Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Žalgirį“ sustabdžiusios „Struga“ strategas: „Esame labai patekinti rezultatu“

UEFA Čempionų lygos atranką nulinėmis lygiosiomis Vilniuje su vietos „Žalgiriu“ praėjusio Šiaurės Makedonijos čempionės „Struga“ strategas Shpëtimas Duro neslepia – Lietuvoje jo komandai pavyko pasiekti tokį rezultatą, kokio ir norėjo.
Shpëtimas Duro
Shpëtimas Duro / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Prieš mūšį Vilniuje S.Duro kariauna apatiškai reagavo į „Žalgirio“ pasiūlymą žaisti pirmą mačą Balkanuose, baksnojo į UEFA reglamentą ir turėjo iškentėti ne pačią lengviausią kelionę reisiniu skrydžiu, bet galiausiai į Šiaurės Makedonijos pietvakariuose esantį Ochrido ežero grįžta pasiekusi savo tikslą.

Antradienio vakarą „Žalgiris“ iki skausmo sau pažįstamoje dirbtinėje LFF stadiono aikštėje prieš gegužės mėnesį sezoną užbaigusį šio turnyro debiutantą priminė stipriai girgždantį vilkelį, kuris, kad ir kas bevyktų, nesisuko greičiau.

Debiutas Čempionų lygoje vos devintuosius istorijos metus skaičiuojančiam Šiaurės Makedonijos čempionui stipriai nusisekė.

Ne veltu istorinį šalies čempionų titulą iškovoję svečiai praėjusį sezoną išsiskyrė ne puolimu, o gynyba. Per 30 rungtynių „Struga“ į savo vartus praleido tik 19 tikslių smūgių.

„Žalgiris“ antradienį turėjo keletą progų, bet įmušti nesugebėjo irgi.

Didžiąją dalį rungtynių S.Duro savo auklėtinių žaidimą stebėjo pritūpęs ant vieno kelio, tarsi žvejys kantriai laukdamas laimikio.

Ir sulaukė.

Iš Vilniaus jo komanda parsiveža lygiąsias – rezultatą, kurį S.Duro rungtynių išvakarėse vykusioje spaudos konferencijoje įvardijo kaip gerą rezultatą.

„Sužaidėme geras rungtynes. Mūsų jaunam klubui tai buvo išvis pirmasis mačas Čempionų lygos istorijoje ir aš esu labai laimingas tuo, ką mums pavyko pasiekti. Ir rezultatu taip pat“, – po mačo kalbėjo 63-ejų strategas.

Paklaustas, ar po nulinių lygiųjų Vilniuje „Struga“ gali jaustis tarsi nugalėtoja, S.Duro šyptelėjo, bet liko atsargus.

„Esame patenkinti, bet kaip jau anksčiau sakiau, svarbiausia, kas laimės po 180, o ne 90 minučių. Kaip bebūtų, noriu pagirti savo auklėtinius už puikų pasirodymą. Jie atidavė visas jėgas, žaidė drąsiai ir pasiekė norimą rezultatą“, – kalbėjo specialistas.

Svečiui Lietuvos žurnalistai priminė tai, kad Šiaurės Makedonijos čempionai atsisakė dėl NATO viršūnių susitikimo Vilniuje pirmąsias rungtynes žaisti savo aikštėje.

Dabar S.Duro tai regi kaip pasiteisinusį sprendimą.

„Po pirmojo mačo ir rezultato 0:0 viskas atvira. Dabar viskas spręsis po savaitės ir jau mes žaisime namuose“, – nedaugžodžiavo „Struga“ treneris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas