Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

W.Rooney pranokęs H.Kane'as pasiekė rekordą Čempionų lygoje

Įvarčių vakarėlį antradienio vakarą surengęs Harry Kane'as pagerino Wayne'o Rooney rekordą ir tapo daugiausiai įvarčių pelniusiu anglu UEFA Čempionų lygoje.

31-erių Miuncheno „Bayern“ lyderis pirmosiose sezono rungtynėse šiame turnyre įmušė net keturis kartus į Zagrebo „Dinamo“ vartus.

Dabar jis yra pelnęs jau 33 įvarčius Čempionų lygoje, aplenkdamas iki tol su 30 tikslių smūgių pirmavusį W.Rooney.

„Scanpix“ nuotr./Harry Kane'as
„Scanpix“ nuotr./Harry Kane'as

„Bayern“ varžovus sutraiškė net 9:2, tapdamas pirmuoju klubu turnyro istorijoje, pelniusiu net 9 įvarčius vienose rungtynėse.

H.Kane'as taip pat įsirašė į istoriją – jis pirmas žaidėjas, viename susitikime realizavęs net tik 11 m baudinius.

„Neįtikėtinos ir šiek tiek beprotiškos rungtynės, – po mačo DAZN televizijai sakė H.Kane'as. – Pelnyti visus tuos įvarčius buvo puiku. Jei atvirai, po antrojo baudinio nelabai žinojau, ką darysiu per trečiąjį, bet laimei, man pavyko įmušti.“

Antrą sezoną bavarų klube žaidžiantis anglas su „Bayern“ marškinėliais Čempionų lygoje yra pasižymėjęs 12 sykių. Dar 21 įvartį jis įmušė atstovaudamas Londono „Tottenham Hotspur“.

„Jis yra motyvuotas, o man, kaip treneriui, dėl to tik lengviau, nes tokio motyvuoto žaidėjo turėjimas paverčia dalykus lengvesniais, – sakė „Bayern“ treneris Vincent'as Kompany. – Jis lyderis, savo rinktinės kapitonas. Tokie žaidėjai žino, kada turi parodyti aukščiausią lygį, o jis tai ir daro.“

Įspūdingą formą demonstruojantis anglas per pastaruosius tris mačus pelnė net 9 įvarčius: du jis įmušė į Suomijos rinktinės vartus atstovaudamas Anglijai, tris išrašė Kylio „Holstein“ komandai Vokietijos čempionate, o keturis pasiuntė į „Dinamo“ vartų tinklą.

Antradienio vakarą Čempionų lygoje buvo pagerinta ir daugiau rekordų.

„Bayern“ simbolis Thomasas Mulleris jau 152-ą kartą žengė į aikštę Čempionų lygos rungtynėse ir tapo turnyro rekordininku – joks kitas futbolininkas nėra sužaidęs tiek daug rungtynių su vieno klubo apranga. Iki šiol vokietis šį rekordą dalinosi su „Barcelona“ legenda Xavi.

Rekordą kitose rungtynėse užfiksavo ir Madrido „Real“ deimantas Endrickas – jis pelnė trečiąjį „karalių“ įvartį ir būdamas vos 18 metų ir 58 dienų amžiaus tapo jauniausiu turnyre pasižymėjusiu „Real“ žaidėju, pranokdamas 55 dienomis vėliau pirmąjį įvartį pelniusį Raulį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas