Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Xavi nusivylęs „Barcos“ pasirodymu: „Čempionų lyga mums buvo žiauri“

„Barcelona“ komandos treneris po nelaimėtų žūtbūtinių Čempionų lygos rungtynių prieš Milano „Inter“ neslėpė apmaudo.
Xavi
Xavi / Imago / Scanpix nuotr.

3:3 baigėsi susitikimas „Camp Nou“ stadione trečiadienio vakarą. Tai reiškia, kad „Barca“ nebeteks šansų patekti į Čempionų lygos atkrintamąsias, jei „Inter“ kitame ture nugalės autsaiderį Pilzeno „Viktoria“ klubą.

„Čempionų lyga yra žiauri mums šį sezoną, – teigė treneris Xavi. – Prieš „Bayern“ nebuvome užtikrinti užbaigime. Kitų priežasčių buvo Milane praėjusią savaitę, bet apie tai kalbėti neverta (omenyje turėjo teisėjų sprendimus – aut. past.). O šiandien viskas gula ant klaidų gynyboje.“

„Mūsų šansai žengti tolyn yra maži. Neprarasime vilties, tačiau situacija itin sudėtinga. Nebekontroliuojame situacijos ir taip yra dėl mūsų pačių klaidų“, – dėstė strategas.

Ousmane'as Dembele atidarė įvarčių sąskaitą 40-ąją minutę rungtynėse, kurias stebėjo daugiau nei 92 tūkst. sirgalių. Tačiau antrojo kėlinio pradžioje viskas klostėsi „Inter“ komandos naudai: Nicolo Barella ir Lautaro Martinezas mušė po įvartį ir italai pirmavo.

Robertas Lewandowskis rezultatą lygino, o „Inter“ į priekį vedė Robinas Gosensas. R.Lewandowskis mušė ir dar sykį, bet Barselonos komanda pasiekė tik lygiąsias, nors pergalė buvo reikalinga labiausiai.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Robertas Lewandowskis (dešinėje)
AFP/„Scanpix“ nuotr./Robertas Lewandowskis (dešinėje)

„Futbolas yra klaidų žaidimas, reikia bandyti kuo labiau sumažinti jų kiekį, – kalbėjo Xavi. – Nesigynėme gerai. Labai daug reikia mokėti už klaidas Čempionų lygoje. Klaidos gynyboje kainavo mums šias rungtynes.“

„Tačiau esame komanda ir, jei nepasiseka komandai, esu tos nesėkmės dalis. Jei Pique, Busquetsas, Pedri ar Dembele paslysta, aš irgi paslystu kaip treneris. Tai mano atsakomybė ir aš ją prisiimu“, – teigė katalonų treneris.

„Barca“ praėjusiame sezone nepateko į Čempionų lygos atkrintamąsias pirmą kartą nuo 2004-ųjų. Dabar iškilo didžiulė grėsmė, jog toks pat scenarijus lauks ir šiemet.

„Esu nusivylęs, liūdnas ir kažkiek piktas, – pripažino Xavi. – Praėjusiame sezone jaučiau, kad nebuvome labai geri, bet šiemet per daug klydome. Turėjome rungtynes savo rankose, bet leidome joms išslysti. Miunchene, žinoma, bet taip pat ir šiandien. Turime būti savikritiški.“

„Pernai galbūt nebuvome tokie jau geri, nebuvome tame lygyje. Šiemet skauda labiau“, – kalbėjo treneris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas