Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vyriausias Europos futbolo lygų žaidėjas dar nenori dėti taško

Vitorino Hiltonas – puikus futbolo ilgaamžiškumo pavyzdys. 42-ejų metų brazilas yra vyriausias futbolininkas, šiuo metu tebežaidžiantis viename iš penkių stipriausių Europos futbolo lygų.
Vitorino Hiltonas
Vitorino Hiltonas / „Scanpix“ nuotr.

V.Hiltonas atstovauja „Montpellier“ klubui, žaidžiančiame Prancūzijos „Ligue 1“ pirmenybėse.

Įdomu tai, kad šiame klube rungtyniauja ir dar du superveteranai – kapitonui Souleymane'ui Camara yra 37-eri, o V.Hiltono partneriui gynyboje Danieliui Congre – 35-eri.

Savo profesionalo karjerą vidurio gynėjas V.Hiltonas pradėjo tragiško likimo „Chapecoense“ ekipoje, o į Prancūziją atvyko 2004-aisiais iš šveicarų „Servette“.

Prieš tai jis vilkėjo „Bastia“, „Lens“ ir „Marseille“ marškinėlius, o 2001-ųjų atvyko į Monpeljė.

Savo karjerą šiame mieste jis pradėjo 33-ejų. Tuo metu nedaug kas tikėjo veterano sugebėjimais ir prognozavo jam greitą sugrįžimą į tėvynę arba persikėlimą į žemesnio diviziono klubą, tačiau V.Hiltonas sugebėjo maloniai nustebinti.

2011-2012 metų sezoną brazilas žaidė 35 mačuose iš 38, o „Montpellier“ pirmą ir iki šiol vienintelį kartą tapo „Ligue 1“ čempione.

„Čia vėl pradėjau mėgautis futbolu, nes ankstesnis laikotarpis Marselyje nebuvo sėkmingas, o treneris Didier Deschamps'as manimi nelabai pasitikėjo“, – prisiminė futbolininkas.

Po auksinio sezono jis su klubu pratęsė sutartį vienam sezonui, tačiau mažai kas įsivaizdavo, kad jis čia liks taip ilgai. Dabar jis su „Montpellier“ artėja link 300 rungtynių rezultato, o „Ligue 1“ pirmenybėse jo horizonte yra 500 mačų riba.

„Scanpix“ nuotr./Vitorino Hiltonas
„Scanpix“ nuotr./Vitorino Hiltonas

Kalbėdamas apie savo ilgaamžiškumą, brazilas turi aiškų atsakymą.

„Savo gyvenimo būdą pritaikiau futbolui. Nevartoju alkoholio ir nevaikštau į naktinius klubus. Sveikai maitinuosi ir miego po 8 valandas per parą“, – pasakojo futbolininkas.

V.Hiltonas neslėpė, jog svarstė karjerą užbaigti tėvynėje, tačiau eilinį kartą pratęsus sutartį su „Montpellier“, toks scenarijus tapo mažai tikėtinas.

Kaip žinia, visai neseniai Prancūzija nutraukė sezoną, tačiau brazilas tikisi, kad šie metai jo karjeroje nebuvo paskutiniai. Sutarties kitam sezonui su „Montpellier“ jis dar neturi.

„Tikiuosi, kad tai man dar ne paskutinis sezonas. Jaučiuosi puikiai ir noriu karjerą baigti žaisdamas. Pažadu, kad kitas sezonas man bus paskutinis“, – kalbėjo „Ligue 1“ legenda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai