Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
07 05 /21:05

Vokiečių žygis baigėsi – į Europos čempionato pusfinalį žengė Ispanija

Dvi futbolo milžinės stojo į kovą Europos čempionato ketvirtfinalyje, ir šią kovą laimėjo Ispanija, rezultatu 2:1 palaužusi turnyro šeimininkę Vokietiją. Ispanai pergalingą įvartį pelnė baigiantis pratęsimui.

Vokietijai teko gelbėtis, kai antrojo kėlinio pradžioje Dani Olmo (51 min.) išvedė ispanus į priekį. Perimta iniciatyva davė vaisių – Florianas Wirtzas 89-ą minutę išlygino rezultatą.

Kai atrodė, kad komandoms teks mušti baudinius, Mikelis Merino 119-ą minutę smūgiu galva pasiuntė kamuolį į vartų tinklą, ir tuo pačiu mirtiną dūrį į visos Vokietijos širdis.

Turnyro šeimininkai pasirodymą baigė, o Toni Kroosas užvertė paskutinį karjeros puslapį.

Paskutinėmis mačo sekundėmis Vokietijos megažvaigždė stojo atlikti perdavimą standartinėje situacijoje, tačiau tai buvo paskutinis T.Krooso prisilietimas prie kamuolio karjeroje – Vokietija neišsigelbėjo.

„Visi atidavėme visas jėgas, kad nepralaimėtume. Buvome labai arti, todėl tai dar kartesnis jausmas. Šiandien esame be galo liūdni“, – po rungtynių sakė T.Kroosas.

„Scanpix“ nuotr./Toni Kroosas
„Scanpix“ nuotr./Toni Kroosas

Ispanijos rinktinei jau 8-ą minutę teko keisti svarbų žaidėją. Pedri patyrė traumą po Toni Krooso pražangos. Ant čiurnos užlipęs T.Kroosas atsiprašė ispano, bet geltonos kortelės išvengė.

Vokiečiams rungtynių pradžioje buvo sunku spėti paskui ispanų jaunuolius. Antonio Rudigeris 13-ą minutę užsidirbo geltoną kortelę, kai baudos aikštelėje pavėlavęs neleistinai sustabdė Danį Olmo.

„Scanpix“ nuotr./Ispanija – Vokietija
„Scanpix“ nuotr./Ispanija – Vokietija

Lamine Yamalio baudos smūgis pakėlė žiūrovus iš vietų, bet tikslus nebuvo. Netrukus Fabianas Ruizas turėjo progą smūgiuoti.

Vokiečiai atsakė Kai Havertzo mėginimu galva, tačiau smūgiui pritrūko jėgos – Unai Simonas su iššūkiu susitvarkė.

Pirmoji pirmojo kėlinio pusė pateikė gana atvirą futbolą, tačiau sužaidus 25 minutes švieslentėje dar degė nuliai.

35-ą minutę K.Havertzas susitvarkė ir su kamuoliu, ir su gynėju po ilgo perdavimo iš gilumos, tačiau vokiečio smūgis – vėl tiesiai į U.Simoną.

Netrukus Nico Williamsas pavojingai įsiveržė į baudos aikštelę kairiuoju kraštu, tačiau adresato perdavimui nebuvo, o smūgis nenusisekė.

39-ą minutę dar kartą teko padirbėti Manueliui Neueriui, atremiant tolimą ispanų šūvį.

Vos prasidėjus antrajam kėliniui Alvaro Morata meistriškai sužaidė nugara į vartus – priėmė kamuolį ir sukdamasis galingai smūgiavo virš skersinio.

Galiausiai ispanai pasiekė savo. 51-ą minutę L.Yamalis įsiveržė į baudos aikštelę, perdavė kamuolį atsidengusiam Dani Olmo, kuris vienu lietimu, tarsi iš vadovėlio, pasiuntė kamuolį į tinklą.

Ispanai išsiveržė į priekį 1:0.

„Scanpix“ nuotr./Ispanija – Vokietija
„Scanpix“ nuotr./Ispanija – Vokietija

76-ą minutę Niclasas Fullkrugas buvo arti išlyginamojo įvarčio. Čiuoždamas „uždarinėjo“ perdavimą iš krašto, bet ispanus išgelbėjo virpstas...

82-ą minutę K.Havertzas iššvaistė neįtikėtiną progą... U.Simonas nesėkmingai išmušė kamuolį nuo vartų. Žaidimo įrankis iškart atiteko K.Havertzui, kuriam tereikėjo perkelti jį per vartus palikusį U.Simoną, tačiau „Arsenal“ puolėjui pritrūko keliolikos centimetrų...

89-ą minutę rezultatas tapo lygus! Vokiečių spaudimas realizavosi Floriano Wirtzo įvarčiu.

Po aukšto perdavimo Joshua Kimmichas laimėjo kovą „antrajame aukšte“ ir galva numetė kamuolį F.Wirtzui, kuris tiksliai smūgiavo vienu lietimu.

Įvartis nubloškė komandas į pratęsimą, nors per teisėjo pridėtą laiką vokiečiai dar turėjo kelias progas pasižymėti.

„Scanpix“ nuotr./Ispanija – Vokietija
„Scanpix“ nuotr./Ispanija – Vokietija

Įmušę ispanai atleido vadžias, ir nukentėjo. Nuo tada, kai Dani Olmo pelnė įvartį, vokiečiai per likusį antro kėlinio laiką atliko 11 smūgių, o ispanai – tik vieną.

Pratęsimo metu galėjo būti paskirtas baudinys į ispanų vartus, tačiau nei Anthony Tayloras, nei VAR tokio sprendimo nepriėmė. Po Jamalo Musialos smūgio kamuolys pataikė į baudos aikštelėje buvusio Marco Cucurellos ranką, tačiau kriminalo teisėjai čia neįžvelgė.

116-ą minutę N.Fullkrugas griūdamas pasiekė kamuolį, tačiau jį pirštų galais pasiekė ir ispanų vartininkas.

Galiausiai pergalingą tašką rungtynėse padėjo ispanai. 119-ą minutę surezgė sėkmingą ataką, kurios smaigalyje atsidūrė Mikelis Merino – galingas šuolis ir neatremiamas smūgis galva!

Dani Olmo atliko rezultatyvų perdavimą, jis ir pripažintas mačo žaidėju.

„Scanpix“ nuotr./Mikelis Merino
„Scanpix“ nuotr./Mikelis Merino

Nors arbitras buvo pridėjęs 3 minutes, komandos pratęsime sužaidė daugiau nei penkias minutes. Dani Carvajalis sustabdė paskutinį J.Musialos reidą, užsidirbdamas antrą geltoną kortelę, tačiau pražanga pasiteisino – vokiečiai iš baudos smūgio nieko nepešė.

D.Carvajalis, kaip ir kortelę šiame mače užsidirbęs A.Morata, pusfinalyje negalės žaisti. Traumą patyrusiam Pedri čempionatas, pasak pranešimų, – baigtas.

Pusfinalyje ispanai susitiks su Portugalijos ir Prancūzijos poros laimėtoju. Ispanai žemyno čempionais yra tapę triskart – 1964, 2008 ir 2012 metais. Jei triumfuotų Vokietijoje, taptų pirmąja rinktine, čempionės titulą iškovojusia keturis kartus.

„Scanpix“ nuotr./Toni Kroosas
„Scanpix“ nuotr./Toni Kroosas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi