Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Viskas mūsų kojose: Vilniaus „Žalgirio“ šansai žengti tolyn UEFA Konferencijų lygoje

Istorinis Vilniaus „Žalgirio“ žygis Europoje gali tęstis ir po grupių etapo. 15min pateikia visas vilniečių galimybes žengti tolyn UEFA Konferencijų lygoje. Likus vienam turui viskas vis dar priklauso nuo paties „Žalgirio“.
Vilniaus „Žalgiris“ sužaidė 2:2 Šveicarijoje su „Basel“. Mathias Oyewuisi
Mathias Oyewuisi mušė 2 įvarčius, o „Žalgiris“ sužaidė 2:2 su „Basel“ / E.Žaldario nuotr.

Ketvirtadienio vakarą charakterį pademonstravę ir dviejų įvarčių deficitą kautynėse su Šveicarijos futbolo galiūnu „Basel“ panaikinę Lietuvos čempionai sužaidė lygiosiomis 2:2 ir išsaugojo viltis žengti tolyn Konferencijų lygoje.

Lietuvos čempionai vis dar užima paskutinę vietą H grupėje (5 tšk.), tačiau pergalė kitą savaitę namuose su Bratislavos „Slovan“ (8 tšk.) atvertų žalgiriečiams duris į kitą etapą.

Viskas yra pačių vilniečių rankose (arba kojose) – pergalė bent dviejų įvarčių skirtumu (2:0, 3:1 ir t.t.) garantuotų reikalingą 2-ąją vietą.

Jei kitose rungtynėse „Basel“ išvykoje nepralaimės Jerevano „Pyunik“, tuomet „Žalgirio“ užduotis bus dar paprastesnė – užteks ir minimalios pergalės lapkričio 3 dieną LFF stadione Liepkalnyje.

Likus vienam turui šansų H grupėje dar neprarado nė vienas klubas, o situacija gali būti tokia paini, kad „Žalgiris“, „Slovan“ ir „Basel“ finišuos surinkę po 8 taškus (jei „Pyunik“ įveiks „Basel“, o „Žalgiris“ – „Slovan“).

E.Žaldario nuotr./„Basel“ – Vilniaus „Žalgiris“ rungtynių akimirka. Vladimiras Čeburinas
E.Žaldario nuotr./„Basel“ – Vilniaus „Žalgiris“ rungtynių akimirka. Vladimiras Čeburinas

Tokiu atveju, „Pyunik“ būtų pirmas (su 9 taškais), o likę trys klubai turėtų po 8 ir reikėtų skaičiuoti tarpusavio rezultatus. „Žalgiris“, „Slovan“ ir „Basel“ žaisdami vieni su kitais būtų surinkę po lygiai (po 5 taškus) ir tektų skaičiuoti tarpusavio įvarčių santykį.

Čia pranašumą kol kas turi „Slovan“ (+2). „Basel“ ir „Žalgirio“ sąskaitoje yra po -1, tačiau jau sutarėme, kad vilniečiai turi nugalėti „Slovan“, tad jų įvarčių santykis pasikeis.

Pergalė mažiausiai dviem įvarčiais ir „Žalgiriui“ netektų dairytis į Jerevaną, o jei laimėti pavyktų minimaliu skirtumu, tuomet reikėtų tikėtis, kad „Basel“ Armėnijoje iškovos bent tašką.

Bet kokiu atveju, „Žalgiris“ pirmos vietos H grupėje užimti nebegali, o tolyn žengti pretenduota kaip antroji grupės komanda.

Kitame etape – prieš Konferencijų lygos aštuntfinalį dar bus žaidžiamos įkrintamosios: antrąsias vietas Konferencijų lygos grupėse užėmusios ekipos susitiks su trečiosiomis iš UEFA Europos lygos grupių. Poros bus sudaromos traukiant burtus.

E.Žaldario nuotr./Vilniaus „Žalgirio“ emocijos Šveicarijoje
E.Žaldario nuotr./Vilniaus „Žalgirio“ emocijos Šveicarijoje

Patekimas į kitą etapą dar gerokai papildytų ir „Žalgirio“ piniginę. Vilniečiai jau dabar yra uždirbę rekordinę bet kokio Lietuvos sporto klubo premiją – beveik 4 mln. eurų.

Pergalė prieš „Slovan“ pridėtų dar 500 tūkst., antra vieta grupėje – dar 325 tūkst., o patekimas į įkrintamąsias varžybas – dar 300 tūkst., neskaičiuojant papildomų pajamų už bilietus ir t.t.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas