Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 24 /14:15

Vilniaus „Žalgiris“ sužinojo galimus varžovus tolesniuose etapuose

Antradienį stipriausio Turkijos klubo iššūkį priimsiantis Lietuvos futbolo čempionas Vilniaus „Žalgiris“ sužinojo, kas lauks jų kelyje po akistatos su Stambulo „Galatasaray“ klubu.
„Žalgiris“ – „Struga“
„Žalgiris“ – „Struga“ / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Ištraukus trečiojo UEFA Čempionų lygos atrankos etapo burtus paaiškėjo, kad jame „Žalgirio“ ir „Galatasaray“ poros nugalėtojų lauks Razgrado „Ludogorec“ arba Liublianos „Olimpija“ klubų barjeras.

Gerai Lietuvos futbolo sirgaliams pažįstamas „Ludogorec“ praėjusiame sezone dvyliktą kartą iš eilės tapo Bulgarijos čempionu.

Nuo 2017 metų Razgrado klubas net tris kartus Europos turnyrų atrankose žaidė su Lietuvos klubais ir visus tris sykius įrodė savo pranašumą – dukart prieš Vilniaus „Žalgirį“ ir sykį prieš Marijampolės „Sūduvą“.

„Ludogorec“ su „Žalgiriu“ žaidė ir praėjusiame sezone, kai lemiamame UEFA Europos lygos atrankos etape bulgarai įveikė lietuvius bendru rezultatu 4:3. Tai lėmė, kad „Ludogorec“ pateko į Europos lygą, o „Žalgiris“ pirmą sykį žaidė Konferencijų lygoje.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./FK Žalgiris ir PFC Ludogorets
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./FK Žalgiris ir PFC Ludogorets

Prieš kelerius metus Bulgarijos klubą treniravo ir Lietuvos futbolo specialistas Valdas Dambrauskas.

Kitas galimas „Žalgirio“ oponentas – „Olimpija“ su Lietuvos rinktinės saugu Justu Lasicku. Trečią sykį Slovėnijos čempionu tapęs klubas pirmajame Čempionų lygos atrankos etape bendru rezultatu 4:2 pranoko Latvijos stipriausią ekipą „Valmiera“.

„Olimpija“ nuotr./Justas Lasickas pelnė įvartį Slovėnijos taurės finale.
„Olimpija“ nuotr./Justas Lasickas pelnė įvartį Slovėnijos taurės finale.

Jei „Žalgiris“ nusileis Turkijos ekipai, tuomet persikels į UEFA Europos lygos trečiąjį atrankos etapą.

Ten žalgiriečiai grumsis prieš „Klaksvik“ komandos iš Farerų salų ir Geteborgo „Hacken“ iš Švedijos poros pralaimėtoju.

„Klaksvik“ yra net 20 kartų tapę savo šalies čempionais. Tai jau žinoma komanda Lietuvos futbolo gerbėjams – 2018 metais „Žalgiris“ ją įveikė Europos lygos atrankoje, o po metų Farerų salų ekipa buvo stipresnė už kitą Vilniaus ekipą „Riterius“.

Pirmajame Čempionų lygos atrankos etape „Klaksvik“ sensacingai bendru rezultatu 3:0 eliminavo Budapešto „Ferencvaroš“ iš Vengrijos.

Savo ruožtu „Hacken“ praėjusiais metais pirmą kartą tapo Švedijos čempionu. Pirmajame etape Geteborgo komanda užtikrintai 5:1 susidorojo su „The New Saints“ iš Velso.

Pirmosios „Žalgirio“ rungtynės su Turkijos čempionu „Galatasaray“ vyks jau antradienį, 19 val. Vilniaus LFF stadione. Atsakomasis mačas bus sužaistas dar po savaitės.

„Žalgirio“ ir „Galatasaray“ poros laimėtojai trečiąjį atrankos etapą pradės Razgrade arba Liublianoje rugpjūčio 8 arba 9 dieną, o po savaitės žais atsakomąsias rungtynes namuose.

Europos lygos atrankos etapo rungtynės vyks rugpjūčio 10 ir 17 dienomis. „Žalgiris“ arba „Galatasaray“ pirmąsias rungtynes žais namuose, antrąsias – Fareruose arba Švedijoje.

Primename, kad pirmajame Čempionų lygos atrankos etape žalgiriečiai bendru rezultatu 2:1 įveikė Šiaurės Makedonijos čempionę „Struga“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas