Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Vokiečių mašina Europos čempionate skrieja nestabdydama – nugalėti ir vengrai

Vokietijos futbolo rinktinė tęsia nepriekaištingą pasirodymą jų šalyje vykstančiame Europos čempionate („Euro 2024“). Vokiečiai Štutgarto stadione 2:0 įveikė Vengrijos futbolininkus.

Čempionato šeimininkai pirmajame susitikime net 5:1 sutriuškino škotus, bet šįkart susidūrė su rimtesniu pasipriešinimu.

Vengrai, kurie pirmajame ture 1:3 nusileido šveicarams, jau 15-ą rungtynių sekundę kūrė pavojų prie vokiečių vartų, o per pirmąsias 20 minučių turėjo bent tris rimtas progas pelnyti įvartį.

Aktyviai susitikimą pradėjo ir vokiečiai, o jau 11-ąją minutę pasižymėti galėjo puolėjas Kai Havertzas. Vis dėlto jo smūgį dešine ranka atrėmė puikiai sureagavęs Peteris Gulacsi.

Išsiveržti į priekį vokiečiams pavyko 22-ąją minutę, kai Ilkay'us Gundoganas perėmė kamuolį, atliko perdavimą, o kamuolį į tinklą pasiuntė Jamalas Musiala. Jis tapo pirmuoju šio čempionato žaidėju, pelniusiu du įvarčius.

Scanpix/www.imago-images.de nuotr./Jamalas Musiala
Scanpix/www.imago-images.de nuotr./Jamalas Musiala

Vengrai pačioje pirmojo kėlinio pabaigoje galėjo lyginti rezultatą, bet Rolando Sallai įvartis buvo atšauktas dėl nuošalės.

Dar vieną puikią progą Vengrija turėjo 60-ąją minutę, kai Manuelis Neueris jau tik bejėgiškai stebėjo kamuolį po Barnabaso Vargos smūgio galva, tačiau kamuolys skriejo virš vartų.

Neįmuši tu, įmuša tau. 67-ąją minutę vietinis herojus Maximilianas Mittelstadtas, žaidžiantis „Stuttgart“ klube, atliko puikų perdavimą, o vokiečių kapitonas I.Gundoganas prie rezultatyvaus perdavimo pridėjo ir įvartį.

Vengrai dar galėjo sušvelninti rezultatą 90-ąją minutę, bet pavojingą smūgį nuo vartų linijos atmušė vokietis Joshua Kimmichas.

6 taškus surinkę vokiečiai užsitikrino bilietą į atkrintamąsias varžybas. Vengrai lieka su 0 taškų, -4 įvarčių santykiu ir minimaliais šansais žaisti aštuntfinalyje.

Trečiame ture vokiečiai testuos šveicarus, o vengrai sieks bilieto į atkrintamąsias rungtyniaudami prieš škotus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius