugas“ kėlinio viduryje padvigubino savo pranašumą. Nors Ivo Brazo smūgį vartininkas Augusto Vantomme atrėmė, vietoje ir laiku atsidūręs Oleksijus Zbunas kamuolį nukreipė į vartus. Ukrainietis pelnė debiutinį įvartį lygoje.

„Jonava“ ne kartą bandė ieškoti progų įmušti, bet paskutinėje atakos fazėje komanda nebuvo efektyvi.

Po pertraukos abi komandos apsikeitė geromis progomis įmušti. „Džiugo“ išpuolyje Ivo Brazas klastingu smūgiu kamuolį pataikė į skersinį, o Jonavos atakoje Nojus Stankevičiaus standartinėje situacijoje smūgiuotas kamuolys taip pat atsimušė nuo vartų konstrukcijos.

Jonaviečių pastangos nenuėjo perniek – 74 minutę šeimininkų klaida pasinaudojo Juanas Corrinas, kuris po Juozo Lubo įžvalgaus perdavimo pelnė įvartį.

Po kiek daugiau nei dešimties minučių Petro Kušlyko auklėtiniai išlygino rezultatą. Vartininkas Vincentas Šarkauskas nesėkmingai atrėmė varžovo smūgį, o pirmasis prie kamuolio suskubo J.Corrinas. Jo įvartis užtikrino „Jonavai“ antrą tašką per 22 rungtynes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas