Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos futbolo rinktinė rado naują vyr. trenerį

Be vyriausiojo trenerio likus 9 mėnesiams iki namuose vyksiančio Europos čempionato likusi Vokietijos rinktinė rado naują vairininką.
Julianas Nagelsmannas
Julianas Nagelsmannas / Imago / Scanpix nuotr.

„Bild“ praneša, kad Vokietijos futbolo federacija pasiekė susitarimą su Julianu Nagelsmannu.

36-erių vokietis praėjusį pavasarį buvo atleistas iš Miuncheno „Bayern“ klubo stratego posto. Jame jis pakeitė Hansi Flicką – tą patį specialistą, kurį dabar pakeis ir rinktinėje.

Pranešama, kad abiem pusėms teliko susitarti dėl paskutinių detalių. J.Nagelsmannas už darbą rinktinėje gaus 400 tūkst. eurų mėnesinį atlygį.

Pasirašydamas sutartį su Vokietijos futbolo federacija, J.Nagelsmannas atsisakys didelės dalies dar galiojusio kontrakto su „Bayern“ sumos. Iki 2026 m. galiojusi sutartis įpareigojo bavarus išmokėti vokiečiui apie 20 mln. eurų.

J.Nagelsmannas su Vokietijos rinktine susisies iki 2024 m. Europos čempionato pabaigos. Jis bus surengtas dvylikoje Vokietijos stadionų ateinančią vasarą.

Vienas perspektyviausių šalies specialistų iki darbo rinktinėje vadovavo „Hoffenheim“, „RB Leipzig“ ir „Bayern“ klubams.

Be trenerio Vokietija liko prieš kelias savaites, kai H.Flickas buvo atleistas po pralaimėjo prieš Japoniją 1:4. Iš paskutinių 17 rungtynių prie rinktinės vairo H.Flickas laimėjo tik ketverias, o jo vadovaujama komanda nesugebėjo įveikti grupės etapo pasaulio čempionate Katare.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas