Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ypatingos rungtynės: koronaviruso židinyje vėl prapliupo įvarčiai

Bergamo „Atalanta“ rungtynės sekmadienį Italijos lygoje su „Sassuolo“ sekmadienį turėjo simbolinę reikšmę. Tai buvo ne tik pirmasis „Atalanta“ mačas po trijų mėnesių, kai „Serie A“ atsinaujino savaitgalį. Svarbu ir tai, kad rungtynės vyko Bergame – bene labiausiai nuo koronaviruso nukentėjusių Italijos miestų.

„Bergamo įvykių mąstą sunku ištaisyti bet kokio pobūdžio pastangomis, – prieš rungtynės pareiškė „Atalanta“ treneris Gianas Gasperini. – Aišku, kad tai niekada nebus pamiršta, tai visiškai persuko mūsų gyvenimus. Galbūt tik laikas pasakys ir mes suvoksime, kodėl virusas buvo toks agresyvus čia.“

Daug ekspertų rodė į Čempionų lygos rungtynes tarp „Atalanta“ ir „Valencia“ vasario 19 dieną Milane, kaip vieną didžiausių priežasčių, kodėl virusas taip staigiai paplito Bergame.

Po mažiau nei po savaitės po mačo pirmieji atvejai užfiksuoti Bergame, o netrukus netrukus istorinis futbolo rezultatas buvo pamirštas.

„Atalanta“ laimėjo pirmąjį Čempionų lygos aštuntfinalio mačą 4:1, o antrąjį 4:3, taip pirmą kartą per Čempionų lygos istoriją ketvirtfinalį pasiekusi per debiutinį sezoną elitiniame futbolo turnyre.

Čempionų lyga dabar finišuos mini turnyru Lisabonoje rugpjūtį. „Bergamas sumokėjo didelę kainą, bet mes pabandysime per futbolą grąžinti šypsenas miestui“, – sakė G.Gasperini.

Praėjusį mėnesį jis pats buvo pripažinęs, kad užsikrėtė COVID-19 kovo mėnesio viduryje. 62 metų treneris pasijuto susirgęs kovo 9 dieną, dieną prieš „Atalanta“ rungtynes Valensijoje per atsakomąjį aštuntfinalio akistatą.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Bergamo „Atalanta“ grįžo į rungtynes.
AFP/„Scanpix“ nuotr./Bergamo „Atalanta“ grįžo į rungtynes.

Sekmadienį mačas Bergame prasidėjo tylos minute nuo koronaviruso mirusiems žmonėms pagerbti, o tada „Atalanta“ tikrai pasistengė suteikti šiek tiek džiaugsmo savo sirgaliams.

Duvanas Zapata pelnė du įvarčius, o Bergamo futbolininkai savo stadione 4:1 sutriuškino „Sassuolo“.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Bergamo „Atalanta“ grįžo į rungtynes.
AFP/„Scanpix“ nuotr./Bergamo „Atalanta“ grįžo į rungtynes.

„Atalanta“ Italijos čempionate žengia ketvirta su 51 taškų.

Priekyje Turino „Juventus“ (63 taškai), Romos „Lazio“ (62) ir Milano „Inter“ (54), kuris dar žais sekmadienį su Genujos „Sampdoria“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas