Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žaisti su Baltarusija atsisakiusiai Lietuvai – UEFA sankcijos

Žaisti su Baltarusijos moterų futbolo rinktine atsisakiusiai Lietuvai įskaityti techniniai pralaimėjimai ir paskirtos UEFA sankcijos.
Lietuvos moterų futbolo rinktinė
Lietuvos moterų futbolo rinktinė / Elvio Žaldario/LFF nuotr.

Apie tai pirmadienį pranešė Lietuvos futbolo federacija (LFF), išplatinusi viešą pranešimą.

Lietuvos moterų futbolo rinktinė ateinančiame rinktinių lange oficialių rungtynių nežais – oficialiai atšauktos dvejos 2025-ųjų Europos moterų čempionato atrankos rungtynės su Baltarusijos komanda, rašo LFF.

Lietuvos rinktinė dvikovas su Baltarusija turėjo žaisti gegužės 31 ir birželio 4 dienomis, tačiau šios rungtynės – oficialiai atšauktos. Lietuvos futbolo federacijai tai oficialiu laišku patvirtino UEFA.

Taip pat patvirtintos ir sankcijos, kurios lauks Lietuvos futbolo federacijos – abiejuose susitikimuose lietuvėms bus įskaityti techniniai pralaimėjimai rezultatu 0:3, o federacijai bus skirta 5000 eurų bauda.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Edgaras Stankevičius
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Edgaras Stankevičius

„Pagaliau šis klausimas oficialiai išspręstas ir dabar galime žvelgti į priekį. Sankcijų sulaukėme tokių, kokias maždaug ir galėjome įsivaizduoti, o svarbiausia, kad mūsų rinktinei neuždarytas kelias finišuoti Europos čempionato atrankoje ir sužaisti paskutines dvejas rungtynes, o ten iškovojus pergales – dar ir pagalvoti apie antrą vietą grupėje bei galimybę žengti į kitą etapą.

Šioje vietoje sankcijos ir piniginės baudos nėra pagrindiniai klausimai, svarbu buvo dar sykį priminti LFF poziciją karo ir agresorių atžvilgiu“, – kalbėjo LFF prezidentas Edgaras Stankevičius.

Nepaisant to, kad oficialių rungtynių rinktinė ateinančiame lange nežais, rinktinės stovykla vis tiek yra planuojama.

Atrankos varžybų pirmą etapą lietuvės užbaigs dviem susitikimais liepos mėnesį – liepos 12 dieną laukia išvykos rungtynės su Kipru, o liepos 16-ąją ciklas baigsis namų dvikova su Sakartvelu.

15min primena, kad prieš du mėnesius Lietuvos merginų U-17 rinktinė su karą Ukrainoje palaikančios Baltarusijos bendraamžėmis žaidė.

LFF prezidentas E.Stankevičius skirtingas situacijas tuomet aiškino tuo, kad moterų rinktinė galės tęsti atrankos varžybas, o merginų komanda būtų eliminuojama.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM) mūsų šalies federacijos ir sportininkams nedraudžia varžytis su šalių agresorių, tęsiančių kruviną karą Ukrainoje, sportininkai, o rekomenduoja tokių mačų vengti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas